Kampioenen parade bij Liberty!

Foto:

Afgelopen zaterdag was een spannende dag voor vijf Liberty teams. Deze dag werden de beslissende kampioenswedstrijden gespeeld. De meesten konden nog 1 keer vol aan de bak. 

Helaas was er voor MA2 nog geen duidelijkheid. Door een beslissing van de KNHB kon Liberty MA2 hun goede seizoen (nog?) niet belonen met een kampioenschap. Twee teams speelden een uitwedstrijd. Voor de mannen van Liberty JB1 was het een formaliteit. Ondanks een nederlaag op de slotdag waren ze niet meer te achterhalen voor de concurrentie. Het kampioenschap in de 2e klasse was al een feit. Een hecht collectief dat met goed hockeyspel goede resultaten heeft behaald.
De meiden van Liberty MC5 speelden een lastige uitwedstrijd in Tilburg. Gelukkig maakten ze geen fout en werd het even verrassende als verdiende kampioenschap  binnen gesleept, met een 0-6 overwinning. Een knap resultaat in de 3e klasse voor dit nieuw samengestelde team. Het was even wennen, maar als snel kwam de kwaliteit van dit team bovendrijven.
In de middag stonden twee krakers op het programma. Eerst speelden de meiden van Liberty MC1 (foto boven) de kampioenswedstrijd thuis tegen nummer 2 Warande MC2. Een echte derby met het kampioenschap van de 1e klasse op het spel. Dat beloofde een spektakel te worden. En het werd een spektakel. In een bloedstollende wedstrijd, haalde MC1 met een 3-2 overwinning het kampioenschap binnen, gesteund door het vele publiek . Het eerste selectie-team uit het nieuwe Liberty 2020 beleid pakt meteen de titel in de 1e klasse. Een topprestatie.
md2herfst
De meiden van de MD2

En terwijl de MC1 hun verdiende feestje vierde, stond Liberty MD2 te trappelen van ongeduld om hun kampioenswedstrijd te mogen beginnen. Thuis tegen Push moest er gewonnen worden om concurrent Tilburg van zich af te houden. Ook deze meiden speelden voor heel veel publiek deze middag. Met een mooie 4-0 overwinning haalden deze eerste-jaars meiden van MD2 een heel knap kampioenschap binnen in de 2e klasse. Dit opleidingsteam, dat  voor het eerst op een groot veld speelde, overtrof alle verwachtingen met deze geweldige prestatie.
Na afloop werden de kampioenen gehuldigd in een bomvol clubhuis. Onder luid applaus en gejuich kregen de kampioenen een welverdiende huldiging. Een mooi feest ter afsluiting van de herfstcompetitie.
Liberty kijkt terug op een zeer geslaagde herfstcompetitie. Met een record aantal van 20 junioren-teams, 14 jongste jeugd teams en een grote groep benjamins- en funkey-hockey deelnemers is de vereniging in volle bloei. Met de 4 kampioenschappen, en een hele rij 2e en 3e plaatsen is er prima gepresteerd, op een hoog niveau. Bij alle teams was er veel plezier, inzet en teamgeest te zien. De basis voor toekomstige nieuwe successen.
De zaalcompetitie staat nu voor de deur, daarna zal in maart de lente-competitie weer van start gaan.