Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje won team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen met liefst 8-0 van koploper Biljartplaza uit Reusel. In de eerste sessie gaf kopman Jack Wijnen nadrukkelijk zijn visitekaartje af. Jack excelleerde en liet het gemiddelde van 2.000 precies voor zich noteren. Ook Willie Damen speelde een puike partij. Hij wam uit op het mooie gemiddelde van 0.813. Dit was ruim voldoende om de winst te pakken.

In de tweede sessie liep Bart Hultermans steeds achter zijn opponent aan. In de slotfase wist hij onder meer door een serie van zes, zijn rivaal te passeren. Vervolgens pakte hij bekwaam de winst. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.897. Op de andere tafel denderde Patrick Adams vervolgens eveneens naar de winst. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.975. Een 8-0 overwinning op de koploper daar was vooraf nooit aan gedacht. Team Hultermans speelde echter fantastisch en zette het formidabele teamgemiddelde van 1.048 neer. Met dit resultaat is team Hultermans opgerukt naar de eerste plaats. 
Biljartsport Landelijke derde divisie
Verlies autobedrijf Lion van Loon 
In Waalwijk verloor team autobedrijf Lion van Loon Dongen van team ADC. De enige winst kwam op naam van Geoffrey Dresselaerts. In slechts 36 beurten stoomde hij door naar de winst. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.972. Hij maakte onder meer een fraaie serie van zes. Marrie Groeneveld kwam slechts één carambole te kort en reserve Ad Faro, maar drie. Jurgen Sauvilers was kansloos. Hij kreeg ook maar 40 beurten. Door dit resultaat handhaaft team van Loon zich toch op een fraaie vijfde plaats.
Biljartsport vierde divisie
Verlies Brabant Service Zonwering
In Zundert verloor team Brabant Service Zonwering Tilburg met 8-0 van koploper Hoog-Laag. Jos Hamers kwam nog het dichtst bij de finish. Toch kwam ook hij nog twee caramboles te kort. Jos kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.391. Dit gaf overigens de malaise aan van de overige teamleden. Anja Verbogt, Gerard Gabriëls en Anton Smulders moesten derhalve allen een nederlaag incasseren. Anja maakte nog wel een mooie serie van vier. 
Verlies Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken 
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg van het sterke De Eekhoorn. In de eerste sessie zorgde Toon Verbunt voor de winst. Hij speelde zijn partij in maar 54 beurten uit. Op de andere tafel moest Leo Loonen een nederlaag incasseren. In de tweede sessie wist reserve Frans Kemmeren aanvankelijk goed aan te haken. Hij zag zijn opponent er echter met onder meer een serie van vijf vandoor gaan. De poging om zijn tegenstrever alsnog te achterhalen mislukte. Op de andere tafel speelde Ad Faro een gelijk opgaande strijd. In de slotfase miste hij een aantal caramboles op een haar. Zijn tegenstander scoorde op het beslissende moment twee serie van drie. Hiermee was de 2-6 nederlaag een feit. 
Biljartsport districtscompetitie libre
Verlies AK Deur & Interieur 
In Herpt verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 25-24 van team D.G.P. 1. De enige winstpartij was voor Johan Ligtenberg. Hij was al na 26 beurten bij de finish. Hij liet het fraaie gemiddelde van 2.884 voor zich noteren. Hij was hiermee de beste man van de avond. Edwin Ligtenberg kon niet echt in zijn spel komen en verloor kansloos. Kopman Jan Ligtenberg. Speelde een moeizame partij. Met het gemiddelde van 2.428 bleef hij net onder zijn niveau. Zowel Jan als Johan maakten beiden een mooie serie van 14. Door dit resultaat is team AK afgezakt naar de achtste plaats. 
Aankondigingen

Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot
Hazenberg thuis 
Op dinsdagavond 14 januari speelt team Hazenberg de Moer Bestrating & Grondwerkzaamheden in eigen huis. Het treedt dan aan tegen team Van den Brandt uit Waalwijk. Het betreft een wedstrijd in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team Hazenberg heeft de punten nodig om aansluiting te houden met de top. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Toon Verbunt en Jan Smeekens. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje  begint om 19.30 uur.