Geflatteerde nederlaag DVVC

DVVC kreeg tegen het hoger genoteerde Right ‘Oh uit Geertruidenberg niet waar het recht op had. Hoewel verschillende basisspelers ontbraken speelde de thuisploeg een verdienstelijke partij en kreeg zelfs de beste kansen. De gasten waren weliswaar meer in balbezit maar paal en lat stond op beslissende momenten het geluk van de mannen van trainer Piet Gabriëls in de weg. Uiteindelijk stond er na negentig minuten een 0-3 op het scorebord.

De beste mogelijkheden in de eerste helft waren voor DVVC. Met 2 uitgespeelde kansen verzuimde de thuisploeg de score te openen. Maikel van Bragt kon na 15 minuten een puike voorzet van Koen Swanen niet verzilveren. Zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later stuurde dezelfde Maikel van Bragt Koen Swanen de diepte in maar oog in oog met de Right ‘Oh doelman belandde zijn schot op de paal. Tussentijds had Justus Heesbeen een mooie kopkans echter ook zonder resultaat. De bezoekers waren met grote regelmaat voor het doel van DVVC te vinden maar echt gevaar was er nooit.
Het begin van de tweede helft ging het spel redelijk op een neer tot de 17e minuut. Right ‘Oh spits Ron van der Wulp werd in buitenspel positie de diepte ingestuurd en kon voor de 0-1 aantekenen. De overigens goed leidende scheidsrechter de Witte uit Hank negeerde het vlagsignaal. Protesten haalde niets uit en de thuisploeg moest de onterechte achterstand goedmaken. Nog geen minuut later kon Right ‘Oh de wedstrijd definitief beslissen echter een riante schietkans ging huizenhoog over. Met wat tactische omzettingen werd DVVC steeds gevaarlijker. Een kwartier voor tijd hing de gelijkmaker in de lucht echter een formidabele kopbal van Jan Willem Siemons belandde op de lat. In dezelfde minuut na deze teleurstelling kwamen de bezoekers op 0-2. Uit een corner kon Hennie van Kuijk van Right ‘Oh gemakkelijk intikken. DVVC had nog enkele mogelijkheden voor de aansluitingstreffer via Kevin Zijlmans en Stefan Celi maar steeds zonder resultaat. Vijf minuten voor het einde maakte Ron van de Wulp aan alle Dongense illusies een eind en maakte zijn 2e goal en bepaalde tevens hiermee de eindstand: 0-3.
Hiermee is de eerste helft van het seizoen voorbij en kan DVVC met gemengde gevoelens terug kijken. Vanuit een uitzichtloze positie werden uiteindelijk 10 punten vergaard en trainer Piet Gabriëls heeft alle vertrouwen in een tweede seizoenshelft. Zondag 19 januari in het nieuwe jaar treed DVVC aan tegen Blauw Wit op sportpark Dongekant.