Figurantenrol voor ONI in Heukelum

Met een werkelijk blamerende nederlaag in een wedstrijd die nooit een wedstrijd is geweest heeft ONI zich in een moeilijke situatie gebracht.De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er aan ONI kant welgeteld één kansje te noteren viel. Deze kwam op naam van Jori Broeders  in de 70e minuut toen de teller al op 7-0 voor Heukelum stond. Verder was er voor ONI niets maar dan ook helemaal niets te halen.

Zonder inzet en zonder strijd, op een enkeling na, werd ONI van het kastje naar de muur gestuurd. De voortekenen waren nog zo hoopvol gezien het spel wat men dinsdagavond ten toon spreidde op het kunstgras uit bij Longa. Ondanks het 2-0 verlies aldaar werd er wel gestreden voor elke meter en gaf men Longa prima tegenstand en had men zelfs meer verdiend. Niets maar dan ook helemaal niets was van deze generale terug tezien in het Gelderse Heukelum. Het enige lichtpuntje van deze wedstrijd was het feit dat Tim Antheunisse weer zijn opwachting kon maken met een invalbeurt.
ONI zal deze week deze beschamende wedstrijd achter zich moeten laten en  moeten gaan werken naar de volgende misschien wel beslissende wedstrijd van dit seizoen. Men krijgt namelijk BLC op bezoek, een ploeg die met 4 punten meer dan ONI op de 13 plaats staat.
Wil ONI nog kans zien rechtstreeks dan wel via de  nacompetitie prolongatie van de derde klasse te bewerkstelligen, de nr 14 degradeert rechtstreeks en de nr 13 speelt na competitie voor behoud, dan zal er van BLC gewonnen moeten worden. Hoe dat maakt nu niets meer uit, het is geen 5 voor 12, nee het is 1 voor 12. De neuzen zullen ALLEMAAL de zelfde richting uit moeten, de mouwen moeten tot onder de oksels worden opgerold en men zal moeten strijden voor iedere grasspriet.
Het kan niet zo zijn dat een team wat de gehele competitie de complimenten voor de voetballende intenties krijgt, op afgelopen zaterdag na, er nu ineens er helemaal niets meer van kan en het lachertje wordt van de derde klasse. Dit alles kan men a.s zaterdag laten zien in de wedstrijd van de sportieve revanche en de waarheid.
Deze belangrijke wedstrijd zal zijn aanvang hebben om 15.00 met de aftrap van Pupil vd week Sem vd Dussen, en zal onder leiding staan van Dhr Ngoumout uit ’s Gravenpolder.
ONI zal in deze wedstrijd Elroy Vereggen moeten missen wegens een schorsing, maar mag zoals gezegd Tim Antheunisse en de zaterdag ook afwezige Brian Weistra en Thomas Heijblom weer verwelkomen. ONI weet hoe laat het is, men moet vol gas vooruit, en men moet hier de eerste stap naar lijfsbehoud zetten. Lijfsbehoud wat van levensbelang is voor de vereniging in een klasse die ondanks alle tegenslagen een geweldige uitdaging is voor het team en de club, en waar men in normale doen in thuis hoort. Zaterdag moet er ten koste van alles gewonnen worden.!
PROGRAMMA ONI
25 JANUARI
15.00    ONI 1 – BLC
12.30    ONI C1 – VLIJMENSE BOYS
11.00    ONI E1 – TSC
10.00    ONI D – SARTO
09.30    ONI F2 – GOODLUCK
09.30    ONI mp – MADESE BOYS
14.30    DIA – ONI 2
14.15    HAARSTEEG – ONI A
10.45    NEO – ONI B
10.00    BEEKVOORUIT – ONI C2
09.00    DSE – ONI E2
08.30    RIJEN – ONI F1