Goud en geslaagden voor opleiding Kata en Freestyle jurylid

Foto:

Zaterdag 25 januari zijn de jonge nunchaku-ka’s van Van Gils Sport afgereisd naar Kampen. Om daar het nieuwe jaar in te luiden op het junioren/ debutanten toernooi. Niet alleen ging de jeugd mee om mooie wedstrijden te draaien. Er waren op deze dag ook examens voor nieuwe Kata/Freestyle juryleden, waar Van Gils Sport 2 deelnemers voor had.

De dag begon met de kleinste mannen onder ons. Daniël van Dongen, Rens Scheepers en Thomas Pijenburg gingen vol goede moed en enthousiasme van start. Rens en Thomas zitten bij elkaar in dezelfde lengte klassen . Alle 2 waren ze goed op dreef en belanden samen in de finale. Een mooie Van Gils finale werd daar neer gezet Thomas trok de winst naar zich toe. Een mooie 1e plaats in de  -1.55 mtr. voor Thomas, op de voet gevolgd door zijn teamgenoot Rens die 2e werd in de -1.55 mtr. Daniël liet ook zien dat hij van goede huizen af komt. Voor hij het wist stond hij in de finale. Deze had hij ruimschoots met de maximale aantal te behaalbare punten naar zich toe getrokken. De derde prijs voor Van Gils Sport was hierbij ook een feit. Hij behaalde de 1ste plaats in de -1.45.
Voor het onderdeel kata hadden we ook wat deelnemers, zowel als deelnemers als examen kandidaten. Rens en Daniël liepen de wedstrijdkata deze dag. De punten lagen in deze poule allemaal dicht bij elkaar. Rens erkende sportief zijn meerdere en heeft laten zien dat hij zeker goede kans maakt om volgende keer in de prijzen te vallen. Daniël veraste menig concurrent om er met een mooie 3e plaats ervan door te gaan. Bij kata shodan deed Erik Meeuwissen mee. Dit was voor hem de eerste keer dat hij de kata liep voor de zo befaamde zwarte banders. Erik schrok niet terug om zich hiervoor in te schrijven. Hij deed goede poging om in de buurt van het podium te komen. Het schilde maar een paar tiende met de 3e plaats. 
Yentl Evers en Bianca Meeuwissen hadden deze dag hun praktijk examen voor kata jurylid. Beide hebben ze 2 cursusdagen hiervoor moeten volgen. Eerder hadden ze al theorie examen afgelegd en praktijk examen voor Freestyle jurylid. Deze 2 examens hadden ze al super goed afgelegd. Dus was het hun taak om deze dag het laatste onderdeel binnen te slepen. En jawel met trots mag Van Gils Sport zeggen dat ze er 2 nieuwe gecertificeerde Kata/Freestyle juryleden bij hebben!! Al bij al heeft Van Gils Sport  een mooie en goede start gemaakt van het nieuwe jaar!!