VV Dongen mag het ‘Meer dan Voetbal – label’ gebruiken.

Foto:

Voetbalverenging Dongen heeft onlangs via de ambassadeurs van Dongen Steunt de plaatselijke sport- en ontspanningsvereniging voor mensen met een beperking (Oriëntatie) financieel een leuk sponsorbedrag toegezegd. Vorig jaar mocht scoutinggroep De Stormvogels, voor mensen met een beperking, 1500 euro in ontvangst nemen. Deze maatschappelijke sponsoring is de KNVB niet ontgaan. 

,,Met veel plezier werd ik gewezen op een artikel in dagblad BN De Stem over jullie maatschappelijke sponsoring. Een bewijs dat vv Dongen  ‘Meer dan Voetbal’ is,”.  Vandaar dat de stichting ‘Meer dan Voetbal’ VV Dongen toestemming heeft gegeven het label van deze stichting te gebruiken in alle communicatie-uitingen. 
In 2004 heeft de KNVB, samen met eredivisie en eerste divisie verenigingen, de stichting ‘Meer dan Voetbal’ opgericht. De achterliggende gedachte is: de kracht van het voetbal inzetten voor een sterkere samenleving. ,,En dat is precies wat wij dankzij en samen met de ambassadeurs van Dongen Steunt kunnen doen. Door andere verenigingen en of goede doelen binnen onze eigen Dongense samenleving een financieel steuntje in de rug te geven,” legt voorzitter Angela Jansens uit. 
Dongen Steunt is uit nood ontstaan. Door omstandigheden moest de voormalige hoofdsponsor na 25 jaar shirtreclame de sponsoring stop zetten. Hoe nu verder? Een hoofdklasser zonder shirtsponsor is ondenkbaar. Een aantal lokale ondernemers , die de club een warm hart toedragen, staken de koppen bijeen en Dongen Steunt was geboren. Met in het achterhoofd het maatschappelijk ondernemen leggen zij ieder jaar een bijdrage van 3000 euro in voor Dongen Steunt. Van de totale bijdrage van de ambassadeurs wordt jaarlijks een percentage naar een andere vereniging of goede doel doorgesluisd. Voorzitter Jansens is een trotse vrouw, want ook het zonnepanelenproject op het dak van de kantine is niet onopgemerkt gebleven bij de stichting ‘Meer dan Voetbal’. ,,Ook dat is door de stichting goedgekeurd als een vorm van maatschappelijk handelen van de vereniging,” besluit Jansens. 
De zoektocht naar een hoofdsponsor gaat onverminderd door. Mocht deze zich melden, dan gaat Dongen Steunt zich inzetten voor de jeugdafdeling, waarbij de maatschappelijke sponsoring blijft bestaan. Mensen en bedrijven die Dongen Steunt een warm hart toedragen kunnen contact opnemen met de club. Zie ook: www.vvdongen.nl en www.meerdanvoetbal.nl