Dongense Darts Competitie

Ronde 20 van de Winter Competitie na de opening van de Olympische spelen. Let the games begin! In de Tweede Divisie lijkt Nie te Pijle al zeker voor de titel. Zelf kwamen ze niet in actie, maar zagen de concurrenten eigenlijk niet dichterbij komen. De nummers 2 No Score en Het Karrewiel speelde tegen elkaar. No Score  kwam niet verder dan een 6-7 verlies tegen Het Karrewiel 1. Erwin van Riel van Het Karrewiel finishte 94. Het Vaartje kwam 8-1 achter tegen De Bluffers, maar kon een afstraffing nog een beetje tegenhouden.

De Bluffers won met 9-4 wel de wedstrijd. DVDVD ontving HBHB voor de derby van D’Ouwe Sok. Het ging gelijk op en de beslissing moest vallen in de laatste leg. HBHB won deze en dus ook de wedstrijd met 7-6. Nie te Pijle tegen TROTS ging dus niet door. De 180 teller komt niet echt meer in beweging en blijft staan op 12. Nie te Pijle blijft aan kop. Het Karrewiel 1 is nu alleen de nummer 2 en No Score is derde.
Mooi(e) laatste is los in de Eerste Divisie! Jammer alleen dat de competitie er bijna opzit! Op de donderdag al speelde Het Karrewiel 13 tegen Mooi(e) laatste. Mooi(e) laatste kwam met 6-0 voor en liep verder uit naar een 11-2 overwinning. De Salamander speelde thuis tegen Het Karrewiel 2. En voor een 2-e keer wist Het Karrewiel te winnen van De Salamander. 8-5 de score en voor De Salamander is dit al de vierde nederlaag op rij. Falcon thuis tegen Vrolijke Bull. Alleen in de koppels 501 kon Falcon meedoen, maar dat is te weinig om te kunnen winnen. Vrolijke Bull won met 9-4 de wedstrijd. Voor Falcon scoorde Ad Schellekens een 180. Pijlloos ontving Louwe Geeuw. En wederom een grote overwinning voor Pijlloos. Waar halen ze het vandaan? Met oa een 119 finish voor Boy van Praet won Pijlloos met 10-3 ook de wedstrijd. En de kraker was natuurlijk De Tobbers tegen Game on. De Tobbers heel de week in training om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Maar Game on won ook gewoon deze wedstrijd even en best ruim nog. 9-4 de winst en het feest kan bijna beginnen voor Game on. De 180 teller is er met 1 omhoog en staat nu op 28. De stand blijft zoals die was. Game on voor Vrolijke Bull en De Tobbers.  
In de Ere Divisie heeft De Valk nog maar eens laten zien wie er kampioen moet worden. Thuis tegen Triple Trouble werd er na een 4-4 tussenstand gas gegeven. Triple Trouble pakte gene enkele tac/tic en De Valk won de wedstrijd alsnog met 9-4. BSEIDREN tegen WICO leverde een spannende pot op. De 1001 teamronde moest de beslissing forceren BSEIDREN pakte deze. 7-6 de winst dus. Gijle Peile pakte alle singles tegen Op Dreef 12 en staat dus met 4-0 voor. Wat er daarna is gebeurd weet niemand. Het lijkt verkocht, want Op Dreef 12 pakte daarna alle punten en won de wedstrijd met alsnog 9-4. Robin Huysmans van Op Dreef scoorde 3 maal een 180. Mark van Riel van Gijle Peile scoorde 1 maal 180. New Bundy’s speelde tegen The Dartons. Ook op onbekend terrein kan The Dartons winnen. Na een 2-2 tussenstand wordt het toch nog 10-3 voor The Dartons. Voor The Dartons scoorde Wiek Claassen een 180 en een 112 finish. Edwin Nuis scoorde finishes van 103 en 106. De 180 teller staat nu op een totaal van 89. The Dartons hebben nu de leiding, maar De Valk heeft nog een wedstrijd tegoed. Triple Trouble staat geheel op een eiland op plaats 3.