Phill Pols 3e en 5e op Nationale indoor wedstrijd CD junioren te Apeldoorn

Foto:

Ruben Bogers en Phill Pols, beide D-junioren bij Atledo deden mee bij deze belangrijke wedstrijd voor de toppers van Nederland.  Ruben had zich ingeschreven voor de 60m horden en verspringen en de 600 m. Phill ging voor de onderdelen kogelstoten, hoogspringen en 60 m sprint.

Ruben mocht als eerste de 60 m Horden lopen, zijn beste onderdeel. Hij had zich op basis van zijn prestaties dit seizoen als 6e geplaatst en had daarmee mogelijke kans op een finaleplaats. Hij had een zeer goede start en lag al snel in de koppositie in zijn serie. Bij de vierde horde ging het mis, raakte net de horde, raakte uit balans en kwam ten val, waardoor het onderdeel voor hem helaas voorbij was. 
Phill was ondertussen aan het kogelstoten. Het lukte niet opperbest, maar mocht door naar de halve finales.  Phill ging gelijk door naar het onderdeel sprint. Hij klasseerde zich voor de halve finales met een tijd van 8.89 sec. Hij mocht al snel zijn schoenen wisselen en voor het hoogspringen zijn aanloop uitzetten. Zonder foutsprongen ging hij naar de 1.50 m. In zijn derde sprong netjes erover heen. Bij zijn pogingen op de 1.55m tikte hij de lat er net af. Hij mocht naar de prijsuitreiking om zijn beker voor de derde plaats in ontvangst te nemen. 
Daarna ging Ruben aan de start bij het verspringen.  De val bij de horden speelde hem nog parten en met een afstand van 4.16 m was dat helaas wat minder ver dan gehoopt. Hij werd toch nog 17e.  Korte tijd later mocht hij alweer naar de start op de 600 m. Hij liep deze in een hele mooie tijd van 1.59.77 min. Haalde hiermee de 8e plaats van Nederland.
Tijdens de prijsuitreiking van Phill voor het hoogspringen werd gestart met de halve finale kogelstoten. Het lukte hem om in de eerste worp naar 10.38 m te stoten. Na 3 pogingen werd het snel tijd om de sprintspikes weer aan te trekken voor de halve finales sprint.  Eindigde als 16e.  Daarna terug naar het kogelstoten om in zijn laatste stoot 10.80 m te halen. Goed voor een 5e plaats van Nederland.
Mooie plaatsingen voor onze jongens uit Dongen op de ranglijst van Nederland.