Dames VV Dongen winnen Bekerwedstrijd

Voor de eerste wedstrijd na de winterstop stond voor de dames van Dongen de bekerwedstrijd tegen BAVEL VR3 op het programma. De dames van Dongen beginnen sterk aan de wedstrijd en Betty Siemons weet meteen al in de 3de minuut de openingstreffer te scoren. Maritza Smulders ziet dat Ingrid Voskuil de ruimte heeft en speelt haar op links aan. Zij passt de bal op Sylvana Bliekendaal, die met de punt de stand op 2-0 zet in de 12de minuut. 

Door balverlies met een ingooi krijgt Bavel de kans om de aansluitingstreffer te scoren als ze met 2 speelster op keepster Rebecca Bliekendaal door kunnen lopen, mede door goed uitkomen van de keepster wordt de bal naast geschoten. De uittrap wordt naar Betty gespeeld, die de bal doortikt naar Sylvana en de stand in de 36ste minuut op 3-0 zet. Net voor rust mag Betty een vrije trap nemen, doordat de keepster buiten de lijn van het 16 meter gebied loopt en bepaalt hiermee de ruststand op 4-0.
In de tweede helft zijn het weer de dames van Dongen die het net weten te vinden. Julie Stuit onderschept de bal van de verdediging van Bavel, maar schiet tegen de paal. Sylvana weet de bal binnen te schieten en zet in de 51ste minuut de stand op 5-0. Dan is het pas in de laatste vijf minuten van de wedstrijd dat Dongen de score nog weet uit te breiden. Manja Elie speelt Anouk Mekes aan, die door kan lopen op de keepster 6-0 (86e min). Dan weer Manja die Anouk aanspeelt, die doorloopt naar de achterlijn en de bal voorgeeft op Sylvana 7-0 (88e min). Ook de 8-0 (89e min) mag Sylvana achter haar naam noteren en in de 90ste min is het Betty nogmaals, die scoort uit een corner van Soraya Westerhuis. Met 9-0 zijn de dames van VV Dongen weer een ronde verder in de Beker. Volgende week de competitie wedstrijd uit naar NOAD in Tilburg, aanvang 10.00 uur.