Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje is Ad Faro uit ‘s Gravenmoer de glorieuze winnaar geworden van het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi. Ad startte als best geplaatste speler.  Dit betekende dat hij de eerste ronde vrij was. In deze eerste ronde won Leo Loonen (Oosteind) van Rini de Vaan (Vlijmen). Henk IJpelaar (’s Gravenmoer) was hier te sterk voor Jan Versprille (Breda). Jan was net geopereerd aan zijn hand, maar besloot toch de finale te spelen.

In zijn eerste partij moest Ad het opnemen tegen Jan Versprille (Breda). Ad won deze partij. In deze ronde speelde Henk tegen Rini de Vaan. Henk was goed op dreef en won ook deze partij. Hij verschafte zich met twee winstpartijen een uitstekende uitgangspositie. Ad kwam ook op twee winstpartijen door nipt de wist te pakken op teamgenoot Leo. In de vierde ronde verschafte Leo zich ook een kansrijke positie door winst op Henk. Ad won van Rini de Vaan. Met drie winstpartijen werd hij de te kloppen man. Leo won ook zijn laatste partij van Jan. Dit zorgde voor een spannende apotheose. Wanneer Henk zou winnen zou er een barrage volgen tussen Leo en Henk. Wanneer Ad zou winnen was hij kampioen. Ad liet er geen misverstand over bestaan wie de sterkste was. In maar 14 beurten speelde hij naar de winst. Henk had uitstekend partij gegeven en had eveneens kansen op de winst. Aan de meet kwam hij maar één luttele carambole te kort. Ad werd kampioen 2013. Gevolgd door Leo Loonen. Henk werd derde. De vierde plaats was voor de debuterende Rini de Vaan. Jan had te veel hinder van zijn hand en kwam niet verder dan de vijfde plaats. Hij zegde toe om volgend jaar revanche te komen halen. Christ Brekelmans  bleef leider in het sportcafé ’t Vaartje-klassement. Hij was degenen die procentueel de hoogste serie neerzette. In zijn slotwoord dankte wedstrijdleider Marcel Breedveld, de gastheer en gastvrouw Ton en Hanny Kemmeren voor de voortreffelijke service. Ook voor hoofdsponsor Corné v.d. Nieuwenhuizen had hij alle lof. Tot slot bedankte hij alle helpers en de deelnemers, die dit toernooi weer mede tot een succes gemaakt hebben. Reikhalzend wordt weer uitgekeken naar de het kleine tafel toernooi wat in maart van start gaat. 
Biljartsport Landelijke Bekercompetitie:
Team Bart Hultermans verliest ongelukkig!
In sportcafé ’t Vaartje ontspon zich een zinderende strijd tussen interieur- en installatiebedrijf Bart  Hultermans Dongen en team Poelier Schrauwen uit Zundert. In de eerste sessie won kopman Jack Wijnen afgetekend met 3-0. Hij liet het fraaie gemiddelde van 1.323 voor zich noteren. Op de andere tafel verloor Patrick Adams met 2-1. In de tweede sessie verloor Willie Damen kansloos met 3-0. Het duel van Bart Hultermans moest nu de beslissing brengen. Bart won de eerste set, maar verloor de tweede. De derde set  besliste over wie er door zou gaan. Bart nam een 14-13 voorsprong. Vervolgens had hij de pech dat twee vrijwel zekere ballen net voor aankomst weg kloste. De spanning steeg. Het werd 14-14. Wie nog een carambole zou maken was winnaar. Helaas voor team Hultermans lukte dit net niet. Hierdoor is team Hultermans uitgeschakeld. Vorig jaar bereikte dit team nog de bekerfinale. Het kan echter met opgeheven hoofd afscheid nemen. Ze hebben het immers een eerste divisie team zeer moeilijk gemaakt. 
Aankondigingen:

Biljartsport derde divisie:
Autobedrijf Lion van Loon thuis
Op woensdagavond 8 januari speelt team autobedrijf Lion van Loon in sportcafé ’t Vaartje tegen team De Westhek uit Drunen. Team van Loon wil graag een goede prestatie neerzetten om zich te handhaven in de subtop. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. Team autobedrijf Lion van Loon bestaat uit kopman Marrie Groeneveld, Geoffrey Dresselaerts, Jurgen Sauvillers, Raymond Lockkamper, en Arnoud van Rooij. Reserves zijn Ad Faro, Ton Kemmeren en Embert Broekhoven. 
Biljartsport districtscompetitie libre:
AK Deur & Interieur thuis
Op dinsdagavond 7 januari speelt team AK Deur & Interieur – Multimate Kaatsheuvel een thuiswedstrijd tegen koploper D.G.P. uit Herpt. Team AK zal er alles aan doen om de winst in eigen huis veilig te stellen. Team AK Deur & Interieur is een gezinsteam en bestaat uit vader Jan Ligtenberg en de zonen Johan, Edwin en Erwin. Anton Smulders en Embert Broekhoven staan reserve bij dit team. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje  in Dongen-Vaart begint om 20.00 uur.