Knappe teamprestatie Olympia 1 ondanks verlies

Vandaag, zaterdag 7 december, stond de terugwedstrijd tegen de koploper MVV’58 uit Meteren op het programma. De thuiswedstrijd was met 7-3 verloren. Het wordt elke week moeilijker voor trainer Van den Elzen om met een volwaardige selectie van 14 man op pad te gaan door blessures, absenties en nu ook schorsingen. Een groot compliment aan de groep dat ondanks de tegenvallende prestaties er toch elke week weer positief aan de wedstrijd begonnen wordt.

Onder herfstachtige omstandigheden kwam Olympia goed geconcentreerd uit de startblokken. Leunend op de verdediging en van daaruit met snelle uitbraken naar ons diepe spits Glodimir werden de eerste speldenprikken door Olympia uitgedeeld. De aanvallen van Olympia werden  volgens het boekje en zoals aangegeven in de voorbespreking door trainer Van den Elzen uitgevoerd. Het was echt genieten op de bank Olympia’60 van de inzet en het vertoonde spel van onze jongens.
Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven en na een vloeiend lopende aanval liet onze goalgetter Nick van Wanrooij in de 26e min. de 0-1 aantekenen na goed voorbereidend werk van Dylan van den Elzen. Dylan ging samen met zijn compaan op het middenveld, Paul Jespers, voorop in de strijd. Een verdiende voorsprong gezien het spelbeeld. De resterende tijd in de eerste helft golfde het spel op en neer met aan beide kanten kansen, waarbij die van Olympia op een mooie wijze tot stand kwamen. In de laatste seconde van de 5 min extra tijd van de 1e helft scoorde Mvv’58  1-1.  Onze grensrechter vlagde voor buitenspel maar dit signaal werd niet overgenomen door de scheidsrechter en hij keurde het doelpunt goed.
In de rust leefde de overtuiging bij de groep en technische staf dat we een mooi resultaat konden gaan neerzetten ondanks de late gelijkmaker net voor rust.
Olympia begon goed aan de 2e helft door kort op de bal en tegenstander te zitten waardoor er telkens weer snel balbezit was voor Olympia’60. In de 52e min werd de bal vanaf de achterlijn strak voorgegeven en was Nick van Wanrooij er als de kippen bij om de 1-2 binnen te tikken. Ook Mvv ’58 kreeg wat kleine kansjes wat tot dat moment niet leidde tot veel gevaar in de 16 meter van Olympia’60. Echter een slippertje in de verdediging leidde in de 60e min tot de 2-2. De gelijkmaker van Mvv’58  en de tweede gele kaart direct daarop voor Tim Smulders, die overigens wel erg gemakkelijk gegeven werd door de leidsman van dienst, was het breekpunt in de wedstrijd voor Olympia. Het harde werken van Olympia begon zijn tol te eisen en met 10 man verder te moeten gaf toch wel een mentaal tikje. Door de numerieke meerderheid van de koploper was het evenwicht tussen beide ploegen weg en kreeg MVV de overhand. Dit leidde ertoe dat MVV in een tijdsbestek van 5 min kon uitlopen naar een geflatteerde 5-2 voorsprong. Het laatste kwartier rechte Olympia’60 nog een keer de rug en bleef men strijden voor elke meter wat nog leidde tot enkele kansjes maar gescoord werd er niet meer. Moegestreden door zijn grote inzet werd Davey van der Schans in de 75e minuut vervangen door  Clyton van Gorkum.
Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was er teleurstelling bij Olympia omdat het vandaag wederom niet gelukt was punt(en) te pakken ondanks dat we er dicht bij zijn geweest. Aan de andere kant ook het besef bij de groep dat er vandaag een puike prestatie is neergezet  ondanks het teleurstellende verlies. Hiervoor de complimenten naar deze groep!!
Deze groep verdient dan ook alle steun vanuit de gehele club, ondanks de teleurstellende resultaten en het moeilijke seizoen wat we op dit moment sportief doormaken. Steun daarom Olympia 1 met uw aanwezigheid bij laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen TEC uit Tiel op zaterdag 14 december om 14.30 uur. Ook de leiders, spelers, ouders, opa’s en oma’s van onze jeugdleden en alle die Olympia een warm hart toedragen nodigen wij van harte uit om het 1e elftal van Olympia te komen steunen.