“Dongen Steunt” schenkt cheque aan Oriëntatie

Foto:

Na afloop van de voetbalwedstrijd Dongen – EHC werd door VV Dongen voorzitter Angela Jansens het goede doel van ‘Dongen Steunt’ voor het seizoen 2012/2013 bekend gemaakt: Gehandicapten sport- en ontspanningsvereniging Oriëntatie. Als bevestiging overhandigde aanvoerder Fatih Kamaci een elftalfoto van het eerste elftal aan Oriëntatie voorzitter Ad Gijsman en penningmeester Wilbert Segers. 

Dongen Steunt is een initiatief van een aantal ondernemers en begunstigers die Dongen een warm hart toedragen. Doordat twee jaar geleden de hondstrouwe hoofdsponsor OSDO, na meer dan 25 jaar shirtsponsor, noodgedwongen moest stoppen, viel er een gat. In deze moeilijke periode waarin ondernemers alles uit de kast moeten halen om hun bedrijf draaiende te houden viel het niet mee een nieuwe hoofdsponsor te vinden. Een hoofdklasser zonder shirtsponsor kan niet, vonden een aantal begunstigers. De koppen werden bij elkaar gestoken en zo is Dongen Steunt ontstaan. De ambassadeurs van Dongen Steunt leveren een financiële bijdrage, maar als extra dimensie aan het sponsorschap ontvangen ook andere lokale verenigingen/goede doelen een steuntje in de rug. Een gedeelte van de ambassadeursbijdrage wordt hier namelijk voor gereserveerd. 
Ambassadeurs dragen dus niet alleen VV Dongen een warm hart toe, maar tonen ook hun maatschappelijke betrokkenheid en nemen hun verantwoording. 
Het eerste jaar was scouting De Stormvogels de gelukkige, dit jaar dus Oriëntatie. ,,Een leuke geste, vooral in deze tijd! We moeten allemaal inleveren,” vertelt een verheugde voorzitter Gijsman. In het kader van het accommodatiebeleid noodlokalen van de gemeente Dongen, is de club moeten verhuizen van De Biezenkring naar De Vlinderboom. ,,Dank zij jullie geste kunnen wij, net als jullie vandaag gedaan hebben, dit jaar financieel de nul houden,” besloot Gijsman in zijn dankwoord. Dongen won deze dag met 3-0 van EHC.
Voor VV Dongen blijft de prioriteit liggen bij de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor. Wordt die gevonden, dan gaat Dongen Steunt de nadruk op de jeugdafdeling leggen.