Wilskrachtig DVVC klopt v.v. Noordhoek in boeiende wedstrijd

Zondag 1 december stond voor DVVC de thuiswedstrijd tegen v.v. Noordhoek op het programma. In de toch al lange historie van DVVC werd nog nimmer gestreden tegen deze tegenstander. Na een moeizame eerste helft, die met een 0-1 achterstand werd afgesloten, speelden de groenwitten een prima tweede helft die terecht beloond werd met een overwinning, einduitslag 3-1. De wedstrijd werd uitstekend geleid door scheidsrechter S. Dursun.

Het eerste gevaar in de wedstrijd werd gesticht door de bezoekers die al in de 2e minuut een grote kans wisten te creëren. Sluitpost Rian Vermeulen was echter attent en wist dit gevaar te bezweren. Maikel van Bragt, erg goed op dreef deze middag, leek in de 9e minuut de score te gaan openen doch zijn inkrullende bal werd uitstekend tot corner getikt door de doelman van Noordhoek, Jimmy Hendrikx.  De eerste helft ging grotendeels gelijk op waarbij DVVC toch meer voor het doel van de tegenstander te vinden was. Schoten van Maikel van Bragt, Kevin Zijlmans, Osman Cemrek en Stefan Celi misten de juiste richting of werden onschadelijk gemaakt door de voortreffelijk acterende doelman van Noordhoek.
Enkele minuten voor de rust wist Noordhoek vanuit het niets op voorsprong te komen.
Een van grote afstand ingeschoten vrije trap werd van richting veranderd waardoor Rian Vermeulen met de grootste moeite de bal tegen kon houden. Uit de daaruit voortvloeiende rebound was Anton Kouters er als de kippen bij om dit buitenkansje om te zetten in een doelpunt: 0-1. Kort hierop een grote kans voor Osman Cemrek maar zijn inzet werd alweer gered door de keeper.
Wilskracht in tweede helft maakt het verschil
De uiterst gemotiveerde coach Piet Gabriëls had zijn manschappen in de pauze op scherp gezet en DVVC ging op jacht naar de gelijkmaker. Vele mooie aanvallen van DVVC volgden elkaar snel op doch het lukte nog niet om deze te verzilveren. Justus Heesbeen, Maikel van Bragt en Stefan Celi probeerden het wel maar hadden (nog) geen succes. Ook een prima geplaatste kopbal van Osman Cemrek werd door de doelman uit zijn doel geranseld.
In de 64e minuut werd DVVC beloond met de gelijkmaker. Een prachtig steekpassje van Justus Heesbeen op Osman Cemrek werd door laatstgenoemde  schitterend afgerond: 1-1.
Dit motiveerde DVVC dusdanig dat al enkele minuten later de voorsprong op het scorebord genoteerd kon worden door pupil van de week Wesley Lok. Een diepe bal werd door de onvermoeibare Dennis Kras doorgekopt en via een hakbal van Osman Cemrek kwam de bal voor de voeten van Maikel van Bragt die perfect inschoot: 2-1
DVVC bleef druk zetten en Noordhoek kon daar aanvallend nauwelijks meer iets tegenover zetten. Er kwamen genoeg kansen voor DVVC maar het lukte aanvankelijk niet om de voorsprong te vergroten. Zo bleef het tot het eind toe spannend. Osman Cemrek had pech dat een door hem ingekopte bal van de lijn werd gered door een verdediger van Noordhoek. De keeper van Noordhoek bleef uitstekend op dreef en was er hoofdzakelijk verantwoordelijk voor dat DVVC niet verder kon uitlopen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd dan uiteindelijk de bevrijdende derde treffer gemaakt. Osman Cemrek haalde de trekker over en bepaalde hiermee de eindstand op 3-1. Een volkomen terechte en belangrijke winst voor DVVC dat nu zicht heeft op de brede middenmoot in de 4e klasse C. Volgende week staat de belangrijke uitwedstrijd tegen DSE in Etten Leur op het programma. Deze tegenstander heeft uit de laatste 5 wedstrijden 10 punten gehaald en zal deze prima reeks willen voortzetten. Al met al belooft het een spannende wedstrijd te worden op Sportpark Hoge Neerstraat, aanvang 14.30 uur.