Mooie resultaten bij Indoor Apeldoorn

Foto:

In de loopgroep van Atledo zitten leden van allerlei verenigingen in de regio. Er wordt in de groep getraind van allerlei categorieën, op duurloop, middellange afstand maar ook op korte afstanden en versnellingen. Ook trainen meerkampers binnen de groep, die zich op sprint of verschillende afstanden willen verbeteren.

Het was een mooie ervaring op zaterdag 25 jan om eens heerlijk te vlammen binnen in de Omnisporthal van Apeldoorn. De deelnemers probeerden om prestaties neer te zetten waarmee ze kunnen inschrijven bij de NK voor junioren die over 2 weken gehouden wordt. Het  lukte prima en voor iedereen een  PR.
Rowan van Dongen mocht het spits afbijten op de 1500. Het was een beetje een op en af race, maar Rowan liep redelijk constant en hield haar tempo strak vast. Ze liep een prima tijd van 5.02.39. min. Wouter Stokkermans en Martijn Flipsen startten rustig op de 1500m, omdat ze niet tussen en duw en trekken van de start wilden zitten. Martijn ging om tempo te pakken, liet het onderweg wat zakken zodat uiteindelijk Wouter zowaar naast hem kwam helemaal van achter uit. In de drie laatste ronden gierde het stof door de keel van Wouter, maar Martijn kon nog prima versnellen, om dan een PR te lopen van maar liefst 7 seconden sneller dan vorig jaar! En daarbij liep hij het 30 jaar oude clubrecord van Atledo uit de boeken, met een tijd van 4.21.26 min. Wouter eindigde met een mooie tijd van 4.30.70 min.
Daphne van Zantvoort begon als snelste serie op de 800 meter in de serie, vanuit de buitenbaan. En het zag er goed uit. Maar in de derde ronde,  begonnen de benen zwaar te worden. Met de ervaring kon ze het tempo redelijk strak houden, en finishte in een tijd van 2.25.73 min. 
Er gingen drie mensen voor de 60 m sprint. Bon ter Horst die zijn debuut maakte hier wilde dat graag meemaken en kwam toevallig samen met Glenn Pols in dezelfde serie uit. Glenn was bezig met kogelstoten en kon niet echt inlopen. Omdat de organisatie hem vergeten was om aan de start te roepen, moest er een andere serie geregeld worden. Leuk samen. Ondanks dat haalde hij een mooie PR ook en wel in 7.94 sec. Bon was sneller weg, kwam bijna ten val in de laatste 10 meter, maar scoorde super in 7.75 sec. Glenn moest weer snel schoenen wisselen en direct de kogel stoten. Hij tsjopte de kogel naar wederom een PR met 12.76m. Zo zie je dat warme spieren je prestatie bepalen. Hij is hiermee verzekerd van een plaatsje bij de NK indoor. Joeri van Etten heeft nog nauwelijks wedstrijdervaring, dus voor hem ook helemaal nieuw. Hij was goed weg, en er zit nog winst in. Ondanks dat een mooie tijd van 7.88 sec.
Op zondag waren Wouter en Martijn te vinden aan de start van de cross in Rijen. Het leek dat de indoor er goed aan had gedaan. Ze  liepen beiden heel relaxed ondanks het zware natte parcours. Wouter en Martijn werden respectievelijk 3 en 2. 
Phill en Scott Pols waren op zondag te vinden bij een indoor in Den Bosch.  Scott stootte de kogel tot 10.37 m en sprintte als snelste. Werd 3e en kreeg een bronzen medaille. 
Phill had te weinig ruimte om zijn hoogspringen goed uit te zetten, maar kwam tot 1.45m. Met de snelste tijd overall op de sprint een de verste kogel werd hij veruit nr 1 en kreeg goud. 
Hij behaalde de opmerkelijke prestatie van 11.20 m  met het kogelstoten, en schuift een plaatsje omhoog op de Nationale ranglijst, naar nr 4. Vorige week haalde hij 1,52 m op het onderdeel hoogspringen,  ook goed voor nr 4 op de Nationale ranglijst.