Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje heeft Henk Ypelaar (’s Gravenmoer) zich geplaatst voor de finale. Henk werd eerste in de poule. Hij won alle vier zijn wedstrijden. In zijn beste partij liet hij het gemiddelde van 0.583 voor zich noteren. Hij speelde 17% boven zijn gemiddelde. Ook Rini de Vaan (Vlijmen) is verder. Op de derde plaats eindigde Christ Brekelmans (Kaatsheuvel), omdat het percentage van Jan Versprille (de derde van de andere poule) beter is, gaat Jan door. Wilfred Tempelaars (Made) en Huub Schlangen (Tilburg werden uitgeschakeld. Huub zette nog wel het beste partijmoyenne neer met 1.333. Ook Ad Faro (’s Gravenmoer) en Leo Loonen (Oosteind) zijn door naar de finale. De finale wordt gespeeld op zaterdagavond 28 december. 

2e divisie driebanden-groot:
Winst installatiebedrijf Bart Hultermans 
In sportcafé ’t Vaartje won team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen met 6-2 van team Buro Balans. Kopman Jack Wijnen excelleerde. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 1.600. Patrick Adams kroop door het oog van de naald. Hij won met slechts één carambole verschil. Over het gemiddelde van 0.851 kan hij tevreden zijn. Bart Hultermans speelde een degelijke partij en liet zijn opponent bekwaam achter zich. Willie Damen speelde een curieuze partij. Hij Had de leiding met 26-17, toen zijn tegenstander een serie van 14 (!) maakte. Even later speelde hij de partij uit. Willie verloor met het gemiddelde van 1.080. De winst was echter een feit. Jack maakte nog een mooie serie van zeven en Willie één van zes. Doordat de koploper gelijk speelde is team Hultermans de koppositie tot op één punt genaderd. 
Biljartsport Landelijke derde divisie:
Ad Faro excelleert voor Lion van Loon 
Afgelopen week won team autobedrijf Lion van Loon Dongen van team de Hazelaar. In Rosmalen werd het 2-6. Reserve Ad Faro excelleerde. Het liet het schitterende gemiddelde van 0.909 voor zich noteren. Dit was ruim voldoende voor de winst. Ook Geoffrey Dresselaerts en Arnoud van Rooij pakten de winst. Geoffrey maakte nog een mooie serie van zes. Alleen voor kopman Marrie Groeneveld was er verlies. Hij kreeg ook maar 42 beurten.  
Biljartsport vierde divisie:
Opnieuw gelijkspel C. v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken 
In Dordrecht speelde team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg gelijk tegen team Kloens. In de eerste sessie was er winst voor Leo Loonen. Leo speelde een puike partij en kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.675. Hij was hiermee de beste man van de avond. Op de andere tafel moest Embert Broekhoven verlies incasseren. Na een gelijk opgaande strijd liep zijn rivaal steeds verder weg. In de slot fase wist Embert zijn tegenstrever nog af te remmen. Hij kon echter zelf onvoldoende tot score komen. In de tweede sessie pakte Toon Verbunt opnieuw een winstpartij. Reserve Frans Kemmeren moest een nederlaag incasseren.

Brabant Service verliest
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Brabant Service Zonwering Tilburg van team Vissenberg uit Zundert. Alleen Gerard Gabriëls wist de winst te pakken. Gerard speelde een puike partij en was al na 47 beurten bij de finish. Hij liet het fraaie gemiddelde van 0.531 voor zich noteren. Verlies was er voor kopvrouw Anja Wijnen, Anton Smulders en Jos Hamers. Anton kreeg maar 47 beurten, Anja maar 43 en Jos zelfs maar 34. Antn kwam maar twee caramboles te kort.
Verlies ’t Vaartje
In sportcafé ‘t Vaartje verloor team sportcafé ’t Vaartje met 2-6 van topteam Hoog-Laag uit Zundert. In de eerste sessie kwam Ton Kemmeren totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Piet Kamp hield lange tijd gelijke tred, maar verloor in de slotfase. Piet kwam maar drie caramboles te kort. In de tweede sessie verloor Jan Ligtenberg kansloos. Zijn tegenstrever was al na 36 beurten bij de finish. Patrick Schrijver redde de eer. Hij speelde een prima partij en kwam uit op het gemiddelde van 0.568. Hij maakte ook nog een mooie serie van vijf. 
Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Hazenberg De Moer verliest
In Made verloor team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 29-25 van team ’t Steegje. De enige winst was voor kopman Charles Mekes. Embert Broekhoven verloor met nog maar twee caramboles te gaan. Hij kwam uit op het verdienstelijke gemiddelde van 0.512. Jan Smeekens kwam er niet aan te pas. Hij kreeg ook maar 33 beurten. Met het gemiddelde van 0.424 kan Jan tevreden zijn. Met het resultaat niet. Doordat ook de koploper verloor blijft de achterstand op 13 punten staan. 
Biljartsport districtscompetitie libre:
Volle winst AK Deur & Interieur 
In Waalwijk won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 18-30 van team ’t Vosje. Kopman Jan Ligtenberg was de beste man. Hij kwam uit op het geweldige gemiddelde van 3.478. Ook voor Edwin Ligtenberg en Anton Smulders was er winst. Anton maakte een mooie serie van veertien. Ook Edwin loodste zijn partij bekwaam naar de winst. 7-25 van team Werkendam. Johan en Jan Ligtenberg excelleerden. Johan was al na 22 beurten bij de finish. Hij liet het schitterende gemiddelde van 3.409 voor zich noteren. Vader Jan deed het zelfs nog beter. Hij kwam uit op 3.478. Alleen Edwin Ligtenberg moest verlies incasseren. Johan en Edwin maakten beiden een prachtige serie van veertien. Jan deed daar met dertien niet veel voor onder. Door dit resultaat is team AK opgeklommen naar de zevende plaats. 
Aankondigingen

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken thuis
Op vrijdagavond  20 december speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg een thuiswedstrijd tegen team topteam de Eekhoorn vijf. Het belooft derhalve een zwaar karwei te worden voor team v.d. Nieuwenhuizen. Team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg bestaat uit kopman Ad Faro, Leo Loonen, Frans Kemmeren en Toon Verbunt. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. 
Biljartsport Landelijke tweede divisie:
Team Hultermans speelt tegen koploper
Aanstaande zaterdagmiddag 21 december speelt team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen thuis. Dan wordt de strijd aangebonden met de koploper team Biljartplaza uit Reusel. Bij winst kan team Hultermans de koppositie overnemen. Het belooft echter een moeilijke opgave te worden. Team Hultermans bestaat uit Jack Wijnen, Willie Damen, Dingeman Picocrie , Patrick Adams en Bart Hultermans. Daniël v.d. Geld, Gerbert v.d. Lee en Marrie Groeneveld staan reserve bij dit team. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart en begint om 13.00 uur.