Rob Kuipers kampioen bandstoten 4e klasse

Dit jaar vindt voor de 39e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B. en verspeeld in café de valk. In het toernooi spelen in totaal 92 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen.Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart om een leuke prijzenpot in de super finale.Vorige week werd de finale verspeeld in de 4e klasse.

Alle deelnemers dienden 20 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale. Door verplichtingen op zijn werk moest Jeffrey Dekkers verstek laten gaan, Tjeu Boomaars nam zijn plaats in. Just Zonneveld en Ger Kerst opende deze finale, in 11 beurten wist Ger te winnen, met een slotserie van 8. Edwin Timmermans klopte hierna in 22 beurten Frans Meeren. Met een slotserie van 7 won Rob Kuipers in 20 beurten van Tjeu Boomaars. Ger Kerst wist ook zijn 2e partij te winnen in 26 beurten tegen Edwin Timmermans. Just Zonneveld pakte zijn eerste winst in 19 beurten tegen Tjeu Boomaars. Ook Frans Meeren won voor de eerste keer in 19 beurten tegen Rob Kuipers, Rob miste de nastoot voor remise. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Ger Kerst en Tjeu Boomaars, Ger was aan de meet na maar liefst 39 beurten. Tjeu maakte de nastoot en sleepte er een remise uit en pakte zijn eerste puntje. Na dag 1 dus Ger Kerst aan de leiding met 2 keer winst en 1 keer remise, Frans, Just, Edwin en Rob hadden allemaal 1 keer gewonnen en 1 keer verloren. Tjeu Boomaars was uitgeschakeld voor de titel, 1 punt na 3 wedstrijden.
Edwin Timmermans pakte de winst op dag 2 door in 23 beurten te winnen van Rob Kuipers.
Just Zonneveld pakte ook zijn tweede winst tegen Frans Meeren in 20 beurten. Edwin Timmermans kwam hierna door winst op Tjeu Boomaars in 23 beurten al op 6 punten. Ger Kerst kon door winst op Frans Meeren al uitkomen op 7 punten,  maar Frans won deze strijd in 20 beurten. Rob Kuipers won daarna van Just Zonneveld en had daardoor ook 4 punten.
Met ingaan van de laatste speelronde nog 5 kanshebbers voor de titel. Tjeu Boomaars pakte zijn eerste winst en schakelde daarmee Frans Meeren uit voor de titel in 15 beurten. Ger Kerst kreeg weer de kans om op 7 punten te komen, maar Rob Kuipers won in 20 beurten en had nu ook 6 punten verzameld, Ger uitgeschakeld voor de titel. De laatste wedstrijd ging tussen Just Zonneveld en Edwin Timmermans, bij winst of remise was Edwin de nieuwe kampioen in deze klasse. Just won in 21 beurten en kwam nu ook uit op 6 punten. Rob Kuipers, Edwin Timmermans hadden ook 6 punten en met een beter gemiddelde dan Just gingen Rob en Edwin een barrage partij spelen. Bij winst of remise was Rob de nieuwe kampioen, dus Edwin wist zijn taak heel goed, winnen in deze barrage. Na 21 beurten gelukte het Edwin om de partij te eindigen. Rob moest nog 2 caramboles maken in de nastoot. De opbal ging vlot mis maar via een kluts werd het punt alsnog gemaakt en ook de laatste carambole maakte Rob waardoor hij de nieuwe kampioen werd. Door dit kampioenschap is Rob ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, Dit van Loon, kampioene in de 6e klasse en Christ van der Linden in de 5e klasse zijn daar ook al voor geplaatst.
up1y17tzbha0cv6uvb2rwqzsz
v.l.n.r. Frans,  kampioen Rob, Edwin, Ger, Just en Tjeu
Ger Kerst pakte de prijs voor de hoogste serie met 8. Ook de beste partij werd een prooi voor Ger Kerst 1,818. Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.
utt17j33n90wbcxtdfox8cmwu