Getergd ONI op jacht naar eerherstel

Foto:

Met de op zijn zachtst gezegd heel vreemd verlopen derby tegen Neo’25 nog in het achterhoofd en de nog steeds onverklaarbare rode kaartenregen die men over zich heen kreeg is ONI maar uit op één ding en dat is……EERHERSTEL. Nu wil het geval dat juist één van de titelkandidaten in Klasse 3D op bezoek komt in ’s Gravenmoer en dat geeft de manschappen van de geplaagde trainer Marco de Haas nu net dat beetje extra om tot het uiterste te gaan.

De geplaagde equipe van de Haas en de Weijer is uit op eerherstel en wil de zeer zure smaak van een week geleden wegspoelen met het zoet der overwinning. Een gemakkelijke opgave zal het niet worden om SLEEUWIJK met lege handen terug richting de brug te sturen, maar daar waar ONI met vele schorsingen te maken heeft, zit Sleeuwijk in het zelfde schuitje, ook zij missen zeker drie vaste krachten die nog een schorsing moeten uit zitten. Nog één bijkomstigheid is het feit dat Sleeuwijk al weken niet meer in competitie verband is uit gekomen door de vele afgelastingen, daar naar het schijnt  de drainage in Sleeuwijk helemaal niet meer werkt, en dat is lastig met deze overvloedige regenval.
Voor ONI word het zoals gezegd een prima gelegenheid om de zure smaken te kunnen weg spoelen, dat men tot op het bot gemotiveerd zal zijn behoeft verder geen betoog. Het is zaak voor ONI om met volle overtuiging de zaken energiek aan tepakken en de huid duur te verkopen. In de eerste wedstrijd uit bij Sleeuwijk, deed ONI de eerste helft prima mee en kwam zelfs op voorsprong en behield deze tot 28 minuten voortijd, hierna was het sleeuwijk wat alsnog verdiend met 3-1 van het veld stapte. Sleeuwijk een goed voetballend team wat het ook moet hebben van een goede ondergrond en een tegenstander die ook wil voetballen, welnu deze tegenstander krijgt men a.s zaterdag niet.
Integendeel, ONI hoeft niet leuk te spelen, nee ONI moet strijden voor iedere meter gras en er voor zorgen dat Sleeuwijk zich niet op het gemak voeld op ’s Gravenmoers grondgebied.
Het is dan ook afwachten hoe Sleeuwijk voor de dag komt nu men zonder de drie vaste krachten zal moeten aantreden. Dit geldt natuurlijk ook voor ONI, ook hier zijn de wonden nog niet geheeld na de derby, ook ONI zal een aantal bassis spelers missen. Sleeuwijk dat 3e staat is de eerste van de toppers die men treft in een tijdsbestek van 4 weken, op 22 Febr spelen de OranjeLeeuwen uit bij Wilhelmina’26 dat 2e staat en dan na een weekend vrij ivm Carnaval speelt men op 8 mrt thuis tegen koploper Unitas.
Een prachtig programma waarin ONI niets te verliezen heeft, maar juist alles te winnen.
Nu eerst op naar EERHERSTEL tegen Sleeuwijk, en het is te hopen dat het drainage systeem bij ONI de overvloedige regen wel optijd kan wegkrijgen zodat er gevoetbald kan worden, ook door de andere teams die hunkeren om de groene weide weer te mogen betreden.
Het programma herbergt enkele leuke thuis wedstrijden waaronder het B elftal dat aantreed tegen SJO-GRC uit Giessen/Rijswijk en het trotse C1 eftal dat uit komt tegen Boeimeer.
Het C1 elftal wat ook nog in de beker actief is kreeg deze week een wel hele leuke tegenstander toe bedeeld uit de koker van de KNVB.
Op zaterdag 22 Febr speelt dit C1 elftal THUIS voor de BEKER in de 3e ronde en wel tegen…… DONGEN C2, een prachtig affiche voor een echte Dongense Derby.!!
PROGRAMMA ONI
15 FEBRUARI
15.00    ONI 1 – SLEEUWIJK
12.30    ONI B – SjoGRC
12.00    ONI C1 – BOEIMEER
10.30    ONI E2 – JEKA
10.00    ONI D – WSC
09.30    ONI F1 – BAVEL
09.30    ONI mp – BAVEL
12.30    WILHELMINA’26 – ONI 2
15.15    WNC – ONI 3
13.15    BOEIMEER – ONI A
13.00    TSC – ONI C2
10.00    BE READY – ONI F2
09.00    sv SSS – ONI E1