Olympia’60 toont ambitie met terugkeer Arne Koeman

Foto:

Hij was al eens trainer van Olympia’60 en bracht de club toen met een kampioenschap naar de tweede klasse zaterdagvoetbal van de KNVB. Met ingang van komend seizoen keert hij terug als de nieuwe hoofdcoach: Arne Koeman. Daarmee onderstreept Olympia’60 zijn stevige sportieve ambities voor de komende jaren. 

Koeman gaat aan de slag in de wetenschap dat hij daarbij wordt ondersteund door tal van Olympianen met wie hij eerder succesvol samenwerkte in zijn eerste periode bij Olympia’60: Koen Severijns, Arno Kuppens, Peter Peeters, Hans de Rooij, Rob Haarbosch, Ad Stoop, Mark van Rijen.
Sinds enkele maanden vormen zij tezamen een nieuw technisch team binnen de vereniging. Aan de technische commissie, is een klankbordgroep en een werkgroep scouting toegevoegd. Doel: het spelen van verzorgd voetbal met jonge, talentvolle spelers die zich ontwikkelen aan de hand van enkele routiniers én een ervaren trainer/coach. Daartoe worden nieuwe impulsen ontwikkeld. De benoeming van Koeman is de eerste, belangrijke stap.
,,Ik heb een positief gevoel bij Olympia. Ik heb er een mooie tijd gehad en ik heb er alle vertrouwen in dat ons ook nu weer een mooie periode te wachten staat”, aldus Arne Koeman. ,,Ik ben vooral enthousiast over het feit dat we een nieuwe organisatie willen wegzetten en dat we het samen gaan oppakken. Daar zet ik me graag voor in.”
Staat van dienst
Sportinstructeur Arne Koeman (45) volgde een opleiding aan zowel de sportacademie in Tilburg als het CIOS in Arnhem. Hij is in het bezit van het diploma Trainer Coach 1, waardoor hij bevoegd is om assistent-coach te worden in het betaald voetbal. Door de jaren heen heeft hij een grote staat van dienst opgebouwd in het voetbal. Hij speelde ruim 50 duels betaald voetbal bij FC Wageningen (eerste divisie). Met Baronie werd hij algemeen amateur kampioen van Nederland. Hij scoorde tweemaal in de finale. Gedurende tien jaar kwam hij uit voor andere gerenommeerde hoofdklassers als TSV Longa, Geldrop, Baronie, WSC, Kozakken Boys.
Na zijn succesvolle debuut bij Olympia’60 zo’n tien jaar geleden, verliep ook zijn carrière als trainer voorspoedig. Hij was onder meer in dienst van SSC’55, Longa en de jeugdafdeling van eredivisionist RKC Waalwijk.