Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt in de periode van maart tot en met juni weer een driebandentoernooi voor de kleine tafel gehouden. Er wordt gespeeld volgens het poule-systeem met na-beurt op een kleine tafel (2.30 m.). De eerste prijs in elke klasse bedraagt € 250,-. Er zijn zes geldprijzen in elke klasse te verdelen. Het inschrijfgeld bedraagt slechts vijf euro. Inschrijven kan bij sportcafé-zaal ’t Vaartje, Vaartweg 137, 5106 NC te Dongen-Vaart. Telefoonnummer 0162-312275. Ook kun je daar terecht voor verdere informatie. De organisatie beschikt inmiddels over een website, wat het aanmelden nog gemakkelijker maakt. De website is te vinden op de volgende link: http://hetvaartje.com/inschrijvenbspdv/. 

2e divisie driebanden-groot:
Winst installatiebedrijf Bart Hultermans 
In Waalwijk wonteam interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen met 2-6 van team evenementenshop. Kopman Jack Wijnen speelde een degelijke partij en pakte bekwaam de winst. Hij maakte nog een mooie serie van zeven. Reserve Daniël v.d. Geld wist eveneens de winst te pakken met het degelijke gemiddelde van 0.769. Willie Damen speelde met 0795 nog iets beter. Ook dit was voldoende voor de winst. Hij revancheerde zich hiermee voor zijn mindere spel van de afgelopen weken. Alleen voor Bart Hutermans ws er verlies. Bart kwam niet in zijn spel en zag zijn tegenstrever steeds verder weglopen. Door de winst van team Hultermans handhaaft dit team zich aan de kop van het klassement.  
Biljartsport Landelijke derde divisie:
Verlies autobedrijf Lion van Loon 
In sportcafé ’t Vaartje verloor team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 6-2 van teamMolenvliet uit Waalwijk. Het team was gehavend en trad aan met twee reserves. De enige winst kwam op naam van Jurgen Sauvillers. Verlies was er voor Arnoud van Rooij, Jan Ligtenberg en Leo Loonen. Team autobedrijf Lion van Loon handhaaft zich ondanks dit resultaat in de middenmoot.
Biljartsport vierde divisie:
C. v.d. Nieuwenhuizen verslaat Brabant 
In sportcafé ’t Vaartje stond de derby tussen team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg en team Brabant Service Zonwering Tilburg op het programma. Team v.d. Nieuwenhuizen won met 6-2.  In de eerste sessie was Leo Loonen in een slopende partij net te sterk voor Anton Smulders. Anton kwam maar vier caramboles te kort. Jos Hamers won van Toon Verbunt met het mooie gemiddelde van 0.384. In de tweede sessie excelleerden kopman Ad Faro en Embert Broekhoven. Embert liet het fraaie gemiddelde van 0.471 voor zich noteren. Hij versloeg hiermee Gerard Gabriëls met slechts vijf caramboles verschil. Ad Faro won afgetekend van Anja Verbogt. Ad zette met 0.600 het beste gemiddelde van de avond neer. Dit was voor Anja deze keer net iets te veel van het goede. 
Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Verlies Hazenberg De Moer 
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 25-28 van koploper B.S.V. uit Waalwijk. In de eerste partij verloor Jan Smeekens kansloos. Jan kwam totaal niet in zijn spel en moest het onderspit delven. In de tweede sessie een wederom voortreffelijk opererende kopman Chalres Mekes. In maar 46 beurten speelde hij de partij uit. Hij liet het prachtige gemiddelde van 0.847 voor zich noteren. In de laatste partij een verbeten strijd. Embert Broekhoven kwam aan de meet slechts één luttele carambole te kort. Op dit moment staat team Hazenberg op een mooie zesde plaats. 
Biljartsport districtscompetitie libre:
Gelijkspel AK Deur & Interieur 
In sportcafé ’t Vaartje speelde team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 26-26 gelijk tegen team ’t Gelagh. Winst was er voor Anton Smulders en Edwin Ligtenberg. Edwin kwam uit op het degelijke gemiddelde van 2.500. Hij maakte bovendien een mooie serie van dertien. Anton liet een fraaie productie van elf voor zich noteren. Jan Ligtenberg kon totaal niet in zijn spel komen en verloor kansloos.  Door dit resultaat handhaaft team AK zich in de middenmoot op een mooie zevende plaats.