Gifbeker moet helemaal leeg voor ONI

Opnieuw stond ONI met lege handen, nu was Woudrichem de ploeg die ONI steeds dieper in de gevarenzone drukte na een 3-1 verlies voor de strijdende manschappen van scheidend trainer Marco de Haas. In deze wedstrijd waar weer van alles viel te beleven begonnen Woudrichem en ONI aftastend, al was het ONI dat de eerste de beste mogelijkheid kreeg, middels een kansje voor Maikel Jolie.

Het was ook even wennen aan het zeer zompige en gladde veld, waar net voor aanvang van de strijd nog een kruiwagen scherp zand in de doelgebieden werd gekieperd. Ondanks dit alles ontvouwde zich een leuke op en neer gaande wedstrijd waarbij ONI probeerde over de grond te spelen, en waar Woudrichem veelvuldig de crosspasses hanteerde om de pijlsnelle linkerspits te bereiken. Woudrichem werd gedurende het eerste bedrijf het meest gevaarlijk en ONI had geluk dat de paal tot 2 keer toe een score in de weg stond. Ook een bal die dreigde in het doel te vallen werd door ONI ternauwernood van de doellijn gehaald.
Net na al deze gevaarlijke momenten werd ONI iets sterker en kreeg het de mogelijkheid om er gevaarlijk uit te komen, maar viel het doelpunt toch aan de zijde van Woudrichem.
Uit één van de vele gevaarlijke aanvallen via de vleugels werd de bal voorgeslingerd en probeerde Joel Versteeg met alles wat hij had de bal weg te werken. Tergelijkertijd kreeg hij een duwtje en raakte in onbalans. Hij raakte de bal met de rechterkant van zijn schoen, en zag tot zijn afgrijzen dat de bal zomaar achter zijn eigen doelman Jeroen vd Hoven plofte. Weer een flinke domper voor de ploeg die in de hoek zit waar de spreekwoordelijke klappen vallen.
Opnieuw moest ONI op jacht naar de aansluitingstreffer en moest men zien de gevaarlijke voorhoede van Woudrichem van score af te houden. Ook was er na een kleine 20 spelen een eerste wissel noodzakelijk bij ONI, de gebroeders Bos wisselden elkaar af daar Glenn teveel hinder ondervond van zijn slepende knie blessure. Hij werd goed vervangen werd door broer Aaron. Ondertussen had de ongelukkige doelpuntenmaker Joel Versteeg ook voor een eerdere overtreding een gele kaart gekregen en dat deze niet zonder gevolgen bleef werd duidelijk in de 2e helft. Gelukkig voor ONI kon men de schade beperkt houden tot aan de rust en moest men in het 2e bedrijf alle schroom van zich afgooien om tot een eventueel goed resultaat te komen.
En ONI gooide alle schroom van zich af, ONI streed met alles wat het had en kreeg na 4min spelen in de 2e helft een uitgelezen kans om de score gelijk te trekken. Helaas kon Maikel Jolie de trekker niet op tijd overhalen en was de kans vervlogen, misschien dat een vreselijke hoofpijn aanval hier debet aanwas. Niet veel later was het good-old John Broeders die alleen de diepte en richting de doelman van Woudrichem werd gelanceerd, helaas werd ook hem deze geboden kans ontnomen door goed Woudrichems ingrijpen. Weer kwam de vraag bovendrijven, krijgen we de bal er wederom niet meer in? Het antwoord kwam in de 53e minuut, een aanval van ONI werd de zestienmeter in gebracht en belandde tegen de arm van een Woudrichem speler, een penalty was het gevolg, zonder dat er geel aan te pas kwam.
De enigzins zenuwachtige Jori Broeders zette zich achter de bal en schoot hem beheerst binnen, ONI op een terechte 1-1. Hierna ging het allemaal heel vlug en gebeurden er dingen die voetbal leuk en minder leuk maken. Het was ONI dat probeerde om door te drukken en dat de bovenliggende partij was door de juiste strijdwijze te hanteren. Helaas kreeg men enkele minuten later opnieuw het deksel op de neus, een afstandschot werd niet goed verwerkt en de inlopende spits van Woudrichem zei Dank U.! Tot overmaat van ramp kreeg de eerder met geel bestrafte Joel Versteeg opnieuw een gele kaart wegens opzettelijk hands volgens de leidsman, nu wel geel voor hands en bij de penalty niet!
ONI moest dus wederom verder met 10 tegen 11, en probeerde het beste er van te maken.
Door de dadendrang vergat men in 65min even goed op te letten en werd een vrije trap van Woudrichem ineens in de voeten van de volkomen vrij lopende middenvelder gespeeld, niets en niemand lag hem een stro breed in de weg en Woudrichem maakte de beslissende 3-1. ONI rijp voor de sloop hoorde je langs de kant geroepen worden, maar daar kwam helemaal niets van. Integendeel, ONI ging met 10 man de strijd opnieuw aan en knokte zich naar de bovenliggende partij, en kreeg zeer zeker ook nog mogelijkhden om de score een veel dragelijker aanzien tegeven.
Een zekere kans had ONI  moeten krijgen nadat de ingevallen Jelle Horsten binnen de zestien naar beneden werd getrokken, maar niet de medewerking kreeg van de leidsman.
Ook werd het nog even billenknijpen voor ONI daar doelman Jeroen vd Hoven bij één van de aanvallen van Woudrichem zodanig werd geraakt dat hij enorm veel last had van het sleutelbeen en schouder. Op een normale wijze vangen en gooien van de ballen was er voor hem niet meer bij en ondanks dit alles keepte hij de wedstrijd op een prima manier uit.
ONI moet dus wederom een nederlaag incasseren ondanks de strijd passie en beleving welke men tentoon heeft gespreid.
Beide ploegen maakten er een echte wedstrijd van met respect voor elkaar, waarbij ook het goede fluiten van de leidsman niet onbesproken mag blijven ondanks de op en aanmerkingen aan zijn adres. Deze Strijd Passie en Beleving zal men a.s zaterdag opnieuw nodig hebben als men na weken van uit spelen weereens thuis speelt tegen het Wijk en Aalburgse NOAD’32. Met de zelfde inzet kan het niet anders dan dat de gifbeker leeg moet zijn en dat het kwartje nu wel de ONI zijde opvalt en dat men de drie broodnodige punten binnens huis kan houden. Deze wedstrijd ONI 1 –  NOAD’32 zal aanvangen om 15.00 met de aftrap van Pupil vd Week SEM VD DUSSEN, en zal worden geleid door scheidsrechter D Piket uit Dordrecht.
PROGRAMMA ONI 
7 DEC
15.00    ONI 1 – NOAD’32
13.30    ONI A- VEERSE B
11.00    ONI E1 – IRENE
09.30    ONI F2 – DONGEN
14.30    DIA – ONI 2
14.30    MVV – ONI 3
12.00    WILHELMINA – ONI B
13.00    SCO/TOFS – ONI C1
09.30    SAB – ONI C2
11.15    MOLENSCHOT – ONI D
09.30    IRENE – ONI E2
08.30    RIJEN-ONI F1