ONI op karakter naar verdiende winst op BLC

Na een periode van 4 maanden zonder een enkele winstpartij waarbij er wedstrijden waren die gezien de mogelijkheden ook zomaar punten hadden kunnen opleveren, met als grote uitzondering de wedstrijd van vorige week tegen Heukelum, pakte ONI de zaken nu geheel anders aan en schonk men alles wat ONI een warm hart toe draagt en zeer zeker zich zelf een dik verdiende overwinning.

Met een tomeloze inzet, en de juiste wedstrijd mentaliteit liet men zien dat de boodschap duidelijk was en dat deze goed was aangekomen. De Oranje/BlauweLeeuwen vochten voor iedere meter gras en speelde de vreselijke wedstrijd van een week eerder naar de vergetel-heid en maakte met deze wedstrijd veel goed voor de zeer teleurgestelde supporters en sponsors die vorige week ook getuige waren van de zeperd die men daar opliep. De toch weer vele aanwezige supporters, waaronder ook vele trainers van ploegen uit de zelfde klasse daar hun wedstrijden waren afgelast, kwamen bekijken of ONI inderdaad het lachertje is van deze klasse.
Misschien kwamen vele onbekenden uit puur leedvermaak, nou dan is bij deze die gedachte uit de wereld geholpen door ONI. Met ONI valt niet te spotten, nee met een ONI dat de juiste mentaliteit te pakken heeft gaat men niet meer spelen, integendeel, ONI pakt de draad weer op en staat voor nog 11 finales. U bent nog niet van ONI af.!!! Voor de wedstrijd ONI – Blc werd er een voor wedstrijd gespeeld tussen ONI c1 en Olympia’60 c1. In deze derby trok een prima spelend ONI aan het langste eind en stapte men met een 4-1 overwinning van het veld.
Zoals verwacht maakte ONI en Blc er een echt degradatiegevecht van, zonder dan maar ook ergens over de schreef te gaan qua overtredingen, en moest men blij zijn dat deze middag een prima leidinggevende leidsman aanwezig was in de persoon van Dhr Ghoumout uit s Gravenpolder. Op een perfecte grasmat die volgens de bossche ploeg toch ietwat te zwaar zou zijn begon ONI zoals gehoopt. Men zette Blc direct onderdruk bij balbezit, en probeerde zo de levensgevaarlijke spitsen niet in balbezit te laten komen. Deze taktiek pakte perfect uit en ONI kwam mede hierdoor direct in het door haar gewenste spel.
De eerste de beste prima uitgevoerde aanval werd dan ook direct met een treffer beloond.
Uit een voorzet vanaf links wist Jory Broeders met het hoofd de bal tegen het net te knikken en alles en iedereen in de 8e minuut extase te brengen. De hoop op een flitsende start werd beloond, en het vertrouwen kwam ziender ogen terug binnen het elftal.
Met de zelfde inzet speelde men gedurende het restant van de eerste helft een heerlijke wedstrijd, strijdend voor ieder meter en bal gaf men Blc perfect tegenstand. Uitkijken was het wel bij dode spelmomenten voor Blc, daar dit team enkele boomlange spitsen heeft staan die ook nog eens prima kunnen voetballen, maar zeer zeker levensgevaarlijk zijn bij hoge ballen. Doordat ONI menigmaal zachtjes aan de noodrem moest trekken, kreeg men menigmaal een vrije trap dan wel corner tegen, en was het alle hens aan dek. Dit was overigens de enige taktiek die Blc tentoonspreidde, met lange ballen op de snelle en behendige spitsen probeerde men gevaar te stichten wat ook enkele malen gebeurde.
Toch hield ONI knap stand en wist men zelf ook voor gevaar te zorgen voor het doel van Blc.
Van enig geluk mocht ONI wel spreken toen de leidsman de bal buiten de zestien meter legde na een onbedoelde handsbal van John Broeders ,10 cm meer naar binnen en bal lag op de stip, maar zoals de gehele wedstrijd zag de leidsman het prima en was plaats delict juist buiten de zestien.
Een flinke domper kreeg men net voor rust wel te verwerken, uit een vrije trap kwam Blc op 1-1 en moest ONI de zaken weer herpakken tijdens de rust die direct hier op volgde.
Na rust een zelfde spelbeeld, ondanks dat de zieke John Broeders werd vervangen door Nils Verkooijen werd er niets veranderd aan de opdracht en ging ONI op de zelfde voet verder.
Het spel werd aan ONI zijde beter en men toverde prachtige aanvallen uit de voetbal hoed en het was eigenlijk wachten op de treffer van ONI. Maar dan, in de 59e minuut kreeg men de volgende tik op de kin, uit één van de spaarzame voetballende aanvallen van Blc wisten de gasten uit Den Bosch te score 1 – 2 en stond ONI er even wankelend bij.
Gelukkig kwam de geestdrift heel vlug terug en hoe! Amper 3 minuten later was het Maikel Jolie die de 2-2 aantekende en het geloof in de ONI harten weer helemaal liet terug komen.
Het Publiek ging erachter staan en er ontspon zich een heerlijk slot van een voetbal gevecht. De gaskraan werd helemaal opengedraaid door ONI en de beloning viel in de 66e minuut, een heerlijke aanval wederom over de linkerzijde werd afgelegd naar de opkomende Jori Broeders deze bedacht zich geen seconde en joeg de bal van een meter of 20 in de linker beneden hoek. Dolle vreugde over heel het veld en langs de zijlijn, na maanden van niet scoren en dus geen winst partij, maakte ONI er nu wel drie en kon men na nog 28 minuten strijd passie en beleving de zeer belangrijke driepunter bijschrijven.
Zelfs de ingevallen A junior Raymond Timmermans kreeg nog zijn kansje maar kon een goede inval beurt niet belonen met een mogelijke treffer. ONI wint op karakter van de directe concurrent Blc en kruipt zachtjesaan uit het diepe dal waar men zich in bevond.
Hoe diep de neerwaartse val zat, kon men zien bij het verlaten van het speelveld, enkele leden van de harde kern van ONI konden het niet droog houden en toonde op deze manier hun blijdschap, tel daar de supporters bij op die het niet meer aandurfde om buiten ten kijken en die in een hoekje in de kantine bleven zitten, en men kan stellen dat het ook buiten het veld enorm spannend was deze wedstrjd te aanschouwen en te beleven.
Nu kan men zich op gaan maken voor de DERBY tegen NEO’25 een altijd aparte wedstrijd en één die ook weer met Strijd,Passie en Beleving aan gegaan dient te worden. Met de zelfde inzet zal ONI ook hier voor een goed resultaat gaan.
PROGRAMMA ONI
1 FEBRUARI
12.30    ONI B – ALTENA
11.00    ONI E2 – BOEIMEER
09.30    ONI F1 – ZWALUWE
14.30    NEO – ONI 1
14.30    GLORIA UC – ONI C1
12.30    UNITAS’30 – ONI C2
10.30    sv REESHOF – ONI D
08.45    GILZE – ONI E1
09.00    DIA – ONI F2
08.30    IRENE – ONI MP
DONDERDAG 6 FEBRUARI
20.00    ONI 1 – DVVC 1