Dongen klimt op ranglijst

Vorige week winst op De Valk, afgelopen zondag werd hekkensluiter Bekkerveld aan de zegekar gehangen. Geen overwinningen waarbij grote inspanningen verricht moesten worden. Een zorg tot nadenken geeft wel het afwerken van de geboden kansen. Bekkerveld kon in Dongen geen vuist maken. Even leken de Limburgers Dongen pijn te gaan doen in de tiende minuut. Een vrije trap strandde in de muur waardoor de bal op vreemde wijze bij de op rechts vrijstaande centrumspits Sjors van Velzen kwam. Zijn verwoestend schot werd door doelman Timen Beijes over de lat getikt. Verder heeft Bekkerveld geen hoogstandjes, waarvan Dongen bang zou moeten worden, laten zien.

Ron Timmers had in grote lijnen voor dezelfde basis elf gekozen als tegen De Valk. Dus ook met een controlerende centrale verdediger Revy Rosalia. Op het middenveld Stijn Biemans en Tom Waltman. Een vrije dirigerende rol was weer weggelegd voor aanvoerder Fatih Kamaci. Voorin het vertrouwde trio Remon Koenen, Sander de Bont en Robert Mutzers. De laatste twee goed voor een doelpunt, terwijl Koenen niet trefzeker is ondanks goed voorbereidingen. Toch kan deze grillige spits ineens daar staan en daar hoopt dan de complete aanhang van Dongen dan ook op komende zondag in de derby tegen Baronie.
Al snel in wedstrijd kwam Dongen op 1-0. Tussen een kluwen van Bekkerveld verdedigers torende Rosalia hoger boven alles uit en kopte de bal uit een corner van Kamaci binnen. Dongen creëerde verschillende mogelijkheden om deze voorsprong te vergroten. Op slag van rust was het Robert Mutzers die een voorzet van de rechterzijde vrij kon binnentikken. Kort hierna was het bijna 3-0. De goed fluitende scheidsrechter Vander Werff uit Drunen floot zowel Mutzers als De Bont terug vanwege buitenspel. Het is de vraag of dat het wel was. Na rust hetzelfde spelbeeld, waarbij Dongen een aantal onnodige gele kaarten opliep. Floris Wouters ving Ruben Henssen op. Maar ook spitsen Koenen en Mutzers kregen een kaart voorgeschoteld. Voor Mutzers wordt het komend weekeinde toekijken geblazen, het is zijn vierde kaart dus een wedstrijd schorsing.
De wedstrijd, die allang geen wedstrijd meer was, kabbelde voort. Aan Dongenzijde stapelden de kansen zich op. Met nog ruim vijftien minuten te gaan beloonde Tom Waltman zijn prima optreden met een daverend doelpunt. Vanaf de zestien meter pegelde hij de 3-0 binnen. Onhoudbaar voor doelman Uri Lens. Ook Sander de Bont pikte zijn doelpuntje mee. Doelman Lens stompte een vrije trap van Kamaci weer het veld in. De snel reagerende De Bont was er als de kippen bij om de bal in het net te tikken. Wissels aan Dongenzijde: Mitchell van der Stappen voor Floris Wouters, Daan Poelmans voor Mathieu Kops en Safi Esmati voor Robert Mutzers. Komende zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop in Breda tegen Baronie.