ONI weer met lege handen

Opnieuw heeft ONI niet kunnen bewerkstelligen waar het al weken tegenaan hikt, namelijk een welkome driepunter. Opnieuw was ONI zeer zeker niet de onderliggende partij en was het gelijkwaardig aan BVV, maar weer brak het niet kunnen scoren ONI op en moest men de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2013 aan BVV laten.

Op een erbarmelijk slecht veld probeerde beide teams daar waar mogelijk tot goed voetbal te komen en was BVV de ploeg die het meest aan de omstandigheden gewend was en dit liet zien met enkele goede combinaties. ONI had even tijd nodig om de juiste spel opvatting te vinden en moest opletten op de snelle linkerspits van BVV die voor menig gevaar zorgde. Gelukkig gaf de verdediging geen krimp en kroop ONI heel langzaam uit haar schulp en kwam het ook tot enkele prima aanvallen waarbij Jori Broeders na 25min spelen met een verwoestende uithaal de lat trof boven de misgrijpende doelman van BVV.
Ook een doelpoging van Maikel Jolie werd in de kiem gesmoord en enkele prima voorzetten van de rechterflank door Kevin Faro werden helaas niet doeltreffend afgerond.
Weer zag je het ongeloof op de gezichten van ONI, het is weer het zelfde liedje, de kansen voor ONI maar het laatste zetje komt maar niet. En ja dan weet je weer wel hoe laat het is.
Gedurende de eerste helft waren de teams zoals gezegd aan elkaar gewaagd en ontspon zich een redelijke wedstrijd. De brilstand bleef tot aan de rust op het bord staan en dat was een wonder mag men wel stellen, waren beide teams scherp voor het doel dan had er zomaar 2-2 kunnen staan.
Na rust veranderde de score wel, maar niet in het voordeel van ONI, al had ONI na amper 3 minuten in het 2e bedrijf op voorsprong moeten staan. Weer kreeg Maikel Jolie de mogelijkheid om de score te openen, een klutsbal viel voor zijn voeten, de keeper was meters uit het doel, en Maikel bedacht zich om een poging tot een stift te doen, helaas met niet voldoende kracht en de bal verdween in de handen van de doelman, weg prima mogelijkheid nr 3. Het leek er op dat BVV door deze actie wakker werd geschud, vanaf dat moment kwam de Bossche mentaliteit boven drijven en stichtte men enkele malen gevaar voor het doel van ONI.
Dat één enkeling van BVV zijde het hierna niet zo nauw nam met de ledematen van Dennis Siemons was op zijn zachtst gezegd een schande, maar de leidsman trad er niet tegen op en de BVV’er kon vrolijk verder met zijn uitspattingen.Het spelpeil was gedurende de 2e helft wel naar een bedenkelijk niveau gezakt en het was wachten op wie de eerste treffer zou maken die zou spekkoper zijn. Ook het uitvallen van Tim Antheunisse en Elroy Vereggen was niet in het voordeel van ONI al werden ze prima vervangen door Wouter Kimenai en Mathijs Heijblom. Goodold John Broeders had even hiervoor Maikel Jolie in de front linie vervangen en probeerde met alles wat hij had de zaak weer op gang tekrijgen.
Maar dan, net als iedereen denkt dit blijft 0-0 en we nemen een punt mee, krijgt ONI de deksel hard op de neus gedrukt, uit een voorzetje dat dreigde uit te rollen wist de toe gesnelde spit van BVV toch nog een hele kans te maken en tikte men volkomen onverwachts alsnog de 1-0 tegen de touwen. Met nog ruim een kwartier te spelen, al stond het score bord toen al op 80 minuten, moest ONI weer op jacht naar de gelijkmaker, en gelukkig kwam die enkele minuten later. De mee doorgeschoven Nils Verkooijen legde al zijn gram in het schot wat hij losliet van een meter of 25 en zag tot zijn en ieders verbazing dat de bal in de rechter beneden hoek plofte, 1-1 tot grote vreugde van heel ONI, maar deze vreugde duurde niet al telang.
Nee, na weer 5 minuten stond de teller weer in het voordeel van de Bosche ploeg en droop het ongeloof van de gezichten van ONI en alles wat buiten de lijnen aanwezig was, en dat waren er weer vele. De pijlsnelle linkerspits verschalkte vriend en vijand en de doelman van ONI in de korte hoek met een ferme schuiver en zette BVV op de winst. Met  volgens eigen waarneming nog 8 minuten te spelen ging ONI met alles wat het had op jacht naar een verdiende gelijk maker, want dit gaf toch wel de juiste verhoudingen weer, maar ONI faalde in haar bedoelingen en hoorde met afschuw na  92 minuten het snerpende fluitje en moest concluderen dat men afgezakt is naar de allerlaatste plaats op de ranglijst.
ONI kijkt men hele gemengde gevoelens terug op een eerste competitie helft die men uitstekend begon met drie overwinningen, wedstrijden speelde die onnodig verloren werden, waarbij de uit wedstrijd bij Zuilichem de meest besproken is. ONI doet de grootste gedeeltes van de wedstrijden helemaal niet onder voor een tegenstander maar schiet zich zelf steeds in de voeten, door de geboden kansen niet in treffers om te zetten. Nu zal men van een welkome winterstop gaan genieten,en kan men de batterij volledig opladen voor een ongetwijfeld spannende 2e seizoenshelft.
Op 18 Januari start ONI met deze 2e seizoens helft en gaat men op bezoek bij Heukelum.
Ondanks de huidige stand is het vertrouwen in een goede afloop zeer zeker wel aanwezig en Wensen Spelers en begeleiding alle Sponsoren en Supporters fijne Feestdagen en een puntrijk maar bovenal een gezond 2014 toe.