Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje staan inmiddels de halve finales op de rol. Dongenaar Toon Verbunt wist zich de afgelopen week te plaatsen voor deze halve finale. Hij was ook de beste man. Hij speelde liefst 53% boven zijn gemiddelde. Het beste algemeen gemiddelde was voor zijn plaatsgenoot Bart Hultermans. Hij kwam uit op 0.656. toch was dit onvoldoende om de halve finale te bereiken. Bart won twee partijen, maar viel af op basis van zijn procentueel moyenne. De beste partij kwam weer op naam van Toon met 1.750. Er werd twee keer een serie van vijf gemaakt. Bart maakte er één en ook Ad Smolders (Moergestel) had een dergelijke productie. Ook Ad is door naar de halve finale. Voor de halve finale plaatsten zich verder: Wilfred Tempelaars (Made), Rini de Vaan (Vlijmen) en Leo Loonen Oosteind. Op dinsdagavond 10 december wordt de tweede halve finale gespeeld. De finale wordt gespeeld op zaterdagavond 28 december

2e divisie driebanden-groot:
Opnieuw verlies installatiebedrijf Bart Hultermans 
In Geldrop verloor team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen opnieuw met 6-2 tegen team Mixx. De enige winstpartij was opnieuw voor kopman Jack Wijnen. Jack speelde formidabel en liet het gemiddelde van 1.600 voor zich noteren. Hij maakte ook nog een mooie serie van zeven. Doordat Patrick Adams afwezig was, speelde Bart Hultermans op bord twee. Hij moest er op toezien dat hij met slechts één luttele carambole verloor. Willie Damen kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 39 beurten. Reserve Gerbert v.d. Lee was nog dicht bij de eindstreep. Hij kwam echter nog slechts twee caramboles te kort. Door dit verlies staat team Hultermans nnog altijd op de derde plaats. De koploper is in het vizier. De achterstand bedraagt slechts twee punten. 
Biljartsport Landelijke derde divisie:
Winst en verlies Autobedrijf Lion van Loon 
Afgelopen week verloor en won team autobedrijf Lion van Loon Dongen. In Breda werd tegen team Michielsen een nederlaag geïncasseerd. Het werd 6-2. Door een late afmelding kon team van Loon slechts met drie man aantreden. De enige winst werd gepakt door Embert Broekhoven. Embert speelde geweldig. Hij liet het fantastische gemiddelde van 0.603 voor zich noteren. Hij maakte ook nog een mooie serie van vier. In sportcafé ’t Vaartje werd vevolgens de winst gepakt. Het werd 5-3 tegen team de Eekhoorn. In de eerste sessie verloor Ton Kemmeren kansloos. Marrie Groeneveld zorgde vervolgens voor de gelijke stand. Marrie speelde een gedegen partij, waarbij hij de verdediging niet uit het oog verloor. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.729. Bovendien maakte hij een mooie serie van zes. In de tweede sessie was ook Geoffrey Dresselaaerts in prima doen. Hij liet het mooi gemiddelde van 0.686 voor zich noteren. Dit was ruim voldoende voor de winst. Jurgen Sauvillers kon vervolgens voor de winst zorgen. Hij kweet zich bekwaam van zijn taak. Hij maakte onder meer een mooie serie van zes. Zijn wedstrijd werd een gelijkspel, waardoor de 5-3 overwinning een feit was. Door deze resultaten staat team van Loon nu vijfde.
Biljartsport vierde divisie:
’t Vaartje verslaat Brabant Service 
In sportcafé ’t Vaartje stond de derby tussen ’t vaartje en team Brabant Service Zonwering Tilburg op het programma. In de eerste sessie versloeg Ton Kemmeren met enig fortuin Jos Hamers met het kleinst mogelijke verschil van één carambole. Piet Kamp rekende nipt af met reserve Drik v.d. Kaa. Hier bedroeg het verschil slechts twee luttele caramboles. In de tweede sessie ontspon zich een ware titanen strijd tussen Patrick Schrijver en Gerard Gabriëls. Patrick stond op achterstand, maar zette deze om in een voorsprong door een fraaie serie van zeven. Ook Gerard maakte mooie series van vijf. Het bleef spannend Patrick Schrijver maakte de partij als eerste uit, In de nabeurt trok Gerard echter met een serie van twee de partijen gelijk. Beiden kwamen uit op het fraaie gemiddelde van 0.595. Jan Ligtenberg hield aanvankelijk gelijke tred met Anja Verbogt. In de tweede helft van de partij liep Anja echter steeds verder weg. Anja kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.468. Door dit resultaat staan beide teams in punten gelijk. 
Gelijkspel C. v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken 
In Made wist team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg gelijk te spelen tegen topteam ’t Steegje. Winst was er voor kopman Ad Faro en Leo Loonen. Ad speelde een voortreffelijke partij. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.638. Hij maakte ook nog een mooie serie van vijf. Leo hield de verdediging bekwaam gesloten en gaf hiermee zijn opponent geen kans. Hij won ruim. Verlies was er voor Embert Broekhoven en Toon Verbunt. Embert kwam niet echt in zijn spel en moest na 51 beurten capituleren. Toon speelde een prima partij. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.400. Hij had echter de pech dat zijn rivaal al na 30 beurten bij de finish was. Door dit resultaat bedraagt de achterstand met de andere teams die thuis zijn in sportcafé ’t Vaartje nog maar één punt.
Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Opnieuw winst Hazenberg De Moer 
In Heven pakte team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 26-29 de winst op team Z.B.G.G. De enige die verloor was Embert 
Broekhoven. Hij kwam bij de eindstreep slechts één carambole te kort. Winst was er voor kopman Charles Mekes, die een degelijke partij speelde. Jan Smeekens was de beste man van de avond. Jan speelde formidabel en kwam uit op het geweldige gemiddelde van 0.456. Hij had maar 46 beurten nodig om te finishen. Door dit resultaat is de achterstand op de koploper verder teruggebracht tot 12 punten. 
Biljartsport districtscompetitie libre:
Volle winst AK Deur & Interieur 
In Waalwijk won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 21-30. Door familie omstandigheden kon het team slechts met twee man aantreden. Edwin Ligtenberg speelde derhalve een dubbelpartij. Hij won ze allebei. Hierin maakte hij ook nog een mooie serie van veertien. Kopman Jan Ligtenberg speelde een puike partij. Hij was al na 22 beurten bij de finish. Hij liet het mooie gemiddelde van 3.636 voor zich noteren. Hij maakte ook nog een mooie serie van 21. Door dit resultaat staat team AK nu negende. 
Aankondigingen:
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken thuis
Op vrijdagavond  6 december speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg een thuiswedstrijd tegen team DKM uit Oosterhout. Het belooft een interessante ontmoeting te worden. Team v.d. Nieuwenhuizen heeft de winst nodig om in het spoor te blijven bij de andere teams van ’t Vaartje. Team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg bestaat uit kopman Ad Faro, Embert Broekhoven, Toon Verbunt en Leo Loonen. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. 
Biljartsport Landelijke tweede divisie:
Kraker voor team Hultermans 
Aanstaande zaterdagmiddag 7 december speelt team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen thuis. In sportcafé ’t Vaartje wordt de strijd aangebonden met naaste concurrent team De Molen2. Dit team staat op dit moment tweede, terwijl team Hultermans derde staat. Het verschil bedraagt slechts één punt. Team Hultermans bestaat uit Jack Wijnen, Willie Damen, Dingeman Picocrie , Patrick Adams en Bart Hultermans. Daniël v.d. Geld, Gerbert v.d. Lee en Marrie Groeneveld staan reserve bij dit team. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart en begint om 13.00 uur.
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Brabant-Service Zonwering speelt thuis  
Op woensdagavond 11 december speelt team Brabant-Service Zonwering thuis. Dan wordt aangetreden tegen team Vissenberg uit Zundert. Een goed resultaat is nodig om zich in de middenmoot te handhaven. Team Brabant Service Zonwering Tilburg bestaat uit kopvrouw Anja Verbogt, Gerard Gabriëls, Anton Smulders en Jos Hamers. Drik v.d. Kaa en Wim van Beijsterveldt staan reserve bij dit team. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.