Geslaagde Atledo-indoor in de Salamander

Op zondag 19 januari werd de Atledo indoor gehouden. De wedstrijd  was  open voor pupillen, alle junioren, senioren, masters en VB-groepen. Het werd een heel overzichtelijke wedstrijd waarin het publiek rondom de onderdelen mochten plaatsnemen en alles over 2 zalen gehouden werd. Dat straalde erg veel rust uit en mede door ET- tijdmeting  verliep alles prima. Iedereen mocht zelfs 2 x starten bij de 35 m sprint.

Dankzij een goede organisatie, en hulp van vele vrijwilligers verliep alles op schema. Trainers en begeleiders waren in grote getale aanwezig en gaven de nodige aanwijzingen en een aantal van hen deden zelf ook nog mee aan de wedstrijd. Juryleden verzorgden de metingen, prestatie noteringen , omroepen, het startschot, e.d. om een en ander goed te laten verlopen. Op het secretariaat werd alles verwerkt in de computer. Iedereen die kon droeg zijn steentje bij.
Ouders waren in grote getale aanwezig om aan te moedigen, en te ondersteunen. De jeugd stimuleerden en feliciteerden elkaar met een nieuwe PR en die werden er velen gehaald. De competitie met andere clubs is groot, maar de contacten onderling zijn ook goed.  De kinderen renden en speelden en kletsen met elkaar, in de pauzes tussen de onderdelen door. In de ochtend kwamen de pupillen waarvoor 130 deelnemers ingeschreven waren, waaronder 37 pupillen van Atledo zelf. Ook bij de junioren, Masters, en Specials 128 deelnemers waarvan velen lid zijn van Atledo. De middag was gereserveerd voor hen. Er werden vele medailles binnen gehaal door  leden van Atledo
Opmerkelijke prestaties: Phill Pols met 1.52 m bij hoogspringen (jun D)  kwam uit op de 3e plaats van Nederland en Glenn Pols (JB) was met 12.15 m bij kogelstoten goed voor een 11e plek op de ranglijst van Nederland als 1e jaars B junior.  Lekan Dalenberg (JB) viel op met zijn sprint van 5,06 sec en Sam van de Pol (JC) door over een hoogte van 1.60 m te springen. Cas van Eersel (JA)stootte met 12,68m  bij kogelstoten een clubrecord en een 6 e plek in de ranglijst van Nederland, ook als 1e jaars A-junior. Roos de Jong en Phill Pols plaatsen zich al als regiokampioenen, na 3x goud te hebben gewonnen uit 3 wedstrijden
Een aantal atleetjes van Atledo maakten hun debuut in deze wedstrijd, zoals Tara van Rooten, Rijan Marcus, Roy de Weerd, Daan van Breugel, Isa Kuijpers, Bengt Kramer en Tygo van Uum, Lisa Rejen. Voor hen allen 3x een PR en mooie plaatsen in wedstrijd.  Mika van Lieshout viel direct op, doordat hij in zijn eerste wedstrijd al de  4e plaats pakte bij de JpupC. Renée Kramer haalde op alle 3 de onderdelen een PR als mini bij de MPupC . Reinier van der Linden werd 6e met een PR op sprint en kogel. Rav Riemslag scoorde 2 x een PR, evenals Ties Mutsaers en Luuk van Dongen. Bij Quinten Bressers ging de lat er te vroeg af bij het hoogspringen.  Hij deed het verder prima.
Roos de Jong, die beloond werd met een Gouden medaille, waarbij ze een PR haalde op de sprint. Zij mag zich al regiokampioene noemen van het  regio-13-circuit met 3 x goud en met nog twee wedstrijden te gaan, is ze  al niet meer te verslaan. Noortje Hultermans, Femke Redering en Noa van Gorp deden het zeker ook heel goed. Bij de jongens viel Milan Rosenbrand net niet in de prijzen en werd met een PR op hoog en sprint 6e in de wedstrijd. Vince Planken bezette de 11e plaats. En na hen Pepijn Wijnen.
Bij de MpupA weer bekende namen op het podium. Marjolein Bogers met een PR op sprint ontving de zilveren en Anne de Jong de bronzen medaille. Zij moeten het opnemen tegen tweede jaars atleten in het klassement. Noortje Trommelen 12e. Bij de Jongens werd Finn Lodders 14e en Boudewijn van der Linden met een PR op sprint en 1.05 m op hoog werd 17e. Stijn Mahieu ook een PR bij hoogspringen en sprint . Anne te Horst goed voor de 3e plek op het onderdeel kogelstoten. Zij gaat een echte werpster worden en werd hier 8e . Achter hen Susan Lodewijks, Isabel Moerdijk en Hilde van der Pluijm. Chuck Pols  werd bij de JpupA 2e jaars  nr 1 op het onderdeel kogelstoten en met een 2e tijd op de sprint mocht hij op het podium en ontving Brons. Finn Hultermans werd vandaag 12e met een PR op kogel.  Sebas van Haarlem had een supersnelle tijd voor hem bij de sprint en PR op kogel en Colin Bressers ook PR op sprint en bij hoogspringen.
Timo van Dongen stootte kreeg goud  bij de 1e jaars D-junioren. Enola Rederingen, Dora van der Pluijm en Laura Mulder verdedigden de eer bij de MD.  Bij de dames van een jaartje ouder was er zilver voor Desiree Trommelen en brons voor Iris Schoenmakers die voor het eerst 1.20 hoogte bereikte. Anne Lodewijks werd 7e met een mooie verbetering voor het sprinten.
Bij de 2e jaars D-junioren won Phill Pols de gouden medaille. Opmerkelijk was zijn prestatie bij het hoogspringen. Gisteren won hij brons met 1.50m op het NK in Apeldoorn, vandaag sprong hij zelfs 1.52m. Ook mag hij zich al regiokampioen noemen van het  regio 13 circuit met 3 x goud en met nog twee wedstrijden te gaan is hij niet meer te verslaan. Luuk Waars eindigde als 2e op het podium en kreeg zilver, hij verbeterde zich op alle onderdelen. Ruben Bogers  liep een keurige sprinttijd, en Geert van Krevelen sprong voor het eerst over 1.30 m hoogte en liep een nieuwe sprinttijd. Desiree Trommelen deed het zeer goed bij de meisjes en ook zij mocht een medaille omhangen en wel de zilveren. Groepsgenote Iris Schoenmakers kwam naast haar staan voor de bronzen medaille. Anne Lodewijks werd 7e.
Sam van de Pol won het goud met een topprestatie van 1.60 m op hoogspringen en zijn kogelstoot van 11.04 m. Op beide onderdelen de beste prestatie bij de C-junioren. Scott Pols won zilver, vanwege zijn sprinttijd van 5.33 sec  waarmee hij eerste werd in zijn categorie. Joram de Bont werd 5e, gevolgd door Wout Soeters, Bram de Hoogh en Rick Theeuwes .
Toppers waren er ook te zien bij de JB. Glenn Pols stootte de kogel naar 12.15. Hij ontving brons in de meerkamp. Lekan Dalenberg eindigde net langs het podium.  Beiden zullen te zien zijn op de NK B-junioren begin februari.  Vlak achter hen Niels Verheugd(5) , Yared Eshete(6) , Timo Waars (7), Pim van de Pol (8)  en Luke Leenaers(10). Mooie prestaties ook voor Evi Mertens, zij won zilver  en Dominique Beverwijk, die het brons kreeg.
Op het podium bij de meisjes A-junioren: Cathelijn Peters.  Zij ontving een gouden medaille. Cas van Eersel werd 1e bij de JA, goed voor goud, met topprestatie op kogelstoten met 12.68 m. Bij hen in de categorie ook  Martijn Flipsen, goed voor brons en Bryan Embrechts die als 4e eindigde.

In de VB-groep scoorde Jorrit Heijkant  door een zilveren medaille binnen te halen en Jos Baars de bronzen. Ook bij de dames VB atleten was het Maaike Noorlag die zilver mocht omhangen. Marleen Okkerman werd 4e en Marjolein Faro 5e. Imogen Frerejean won in haar categorie ook brons.

De senioren en masters gingen de meesten vooral voor de eigen prestaties en hadden veel plezier. Af en toe hoorde je applaus en felicitaties. Het brons ging naar Atledo. Hier speelt ook een leeftijdscorrectie een rol.
Iedereen kon terug zien op een succesvolle wedstrijd met topatleten aan de start, die in goede sfeer verlopen is. Er werden vele nieuwe PR’s gehaald en zelfs prestaties neergezet die goed zijn voor de plaats in de ranglijst van Nederland. Maar ook veel gezelligheid waarin te zien was dat atletiek leuk is voor iedereen!!