DVVC flitsend van start na winterstop: 3-1 winst op Blauw Wit ‘81

DVVC is goed uit de winterstop gekomen. Fel en scherp strijdend wist het afgelopen zondag 19 januari het veel hoger geklasseerde Blauw Wit ’81 uit De Moer te verslaan. In de derby’s tegen deze tegenstander is vooraf nauwelijks een voorspelling te maken over de uitslag. Na een doelpuntloze eerste helft werd de grote inzet en beleving van DVVC in de tweede helft in de score uitgedrukt in een 3-1 overwinning voor de groenwitten.

In de eerste helft waren er weinig hoogtepunten te noteren. Het spel oogde van beide kanten rommelig door veelvuldig balverlies en beide doelen kwamen slechts sporadisch onder vuur te liggen. Blauw Wit’81 oogde technisch balvaardiger dan DVVC en was veelvuldig in balbezit. DVVC was wilskrachtig en scherp en bood uitstekend partij aan de vooraf favoriet geachte tegenstander. Pas na een half uur in de eerste helft werd het serieus gevaarlijk voor het doel van Rian Vermeulen. Een inzet van dichtbij wist hij echter op katachtige wijze te keren. Enkele minuten later de eerste mogelijkheid voor DVVC. Door foutjes achterin bij Blauw Wit ’81 kreeg Maikel van Bragt de bal pardoes voor zijn voeten. Zijn doelpoging miste helaas het door de doelman verlaten doel. Nadat Dennis Kras een schitterend schot uit de kruising gehaald zag worden was het even later aan de andere kant gevaarlijk. Uit een corner werd de bal rakelings over doel gekopt.
Felle start Blauw Wit ’81 in tweede helft
Na de pauze kwam Blauw Wit ’81 fel uit de startblokken en had DVVC geluk dat een snoeihard schot op de lat belandde. Kort hierna moest Rian Vermeulen weer handelend optreden na een vervaarlijke aanval. DVVC probeerde het spel meer onder controle te krijgen en via een snelle omschakeling het doel van de tegenstander onder vuur te nemen. Dit lukte al vrij snel. Uit een vrije trap werd de bal in de zestien gebracht en Osman Cemrek was attent toen de bal voor zijn voeten kwam en passeerde doelman Martijn Claassen onberispelijk: 1-0. In de 61e minuut werd de snelle Dennis Kras in de diepte aangespeeld en kwam alleen voor de keeper. Hij maakte dit feilloos af: 2-0
Dit smaakte naar meer en Koen Swanen ging, op aangeven van Raymond de Bruijn, op avontuur in het strafschopgebied, echter ditmaal zonder resultaat. Vervolgens zag Hasan Uzun  zijn vrije trap van grote afstand op de lat belanden. DVVC bleef op jacht naar een volgend doelpunt en dat kwam er ook in de 70e minuut. Wederom Koen Swanen begon een slalomactie in de zestien, omspeelde enkele spelers waaronder de keeper maar zag vervolgens zijn doelpoging geblokt worden. Maikel van Bragt was attent en maakte het alsnog af: 3-0. Vijf minuten later verkleinde Blauw Wit ’81 de achterstand via Nick Jansen die al koppend Rian Vermeulen passeerde: 3-1 De bezoekende ploeg putte hieruit inspiratie en werd enkele keren gevaarlijk. Rian Vermeulen had niet te klagen toen een inzet op de lat boven hem belandde. In de stand kwam echter geen verandering meer en toen de goed leidende scheidsrechter Dekkers uit Etten-Leur affloot was al wat DVVC was blij met deze belangrijke 3 punten.
Door de winst is DVVC v.v. Noordhoek voorbijgestreefd en staat nu in punten gelijk met SVC. Als ook volgende week gewonnen kan worden bij OMC in Dordrecht, wordt
aansluiting gevonden bij de brede middenmoot in de 4e klasse C.
De wedstrijd wordt gespeeld op het Sportcomplex de Corridor van OMC in Dordrecht.
De aanvangstijd is 14.00 uur.
Opstelling DVVC:
Rian Vermeulen, Stefan Celi, Jan-Willem Siemons , Hasan Uzun (Justsu Heesbeen),  Kevin Zijlmans, Raymond de Bruijn (Mo Yusuf Ali), Willem van Riel, Dennis Kras, Maikel van Bragt, Osman Cemrek (Appie Yusuf Ali) en Koen Swanen.
Uitslagen DVVC senioren/G
DVVC 1 Blauw Wit ’81  1 3-1
Madese Boys 6 DVVC 4 4-4
DVVC G1 WODAN G1 1-2
DVVC 2 zat. OVV ’67 2 zat. 5-2
Programma DVVC senioren/G
Zaterdag 25 januari
Best Vooruit G1G DVVC G1 11:30
OVV’67 2 DVVC 2 zat. 14:30
Zondag  26 januari
OMC 1 DVVC 1 14:00
Gesta 2 DVVC 3 11:00
DVVC VR1 VCW VR1 10:00