Dongense Darts Competitie

Iedereen de beste wensen voor 2014 en veel dart plezier. Net in het nieuwe jaar stonden de Kwartfinales voor de beker op het programma. Uiteraard voor de Winnaarsronde als ook de Verliezersronde. En met deze Verliezersronde starten we. 

DVDVD speelde thuis in D’Ouwe Sok tegen de koploper van de Tweede Divisie: Nie te Pijle. Zetten ze alles op het kampioenschap of wordt de beker ook serieus genomen? Nie te Pijle won gelijk alle singles en kwam daarna niet meer in gevaar. 10-3 de winst voor Nie te Pijle. HBHB speelde in hetzelfde lokaal tegen De Salamander dat een divisie hoger speelt. De wedstrijd is volledig in evenwicht als de laatste leg de beslissing moet geven. De Salamander won deze en is dus door naar de halve finales. Raymond Paapen van De Salamander scoorde een 180. Mooi(e) laatste  zet alles op de beker heb ik horen vertellen. Thuis tegen De Bluffers mag dan geen probleem zijn. En dat werd het ook niet, want Mooi(e) laatste maakte er 9-4 als eindstand van.  BSEIDREN dat in de Ere Divisie speelt zou Het Karrewiel 13 wel oprollen was de verwachting. En met gelijk 3 singlewinsten zat dat er ook in, maar Het Karrewiel 13 bleef gewoon bij. De 1001 teamronde moest zelfs de beslissing forceren en het was BSEIDREN dat won en dus door is naar de halve finales.
Geplaatst voor de volgende ronde: Nie te Pijle, De Salamander, Mooi(e) laatste, BSEIDREN
Dan de Winnaarsronde. Het Karrewiel 2 won in competitieverband al van 4P, dus waarom dan ook niet in de beker? 4P stond nog even met 3-2 voor, maar Het Karrewiel 2 won met 8-5 de wedstrijd. Voor 4P scoorde Dennis Horvers een finish van 124. Voor Het Karrewiel gooide Jeroen de Jong een 120 finish. Vrolijke Bull dacht een goede kans te hebben tegen Op Dreef 12 en waarom ook niet. Gelijk 2-0 voor en het publiek ging er goed voor zitten. Maar Op Dreef 12 liet niet zomaar wegdrukken en kon de wedstrijd uiteindelijk met 9-4 winnen. Voor Op Dreef 12 scoorde Johan Smulders een 180 en Dennis Hendrickx gooide naast een 113 finish ook een 180. De Tobbers begonnen zeer slecht in hun wedstrijd tegen Game on. Als je alle 4 de singles verliest is het al bijna over en sluiten. In de koppels probeerde De Tobbers nog wel maar Game on won de wedstrijd met 9-4. Voor De Tobbers gooide Antoine Zanoni een 180. Voor Game on gooide Ton Verhoeven een 117 finish en ook een 180 score. De topper was toch wel De Valk 1 tegen The Dartons. Beide teams op oorlogssterkte, dus de bekerwinst wordt heel serieus genomen. The Dartons schoten uit de startblokken en winnen alle 4 de singles. En ik heb het hiervoor al gezegd. Dan is het eigenlijk al over en sluiten. The Dartons komen dan ook niet meer in problemen en pakken de winst met 8-5. De teams die door zijn voor de halve finales: Het Karrewiel 2, Op Dreef 12, Game on, The Dartons