Geslaagd scholentoernooi ZV De Vennen 

Foto:

Zaterdag 11 januari vond de eerste editie van het scholentoernooi van ZV De Vennen plaats. Maar liefst 130 kinderen van basisscholen uit Dongen en omgeving hadden zich aangemeld voor een spannende scholenstrijd. En dat werd het zeker! 

Na de opening door voorzitter Bert Evers begon het toernooi met de jongere kinderen uit de groepen 5 en 6. In 7 teams werd er gestreden om de grote wisseltrofee door de scholen OBS Koolhoven, Heilig Hart, OBS Den Bussel, St. Agnes, Achterberg (met maar liefst 2 teams) en een combinatie team van JJ Anspach en De Boemerang. Ieder team speelde 3 waterpolowedstrijdjes, gevolgd door een zwemwedstrijd en aan het einde een spetterende mattenrace. Het was een gelijk opgaande strijd, alle kinderen waren super fanatiek, er waren mooie spandoeken gemaakt en er werd flink aangemoedigd. Na het optellen van alle behaalde punten waren het uiteindelijk De Achterberg Tijgers van basisschool Achterberg die de prijs in ontvangst mochten nemen. Na een ereronde door het zwembad was het dan toch echt tijd om naar huis te gaan. 
vennenst
Een kleine ombouwsessie van het zwembad en een hapje en drankje voor de vrijwilligers later begon het tweede deel van het scholentoernooi. Nu waren het de groepen 7 en 8 van scholen De Vaert, De Vlinderboom, Achterberg (weer met 2 teams), Biezenkring, St. Agnes en JJ Anspach die een paar leuke uurtjes waterpret tegemoet gingen. Ook hier weer 3 waterpolowedstrijdjes, een zwemwedstrijd en een mattenrace. De teamleiders, jeugdleden en trainers van De Vennen, waren weer erg fanatiek en brachten de kinderen de fijne kneepjes van het vak bij.  Ook bij deze categorie ging de strijd gelijk op en bleef het tot het allerlaatste moment erg spannend. Dit keer was het St. Agnes 1 dat aan het langste eind trok. Vennen-lid Tessa Kimenai, gecoacht door haar vader en oudere zus, mocht met haar schoolgenoten de hoogste trede van het podium betreden. 
Na afloop kregen alle kinderen nog een mooi certificaat en een tasje met daarin wat lekkers en meer informatie over zwemmen en ZV De Vennen. De organisatie wil graag alle vrijwilligers en sponsoren Paul de Groenteman, ABR Activatie, Adri Kouwenberg, KOK Assurantiën en Zwembad de Vennen bedanken voor deze geweldige middag. De uitgereikte bekers zijn wisselbekers dus een scholentoernooi 2015 zit er dik in !