Dartsnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

Op vrijdagavond 28 februari wordt in sportcafé ’t Vaartje voor de negende keer een dartstoernooi gehouden. De wedstrijd wordt traditiegetrouw gehouden op de vooravond van carnaval. Ook dit jaar zijn er weer dinerbonnen beschikbaar gesteld door het Tilburgse restaurant Boerke Mutsaers. Deze bonnen worden onder de deelnemers verloot, zodat iedereen hier kans op heeft. Het betreft een koppelloting wedstrijd.

Vanwege het succes van de afgelopen jaren is besloten om ook dit jaar weer een gezellige wedstrijd te organiseren. De organisatie is er blij mee dat sportcafé ’t Vaartje en Boerke Mutsaers dit evenement weer willen ondersteunen. Hierdoor is het doorgaan van dit toernooi weer verzekerd.
Erelijst dartstoernooi:
2006: Corné Faro en Wil Luiken
2007: Benito v.d. Pas en Rob Emmen
2008: Rob Emmen en Frans Kemmeren
2009: Jac v.d. Ven en Nicole Verstijlen
2010: Wiek Claassen en Ad van Dongen
2011: Wim Cleijn en Ernest v.d. Kaay.
2012: Patty v.d. Wiel en Wim Cleijn
2013: Patty v.d. Wiel en Nick Dirven
Hans de Jong winnaar van Leijsen-ranking
In sportcafé ’t Vaartje werd weer een wedstrijd gegooid in het kader van het bouwbedrijf van Leijsen Kleindongen-rankingtoernooi. In het singletoernooi ging de winst deze keer naar Hans de Jong. Hij moest het opnieuw opnemen tegen Erwin van Riel. Deze keer won Hans met 4-2. In de halve finale was Erwin te sterk voor Pim Bollen. Het werd 3-1. Hans versloeg hier Nick Dirven met dezelfde cijfers. In de verliezerronde zorgde Wesley Goossens voor een sensatie. Hij versloeg Ton Kemmeren met 3-1. 
Kemmeren/Dirven winnen koppels
In het koppeltoernooi ging de titel naar Ton Kemmeren en Nick Dirven. Zij versloegen Hans de Jong en Wilma Kemmeren, die tweede werden. Hierna eindigden Jordan Marijnissen samen met Frans Kemmeren en Pim Bollen, die samen gooide met Dennis Vermont. De hoogste uitworp ging naar Hans de Jong met 100. Er werden geen 180-ers gegooid. De volgende wedstrijd is op zaterdagavond 8 maart.

West-Brabantse Darts Federatie:
’t Vaartje blijft aan kop
In sportcafé ’t Vaartje won team ’t Vaartje met 7-2 van team ’t Wiel uit Bavel. Patty v.d. Wiel, Davey Danyluk en Ernest v.. Kaay wonnen hun singlepartijen. Alleen Hans de Jong moest met 2-3 het onderspit delven. Alle koppelpartijen werden vervolgens in winst omgezet. De teamronde werd vervolgens verloren. Ernest v.d. Kaay had een schitterende 116 finish. Door dit resultaat staat team ’t Vaartje nog aan de leiding.