Fraaie resultaten Judo en Karate-Do

Op zondag 26 januari j.l. deden 4 judoka’s van Van Gils Sport mee aan het JBN opstap judotoernooi in Kaatsheuvel. Dit opstaptoernooi is voor kinderen die weinig of geen wedstrijdervaring hebben. Meedoen is belangrijker als winnen. Voor Luc Berkhof en Timo Broeders was dit de eerste keer dat ze meededen aan een “echt” JBN toernooi. Als eerste waren Luc Berkhof en Lars Jongenelen aan de beurt. Ze zaten bij elkaar in de poule. Luc heeft het erg goed gedaan en mocht een mooie 2e prijs in ontvangst nemen. Lars kwam voor het eerst uit in de -15 jaar. Hij moest er flink tegenaan. Hij is 3e geworden.
Timo was daarna aan de beurt. Hij heeft het goed geprobeerd, maar de andere jongens waren sterkter en beter. Een aantal jongens in deze poule hoorden niet meer op dit toernooi thuis. Als laatste was het de beurt aan Stijn Jongenelen. Stijn was erg goed op dreef, hij wist alle drie zijn partijen met Ippon te winnen, waardoor hij met de eerste prijs naar huis ging. KARATE-DO: Beker van Beerse , Belgie.
judo27111
Op zondag 26 januari vond er in Beerse, Belgie, een internationaal karate-do toernooi plaats. Drie deelnemers van sportschool van Gils waren naar onze zuiderburen afgereisd om deel te nemen aan dit toernooi. Als 1e mocht Caelin Smeets aan de slag in een poule van 10 meisjes 10/11 jaar 8/5 Kyu, Caelin won haar 1e partij met 3-0 om vervolgens haar 2e met 2-1 te winnen en door te stoten naar de finale. Een 2-1 uitslag zagen we ook in de finale,maar dan voor haar tegenstandster en Caelin werd 2e. Tiana Kivits was in de reeks daarna aan de beurt in een poule van 8 meisjes leeftijd 12/13 jaar 8/5 Kyu.Tiana won haar 1e partij overtuigend met 5-0,de tegenstandster in haar 2e partij was een paar maatjes te groot 0-5,en Tiana was uitgeschakeld voor t goud maar wist via de herkansing nog wel beslag te leggen op een mooie 3e plaats door een 5-0 overwinning. Jesse Smeets stond in een poule met 9 jongens 12/13 jaar 8/5 Kyu en wist zijn 1e partij nog met 3-2 te winnen,maar de tegenstand werd hem te groot en Jesse had ook niet zijn beste dag en verloor zodoende ook zijn 2e partij nipt met 2-3. In de herkansing kreeg Jesse alsnog de kans om met eremetaal naar huis te gaan,maar helaas werd ook deze partij met 2-3 verloren,en was Jesse uitgeschakeld voor een podiumplaats. Met 2 podium plaatsen en drie deelnemers konden ze met deze internationale ervaring tevreden huiswaarts keren.