Olympia’60 neemt afscheid van rode lantaarn

Door de 2e overwinning op rij is Olympia’60 TSVV Merlijn gepasseerd op de ranglijst en neemt het afscheid van de laatste plaats. Bij WSC in Waalwijk pakte Olympia de volle winst door een terechte 1-3 overwinning.Na de winst op Kerkwijk smaakte het winstgevoel naar meer dus Olympia vertrok naar Waalwijk met maar 1 doel en dat was winnen. Op een bijveld zonder dugouts moest dat doel worden gerealiseerd. Een snoeiharde wind blies over het veld en Olympia had het natuurgeweld in de eerste helft in de rug. Dat ontaardde al meteen in een paar grote kansen voor de Dongense equipe.

Al in de 2e minuut zag Tim Smulders zijn schot er via de kruising weer uitkomen. Hierna volgde er een mooie aanval van de thuisploeg maar keeper Wouter Dirven stond een Waalwijks feestje in de weg. Na 10 minuten spelen legde Nick van Wanrooij de bal neer bij Tim Smulders die op zijn beurt Niels Brugman probeerde te bereiken. De bal ging helaas net voorlangs en de 2e grote kans ging verloren. Olympia bleef de gevaarlijkste ploeg maar moest wel rekening houden met snelle WSC counters. Met een paar sterke lange spelers voorin wist de Waalwijkse middenmoter regelmatig gevaarlijk te worden voor het doel van de Olympia goalie die op zijn beurt enkele briljante reddingen liet zien.
Met enkele goede aanvallen die net voorlangs gingen was Olympia op weg naar de openingstreffer die er kwam in de 36e minuut. Een lange uittrap van keeper Dirven belandde na de stuit bij de behendige Tim Smulders die tussen de laatste man en keeper in omhoog sprong en de bal rechtstreeks in het doel kopte. Olympia nam de leiding maar moest 2 minuten later alweer lijdzaam toezien dat WSC de gelijkmaker vrij gemakkelijk kon binnenknikken. Olympia was nog maar net bekomen van de schrik of het stond alweer met 1-2 voor. Vanaf de middenlijn was het Toon Verboven die met een lange bal Niels Brugman probeerde te bedienen in de loop maar de WSC keeper die eerder bij de bal was dan Brugman liet de bal door zijn handen glippen waardoor de 1-2 op de borden verscheen.
Na de thee bleef Olympia de bovenliggende ploeg, warende het niet dat WSC nog eenmaal gevaarlijk werd door een bal op de paal. In de 80e minuut was het topscorer Nick van Wanrooij die langs 4 oranjehemden walste en zo de deur op slot gooide voor de Waalwijkers.
Met een mooie 1-3 overwinning blijft Olympia nog ongeslagen na de winterstop en zet het de ingeslagen weg voort. Een hard werkende ploeg wist weer als collectief de punten binnen te slepen.
Volgende week wacht voor Olympia de thuiswedstrijd tegen naaste belager Merlijn.
In Tilburg mondde dit treffen nog uit op een remise.
Als Olympia de goede lijn door kan trekken wordt het mischien nog wel een leuk toetje van de competitie voor de rood witte brigade. Aanvang14:30.