Dongense Darts Competitie

Speelronde 12 van de darts competitie in Dongen. En we kijken eerst weer in de Tweede Divisie. TROTS heeft een weekje mogen genieten van de winst, maar dan wacht toch de harde realiteit. Uit verliezen bij DVDVD. Ja en ik zeg het nog een keer. Verliezen uit bij DVDVD. En het was een flink verlies, want DVDVD pakte 10 punten tegenover 3 voor TROTS. En ook het andere team van D’Ouwe Sok scoorde er flink op los. HBHB won namelijk met 11-2 van De Bluffers. No Score speelde tegen Het Vaartje. Kan de nummer 3 Het Vaartje dat 2-e staat onder druk zetten? 

In de koppels was er geen verschil, maar in de singles en afsluitende teamronde waren voor No Score. Dus een 8-5 winst. Voor Het Vaartje gooide Corné van de Nieuwenhuizen 90 uit en Jac van de Ven had een uitworp van 95. Nie te Pijle kreeg Het Karrewiel 1 op bezoek. Of je daar allemaal op zit te wachten is een vraag, maar de vraag is: kan Het Karrewiel terug aan kop komen? En Het Karrewiel kwam snel 5-1 voor, maar Nie te Pijle liet zich niet gek maken. Nie te Pijle won zelfs de wedstrijd nog met 7-6 en kunnen weer rustig ademhalen. De 180 teller is blijven staan op 6. Nie te Pijle behoud de kop. No Score is nu de nummer 2. Het Vaartje en Het Karrewiel 1 volgen op plaats 3.
We starten gelijk met de topper in deze Eerste Divisie. De Tobbers die derde staan tegen Vrolijke Bull dat 2-e staat. De Tobbers namen een voorsprong, maar Vrolijke Bull neutraliseerde dat met de koppels tac/tic. De 1001 ronde moest de doorslag geven en De Tobbers wonnen deze. 7-6 de winst dus. En het zal toch niet waar zijn dat Corné Huijben wederom een 180 score noteerde? Nee klopt dat is idd niet waar! Wel een 108 uitworp voor Bram Roosen  en een 110 uitworp voor Bart Esser. Het Karrewiel 2 tegen Pijlloos leverde een 8-5 winst op voor Pijlloos. Het Karrewiel 13 kreeg 2 maal 11-2 op de broek, maar tegen 4P wilde ze dit niet laten gebeuren. Het ging wel gelijk op, maar K13 won toch de wedstrijd met 8-5. De Salamander was hevig geschrokken van de12-1 verlies tegen Falcon. Tegen Op Dreef 3 was het beter en kon er aardig partij worden gegeven. Op Dreef 3 won wel net met 7-6. Voor Op Dreef scoorde Marcel Pruijssers een 180, Patrick Pruijssers scoorde ook een 180 en een uitworp van 112. Louwe Geeuw speelde tegen de koplopers Game on. Game on schoot gelijk uit de startblokken en Louwe Geeuw heeft de tegenstander niet meer gezien. 12-1 de winst met een 180 score voor Mark van Iersel. Voor Louwe Geeuw scoorde Heidi van de Korput een 149 finish. Ik kreeg opmerkingen of het niet te zwaar was aangedikt door Falcon ‘zwalkend’ te noemen. Nee dacht het niet, maar laat maar zien tegen Mooi(e) laatste dan. Mooi(e) laatste kwam met 5-3 voor, maar Falcon won alle koppels tac/tic. Dus 7-6 de winst voor Falcon. Twan van der Loo van Mooi(e) laatste gooide 100 uit. De 180 teller staat nu op 16. Game on nog steviger aan kop gevolgd door Vrolijke Bull en De Tobbers.
Gijle Peile begon prima aan de wedstrijd tegen WICO in de Ere Divisie. 4-1 voor en uitbouwen maar. Maar dat lukte niet en WICO kwam terug in de wedstrijd. WICO pakte zelfs de winst met 8-5. Het lijkt wel ‘match fixing’. BSEIDREN trad aan tegen De Valk 1. Na de 3-2 voor BSEIDREN vond De Valk het genoeg en won met 10-3. Dennis van Strien, de captain van BSEIDREN, gooide 114 uit. Voor de Valk noteerde Dimitri van keulen een 116 finish en gooide Sven Damen een 180. New Bundy’s tegen Op Dreef 12 dan. Bam gelijk 2-0 voor New Bundy’s, maar daarna worden er geen punten meer gehaald. 11-2 de winst dus voor Op Dreef met een 180 score voor Johan Smulders en een 180 score voor Corné van Uden. Triple Trouble nam het op tegen The Dartons met als inzet plaats 2. Was er bij de eerste ontmoeting nog een 8-5 verlies voor Triple Trouble, nu won het met 9-4. Voor TT scoorde Dylan in ’t Groen een 180 en ook Stefan van Baal gooide 1 maal 180. De 180 teller staat nu op 45. De stand blijft zoals die was. De Valk 1 voor Triple Trouble en The