ONI lacht drie kwartier te vroeg

Bizar is het enige woord wat telt na de enorme afstraffing die ONI kreeg in Zuilichem. De OranjeBlauwen Leeuwen stonden na 9 minuten spelen als een troep trotse Leeuwen op het veld met een 0-2 voorsprong. Al na na 55 sec lag de 0-1 in het netje door een eigen doelpunt van Zuilichem en na 8 minuten en 35 sec de 0-2 welke werd gemaakt door Maikel Jolie. Niets aan de hand dacht men, ONI was de betere en kreeg voldoende kansen om de score nog voor rust verder uit te bouwen, maar goed keeperswerk van de Zuilichem doelman voorkwam dit. Zuilichem kreeg ook wel de mogelijkheden maar deze waren van minder gevaar dan die van ONI. Zou het dan eindelijk vandaag wel lukken om neerwaartse spiraal te onderbreken en de weg naar boven in te zetten? Het antwoord kwam in de 2e helft, en hoe.

ONI was in de eerste 10 minuten van het 2e bedrijf dicht bij de 0-3 door een grote kansen van Elroy Vereggen en opnieuw Maikel Jolie maar men wist de geboden kansen niet te verzilveren, terwijl  zuilichem dit wel deed. Zuilichem kreeg ineens de kansen in de schoot geworpen en wist zich hier wel raad mee. Het moet gezegd worden, Zuilichem kreeg hierbij wel de enorme steun van de dienstdoende leidsman. De 1-2 die Zuilichem maakte was er één uit het boekje, een vliegend schot viel pardoes in de kruising achter de doelman van ONI in de 49min.
Hierna was het showtime voor de leidsman, in een tijdsbestek van 4 minuten presteerde hij het om de grensrechter van ONI tot 2 keer toe in zijn hemd te laten staan en alle vlagsignalen weg te wuiven. In de 56 min viel de 2-2 nadat de spits van zuilichem een duidelijke overtreding beging op Nils Verkooijen die de bal hierdoor niet meer kon onderscheppen. Niets aan de hand was het antwoord van de leidsman, zelfs de verbazing bij de overtreding makende spelers was groot, maar de bal lag wel in het netje. Zelfs voorzitter Honk van zuilichem die getuige was van deze actie gaf toe dat deze treffer nooit goedgekeurd had mogen worden.
Amper 4 minuten later stond Zuilichem ineens op 3-2; opnieuw werd een vlagsignaal aan ONI zijde weggewoven, terwijl de doelpuntenmaker een zekere 3 meter buitenspel stond.
Opnieuw verbaasde gezichten, ook bij zuilichem, hoe is het mogelijk dat iemand dit niet ziet was het antwoord van één van de zuilichem spelers, meters offside, maar de treffer telde wel. ONI met 3-2 achter en was de kluts helemaal kwijt. Zuilichem profiteerde optimaal en liep in de 67minuut uit naar 4-2 en had ONI helemaal op de knieën.
Tot overmaat van ramp kreeg Thomas Heijblom in de 70 min nog rood voor een na trappende beweging en waren de rapen helemaal gaar. Een vreemde situatie deed zich  ook nog voor: een diepe bal van Zuilichem zeilde richting Nils Verkooijen en deze nam zich voor om de bal weg te koppen. Voordat Nils wil koppen roept hij ikke ikke en kopt uiteindelijke de bal, wat volgt is een fluitje van de leidsman, overtreding voor Zuilichem, waarom vraagt Nils zich af, nou zegt de man in blauw, je mag wel ikke ikke roepen maar niet zo hard.!! tja als dit gebeurt dan weet men wel hoe de vlag erbij hangt.
Het is dat de inzet niet helemaal weg vloeide uit de ONI benen, en dat men de stand uiteindelijk wist te beperken tot 6 tegentreffers waarbij de 5-2 weer een schoon voorbeeld was over hoe er met 2 maten word gefloten. Wederom een duidelijk buitenspel situatie werd vrolijk weggewoven, waarbij de scorende zuilichem spits hoofd schuddend en lachend wegliep met de gedachte dankje wel scheids voor dit 4e sinterklaaskado. Dat deze 5-2 en uit eindelijke 6-2 nog vielen kwam ook voort uit het feit dat ONI toch bleef proberen om er nog iets van te maken en ruimte weg gaf achterin. Een 6-2 nederlaag was het pijnlijke resultaat na zo prima start, een nederlaag die niet alleen door het fluiten van de dienstdoende man werd geleden,nee ONI moet zeer zeker bij zich zelf teraden gaan hoe deze nederlaag totstand kwam.
Volgende week kan men de zure smaak wegspoelen als men opbezoek gaat bij Woudrichem, maar dat er dan uit andere vaten getapt dient teworden is wel duidelijk, uit één ander vaatje is dan niet genoeg.!!