DVVC kan niet imponeren bij DSE en verliest met 3-1

DVVC blijft goede met slechte wedstrijden afwisselen. Op bezoek bij DSE in Etten-Leur kon de ploeg van coach Piet Gabriëls niet imponeren en een stempel op de wedstrijd drukken en verloor zodoende met 3-1 na een rommelige maar wel spannende partij die onder leiding stond van de warrig leidende scheidsrechter Bennacer.

In de beginfase golfde het spel snel op en neer zonder dat beide doelmannen, die beiden voortreffelijk acteerden deze middag, echt in actie hoefden te komen. In de 11e minuut speelde Jan Willem Siemons bij het uitverdedigen in zijn eigen strafschopgebied de bal iets te ver voor zich uit. Bij zijn poging om de bal alsnog te ruimen kwam hij hard in botsing met een tegenspeler van DSE, zodanig zelfs dat hij zwaar geblesseerd het veld moest verlaten. Tot grote verbazing van de DVVC-aanhang besliste de scheidsrechter voor een strafschop voor DSE.  Deze werd feilloos benut door Marcel Buynsters: 1-0 Nadat doelman Rian Vermeulen kort hierna een goede mogelijkheid voor DSE onschadelijk maakte kwam Justus Heesbeen in de plaats van Jan Willem Siemons. DVVC nam het initiatief hierna geleidelijk over maar kwam niet verder dan een aantal corners die geen resultaat opleverden. Vriend en vijand was verbaasd toen de scheidsrechter in de 31e minuut na een warrige situatie in het strafschopgebied van DSE aan DVVC een penalty toekende. Dit leek min of meer op een goedmakertje. Halit Solmaz plaatste zich achter de bal maar zijn inzet werd op prachtige wijze uit de benedenhoek geranseld door keeper Rob Coremans van DSE.  DVVC bleef de aanval zoeken maar Justus Heesbeen, Koen Swanen en Osman Cemrek konden de stand niet in evenwicht bregen.
In de beginfase van de tweede helft gebeurde er aanvallend weinig en speelde het spel zich hoofdzakelijk af op het middenveld. Rond de 60e minuut waren er twee mogelijkheden voor DVVC. Eerst werd Dennis Kras weggestuurd door Maikel van Bragt die vervolgens zijn schot tot corner verwerkt zag worden en even later kopte Osman Cemrek naast uit een corner van Justus Heesbeen. DSE bleef ook steeds gevaarlijk en Rian Vermeulen was attent bij een doelpoging van DSE. In de 64e minuut vergrootte de ploeg uit Etten-Leur de voorsprong naar 2-0. Vanuit een scrimmage scoorde Rob van Gils namens de thuisploeg. DVVC kreeg het hierna erg moeilijk en een spervuur aan kansen volgde voor DSE. Dankzij uitstekend keeperswerk van Rian Vermeulen en falende spitsen werd de score niet verder uitgebreid.
DVVC herpakte zich en Kevin Zijlmans had bijna succes met een vrije trap vanaf 25 meter. De doelman van de thuisploeg gaf echter geen krimp en voorkwam hiermee de aansluitingstreffer.
Nadat A-speler Daan Dankers zijn debuut maakte en was ingevallen voor Raymond de Bruijn kwam Maikel van Bragt korte tijd later als een duveltje uit een doosje alleen voor de keeper. Hij maakte dit voortreffelijk af en gaf hiermee DVVC weer hoop: 2-1 De gelijkmaker zat in de lucht een leek ook te gaan vallen. Koen Swanen vuurde vanuit een moeilijke hoek op goal doch de robuuste keeper Coremans lag alweer in de weg. Tot tweemaal toe moest hij dit kunststukje herhalen door de rebounds van achtereenvolgens Koen Swanen en Halit Solmaz onschadelijk te maken. DVVC bleef het proberen maar Halit Solmaz met een schot en Maikel van Bragt met een kopbal naast het doel konden de DVVC-aanhang niet meer laten juichen.
In de slotminuut moest Halit Solmaz met 2x geel na aanhoudelijk commentaar op de leiding voortijdig de kleedkamer opzoeken. Ver in blessuretijd besliste Thomas Laming de wedstrijd definitief door de voor DSE bevrijdende derde treffer te laten aantekenen. Einduitslag 3-1 voor DSE.
Komende zondag 15 december staat de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. DVVC krijgt Right’Oh uit Geertruidenberg op bezoek. Hopelijk herpakt het team zich met een overwinning op deze tegenstander om zodoende met een goed gevoel naar de feestdagen toe te leven. Aanvang 14.30 uur op Sportpark Dongekant.