Dongense Darts Competitie

Alweer de 17-e speelronde die afgelopen vrijdag de 17-e is verspeeld. En wat is TROTS toch allemaal aan het doen in de Tweede Divisie? Het trainingskamp rond de kerstdagen begint z’n vruchten af te werpen. Na vorige week was er nu wederom een winst en is de laatste plaats ook verlaten. HBHB werd nu met 9-4 verslagen en Maikel Verkooijen van TROTS scoorde een 100 finish. 

 Score won ook met 9-4. DVDVD was hier de tegenstander en hebben nu officieel de rode lantaarn in handen. Het Karrewiel 1 speelde thuis tegen De Bluffers. De laatste 1001 teamronde moest hier de doorslag geven. Het Karrewiel won deze en daarmee met 7-6 ook de wedstrijd. Kees-jan van Kuijk van De Bluffers gooide een 180. Het Vaartje tegen de koploper Nie te Pijle bleef ook tot het eind in evenwicht.2-2 na de singles, 6-6 na de koppels. Nie te Pijle pakte de beslissende leg en won zo met 7-6. Niek Geutjes van Nie te Pijle scoorde een 180. De 180 teller staat nu op 11. Nie te Pijle aan de leiding met op plaats 2 No Score en Het Karrewiel 1 blijft derde.  
  
Zo win je met 11-2 van Game on en zo verlies je weer van Louwe Geeuw. Bij De Salamander spelend in de Eerste Divisie is er geen lijn in te ontdekken. Na de singles was het nog 2-2, maar de eindstand was 10-3 voor Louwe Geeuw. Voor Louwe Geeuw betekende dat er weer eens een winst was na 4 verliespartijen. Mooi(e) laatste begon niet slecht tegen Vrolijke Bull, maar gaf de regie uit handen. Vrolijke Bull kon o door een 180 score van Bram Roosen uitlopen naar een 10-3 overwinning. Het Karrewiel 13 verloor met 8-5 van Op Dreef 3.4P kwam nog met 2-0 achter tegen Het Karrewiel 2, maar wonnen toch ruim met 9-4. Pijlloos moest het opnemen tegen De Tobbers. En net als in de eerste ontmoeting ging de winst naar Pijlloos. Pijlloos won met 8-5 en wederom geen 180 scores van ‘the legend’ Corné Huiben van De Tobbers.  Game on moest zich zien te herstellen van de nederlaag en dat moest dan gebeuren tegen Falcon. En met 3 overwinningen op rij kan daar ook gewoon de 4-e bij. Maar Game on was op volle sterkte en won met overmacht de wedstrijd. 12-1 de winst. De 180 teller staat nu op 21. Game on heeft een riante voorsprong op Vrolijke Bull en Pijlloos is nu de nummer 3.
In de Ere Divisie deze week een paar opmerkelijke uitslagen. BSEIDREN dat de laatste weken aardig wat punten haalde ontving New Bundy’s dat zelfs laatste stond. Maar New Bundy’s haalde alle 13 punten op in Het Karrewiel. 0-13 dus de uitslag met een 180 score voor Dennis van Strien (BSEIDREN) en Kylle Schrijvers van New Bundy’s. De Valk 1 had aardig wat moeite om weg te komen van Gijle Peile. Doordat Gijle Peile de laatste 2 legs nog wist te winnen bleef de score op 7-6 hangen voor De Valk. Dimitri van Keulen van De Valk gooide een 180. Als The Dartons een dikke score maken uit bij Op Dreef 12 kan het zomaar weer spannend worden. En het begin was er. 3-1 voor na de singles, maar Op Dreef 12 kwam terug in de wedstrijd en wist zelfs nog te winnen. 7-6 de winst voor Op Dreef 12 met een 180 score en 106 finish voor Robin Huysmans, 115 finish voor Corné van Uden en 120 finish voor Martin Evertse. Voor The Dartons scoorde Kelvin Netten een 100 finish. WICO speelde thuis in De Valk tegen Triple Trouble. Triple Trouble won ruim met 10-3 en blijft toch nog zicht houden op de bovenste plaatsen. Voor WICO scoorde Sandra van Halderen een 180. Voor Triple Trouble lukte dat Jurgen Evers ook. De 180 teller is gestegen naar een totaal van 66. De stand blijft hetzelfde: De Valk 1, The Dartons en als derde Triple Trouble.