Dongense Darts Competitie

Speelronde veertien op vrijdag de dertiende. Na 2 verliespartijen en een reële kans tot de grijze middenmoot in de Tweede Divisie, was er weer een winst voor Het Karrewiel 1. Uit bij Het Vaartje was er een 10-3 winst. DVDVD moest het opnemen tegen De Bluffers. Het bleef goed in evenwicht, maar De Bluffers pakte wel de winst met 7-6. Voor De Bluffers gooide Kees-Jan van Kuijk een 180 en voor DVDVD gooide Mark van Turnhout ook 1 maal 180. No Score blijft bovenin meedoen. Zeker na de 10-3 winst op TROTS. 

Nie te Pijle moest het als koploper opnemen tegen HBHB. En was dat niet de ploeg die in de eerste ontmoeting met 8-5 wist te winnen? Zover kwam het nu niet. Nie te Pijle wist zelfs de wedstrijd te beslissen in hun voordeel met 7-6. Rob van Dongen van HBHB gooide 94 uit. De 180 teller gaat van 6 naar 8. Nie te Pijle blijft bovenaan staan, maar zien No Score wel naderen tot op 2 punten. Het Karrewiel 1 heeft de derde plaats overgenomen van Het Vaartje.
En we starten gelijk met de topper in de Eerste Divisie. Wordt het kampioenschap voor Game on beslist of kan Vrolijke Bull alle kaarten weer op tafel krijgen? Game on startte gelijk goed met 3 single winsten en eigenlijk was het een makkie voor Game on. 9-4 de winst en het gat is aardig groot geworden voor Game on. Het Karrewiel 2 speelde tegen Het Karrewiel 13. En in zulke wedstrijd staat K13 op. Uiteraard met winst, want het werd een 7-6 voor Karrewiel 13 met een 180 score en een 111 finish voor Hans de Jong. 4P ontmoette Louwe Geeuw en net als in de eerste ontmoeting won 4P. Met een 113 finish voor Dennis Horvers en een 100 finish voor Eric Siemons wist 4P met 8-5 te winnen. Falcon speelde tegen Pijlloos in de Dongense darts arena De Valk. Het was redelijk in evenwicht en Falcon wist zelfs met 7-6 de winst te pakken. De Tobbers hoopte op een misstap van Game on om zo dichterbij te komen. Het moest dan wel zelf winnen van De Salamander. Nou dat lukte wel. 13-0, maar geen 170 finish deze keer of 180 scores van Corné ‘The Legend’ Huijben. Op Dreef 3 boekte een prima overwinning op Mooi(e) laatste. 9-4 de score en dit is al de vierde overwinning op rij. En over The Legend gesproken: Marc Quirijnen van Mooi(e) laatste scoorde een 180. Ook Twan van der Loo scoorde 1 maal 180. De 180 teller staat nu op 19. Game on staat nog vaster op plaats 1. Vrolijke Bull staat 2-e en De Tobbers op plaats 3.
BSEIDREN komt steeds beter in vorm in de Ere Divisie. BSEIDREN kwam zelfs met 6-0 voor tegen Op Dreef 12. Uiteindelijk werd er met 8-5 gewonnen en scoorde captain Dennis van Strien een 180. Gijle Peile weet niet meer wat winnen is. Vorige week al een dik verlies en nu ook tegen The Dartons. 11-2 verlies en voor The Dartons scoorde Edwin Nuis 2 maal 180. New Bundy’s speelde op het achterste bordje tegen Triple Trouble. Triple Trouble scoorde net wat beter en won met 9-4. Voor New Bundy’s gooide Richard Schouten 110 uit en Nelleke Schouten had een checkout van 126. Jurgen Evers speler van Triple Trouble finishte 121.  Ja en dan de koploper De Valk 1. Thuis tegen WICO stond er geen maat op en was er een 12-1 winst. De 180 teller is gestegen tot een totaal van 51. De stand blijft zoals die was. De Valk 1, The Dartons en Triple Trouble.