Dongense Darts Competitie

Speelronde 15 alweer en de laatste van 2013. Ja de druk neemt toe voor Nie te Pijle. Houden ze het vol om aan kop te blijven in de Tweede Divisie of breekt de onervarenheid het op? Thuis tegen De Bluffers was er wel een winst, maar wel een kleine. 7-6 de winst, maar ruimte genoeg voor de andere teams om dichterbij te komen. Het Vaartje profiteerde niet. Tegen DVDVD was ook hier de uitslag 7-6 in het voordeel van Het Vaartje. No Score speelde tegen HBHB en No Score ging voor de 5-e overwinning op rij. Die kwam er, 8-5 de winst en dus een punt ingelopen op Nie te Pijle. Het Karrewiel 1 tegen TROTS is uitgesteld. De 180 teller is niet in beweging gekomen en blijft staan op 8. Nie te Pijle gaat de feestdagen in als de koploper. No Score zit daar kort achter op 1 punt. HBHB en Het Vaartje volgen op plaats 3.

Welk team stopt Game on af in deze Eerste Divisie? Dat zou Het Karrewiel 2 wel eens kunnen zijn. In de eerste ontmoeting won het ook simpeltjes met 8-5. Maar niet deze keer. Game on is in vorm en liep soepeltjes uit naar 11-2. Mooi(e) laatste ontving 4P. Het ging redelijk gelijk op, maar 4P pakte in de koppels net wat meer punten. 8-5 voor 4P met uitworpen van 96 van Michael den Boer en 92 voor Albert Kennekens. Maar de hoogste uitworp van de partij ging naar Mooi(e) laatste speler Marc Quirijnen die 107 uitgooide. Pijlloos speelde pas voor de eerste maal tegen Op Dreef 3. Na verlies van de week ervoor tegen Falcon (wie verliest er nou van Falcon?) moest er wat recht gezet worden. Pijlloos won dan ook met 9-4 van Op Dreef 3. Over verliezen van Falcon gesproken. Dat lukte De Tobbers voor een 2-e keer! De laatste leg moest de beslissing forceren en Falcon wist deze te winnen. 7-6 de winst dus op De Tobbers. De uitslag van Louwe Geeuw tegen Vrolijke Bull is niet bekend. Ook hier is de 180 teller niet in beweging geweest. Blijft staan op 19. Game on uiteraard nog dik aan de leiding. Vrolijke Bull blijft zonder deze uitslag op de 2-e plaats en De Tobbers blijven derde.   
In de Ere Divisie zijn maar 2 wedstrijdjes gespeeld. WICO tegen Op Dreef 12 en De Valk tegen New Bundy’s werden uitgesteld. Wat ging er dan wel door? De derby van Het Karrewiel. BSEIDREN tegen The Dartons. The Dartons schoten uit de startblokken en pakte gelijk 3 singles. BSEIDREN herstelde zich wat en wist de uitslag op 5-8 te houden in het voordeel van The Dartons. Voor BSEIDREN scoorde Dennis van Strien een 180 en voor The Dartons gooide ook Niels Schoormans 1 maal 180. Gijle Peile speelde deze week wederom thuis en wel tegen Triple Trouble. Gijle Peile kon te weinig inbrengen om Triple Trouble moeilijk te maken. 12-1 de winst voor Triple Trouble. Voor Gijle Peile scoorde Cees van Gils een 180. Antos Jankowski van TT gooide ook 1 maal 180. De 180 teller is gestegen naar een totaal van 55. Zonder te spelen blijft De Valk op nr 1. The Dartons blijft op plek 2 en Triple Trouble staat muurvast op plaats 3.
De competitie ligt nu even stil tot 10 Januari 2014. De kwart finales van de beker staan iets eerder op het programma. Vrijdag 3 Januari worden deze gespeeld. Prettige dagen en iedereen weer gezond aan de start in het nieuwe jaar.