DVVC in slotfase onderuit tegen titelkandidaat Beek Vooruit

De druiven waren zuur voor trainer Piet Gabriëls na afloop van de met 0-1 verloren wedstrijd tegen Beek Vooruit. “De jongens hadden meer verdiend”, vond de coach uit st. Willebrord. “Zeker als je in de voorlaatste minuut een doelpunt tegen krijgt, je hebt bijna een punt te pakken.  Ben trots op mijn spelers, ze speelden gedisciplineerd en de inzet was 100%”. Maar realiteit gebied ook te zeggen dat de overwinning niet onverdiend was. Beek Vooruit heeft niet voor niets ambities om naar de 3e klas te gaan en waren over de gehele wedstrijd ook de betere ploeg.

Hoewel er in de eerste helft weinig uitgespeelde kansen waren, hadden beide teams toch op voorsprong kunnen komen. Maikel van Bragt werd de diepte ingestuurd en geheel ten onrechte terug gevlagd voor buitenspel. Vrijwel direct hierna leken de bezoekers de openingsgoal te maken echter een schot van dichtbij werd huizenhoog overgeschoten. De thuisploeg had ook nog de pech dat een schot van Koen Swanen via de keeper en de lat geen doel trof.
Net als in het begin van de eerste helft kwam DVVC furieus uit de startblokken na de thee. Naarmate de wedstrijd vorderde namen de Prinsenbekers het heft in handen en de verdediging van DVVC had de handen vol om een tegengoal te voorkomen. Zo moest Raymond de Bruijn doelman Rian Vermeulen assisteren op de doellijn. Maar ook DVVC was met snelle counters niet ongevaarlijk. Een identieke situatie als in het eerste bedrijf werd onterecht gevlagd voor een diepe bal, ditmaal op Koen Swanen. Scheidsrechter van der Heijden uit Steenbergen, die overigens een prima wedstrijd floot,  was te snel met zijn fluitsignaal en voorkwam hiermee dat de openingstreffer gemaakt kon worden.
“Ik ben ook maar een mens ”, grapte de leidsman, die zijn fout onmiddellijk toegaf. Beek Vooruit gaf hierna nog wat gas bij en wachten was op een doelpunt. Met hulp van 2 maal de lat kon DVVC nog hopen op een punt, wat gezien de werklust niet onverdiend zou zijn. Echter in de slotfase besliste Wesley van Oers met een bekeken kopbal de wedstrijd. De tijd die hierna resteerde was te kort om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Volgende week geen programma voor DVVC 1, zondag 16 februari de zware uitwedstrijd tegen koploper Dubbeldam uit Dordrecht, aanvang 14:00 uur.