Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje moest team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen een 2-6 nederlaag incasseren tegen team Boers en Roosenboom uit Hoensbroek. De enige winst kwam op naam van kopman Jack Wijnen. Jack speelde een prima partij, waarin hij onder meer een serie van zeven maakte. Hijkwam uit op het gemiddelde van 1.379. Patrick Adams, Bart Hultermans en Willie Damen liepen echter allemaal tegen een nederlaag aan. Bart kwam nog het dichtst bij. Toch kwam ook hij nog twee luttele caramboles te kort. Willie maakte nog wel een mooie serie van zes. Door dit resultaat neemt team Hultermans de derde plaats in.   

Biljartsport driebanden-groot:
Faro en Ypelaar door in C. v.d. Nieuwenhuizen-dbt 
In sportcafé ’t Vaartje staan inmiddels de kwartfinales op de rol. De plaatselijke favorieten Henk IJpelaar en Ad Faro hebben zich geplaatst voor de halve finale. Ad Faro speelde liefst 45% boven zijn gemiddelde. Ook het hoogste algemeen gemiddelde was met 0.775 voor hem. Bovendien maakte hij een fraaie serie van vijf. Hij was hiermee de beste speler van de week. De beste partij ging naar Huub Schlangen (Tilburg) met een gemiddelde van 1.333. Ook Christ Brekelmans (Kaatsheuvel) en Jan Versprille (Breda) plaatsten zich voor de halve finales. 
Biljartsport vierde divisie:
Brabant Service gelijk
In sportcafé ’t Vaartje speelde team Brabant Service Zonwering Tilburg met 4-4 gelijk tegen team de Eekhoorn. Jos Hamers kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Ook kopvrouw Anja Verbogt moest een nederlaag incasseren. Gerard Gabriëls en Anton Smulders trokken de partijen in evenwicht. Gerard speelde een wereld partij. Hij was al na 34 beurten bij de finish. Hij liet het fraaie gemiddelde van 0.735 voor zich noteren. Hij maakte ook nog een geweldige serie van 6. Anton had een moeizame start en werd op achterstand gezet. Daarna knokte hij zich prima terug. Vervolgens pakte hij de winst. Met een gemiddelde van 0.423 kan Anton tevreden zijn. Door dit resultaat staat team Brabant Service nu op een mooie vijfde plaats.
Gelijkspel C. v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken 
In Oosterhout speelde team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg gelijk tegen team D’n Beuk. Winst was er voor kopman Ad Faro en Leo Loonen. Ad speelde een puike partij en liet het fraaie gemiddelde van 0.576 voor zich noteren. Ad maakte nog een mooie serie van vier. Leo hield de verdediging prima dicht en loodste op deze manier zijn partij bekwaam naar de winst. Embert Broekhoven en Toon Verbunt waren kansloos. Toon kreeg ook maar 39 beurten. Door dit resultaat is team v.d. Nieuwenhuizen weer een plaatsje gestegen. Het staat nu op de negende plaats.  
Gevoelig verlies ‘t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje kansloos van topteam ’t Steegje. Willy v.d. Wiel kwam nog het dichtst in de buurt. Toch kwam hij aan de meet nog vier caramboles te kort. Patrick Schrijver liet het degelijke gemiddelde van 0.527 voor zich noteren. Toch betekende ook dit verlies. Piet Kamp deed het met 0.465 ook niet slecht. Maar ook dit was onvoldoende voor de winst. Jan Ligtenberg deelde in de malaise en verloor ook.  Door dit resultaat staat team ’t Vaartje nu op de tiende plaats. 
Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Opnieuw winst Hazenberg De Moer 
In Tilburg pakte team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 23-27 de winst op team D.K.S. De enige die verloor was Jan Smeekens. Jan kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.394. Toch was dit onvoldoende voor de winst. Hij kreeg ook maar 38 beurten. Embert Broekhoven had maar 47 beurten nodig om de finish te bereiken het zette het fraaie gemiddelde van 0.489. Dit was ruim voldoende voor de winst. Kopman Charles Mekes had zelfs nog een beurt minder nodig om zijn partij uit te maken. Hij zette het solide gemiddelde van 0.804 neer. Door dit resultaat is de achterstand op de koploper terug gebracht tot 14 punten. 
Biljartsport districtscompetitie libre:
Verlies AK Deur & Interieur 
In Heusden verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 25-20 van team ’t Gelagh. Kopman Jan Ligtenberg was de enige die excelleerde. Hij had maar 22 beurten nodig om te finishen. Hij liet het geweldige gemiddelde van 3.636 voor zich noteren. Hij maakte ook nog een mooie serie van 24 (!). Verlies was er voor Johan Ligtenberg en Edwin Ligtenberg. Beide spelers kwamen niet echt in hun spel en verloren kansloos. Door dit resultaat is team AK gezakt naar de achtste plaats. 
Aankondigingen

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Derby ’t Vaartje – Brabant Service
Op vrijdagavond 29 november speelt team sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Er wordt dan aangetreden tegen huisgenoot team Brabant Service Zonwering Tilburg. Team ’t Vaartje bestaat uit kopman Jan Ligtenberg, Piet Kamp, Patrick Schrijver, Willie v.d. Wiel en Ton Kemmeren. Wim van Beijsterveldt en Frans Kemmeren staan reserve bij dit team. Team Brabant Service Zonwering Tilburg bestaat uit kopvrouw Anja Verbogt, Gerard Gabriëls, Anton Smulders en Jos Hamers. Drik v.d. Kaa en Wim van Beijsterveldt staan reserve bij dit team. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. 
Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
Hazenberg thuis 
Op dinsdagavond 3 december speelt team Hazenberg de Moer Bestrating & Grondwerkzaamheden in eigen huis. Het treedt dan aan tegen team ’t Pleintje uit St. Willebrord. Het betreft een wedstrijd in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Het belooft een interessante ontmoeting te worden. Beide teams staan vrijwel op gelijke hoogte. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Embert Broekhoven en Jan Smeekens. Daarnaast beschikt het team over verschillende reserves. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje  begint om 19.30 uur.
Biljartsport districtscompetitie libre:
AK Deur & Interieur thuis
Op dinsdagavond 3 december speelt team AK Deur & Interieur – Multimate Kaatsheuvel een thuiswedstrijd tegen B.v. Werkendam. Team AK zal er alles aan doen om de winst in eigen huis veilig te stellen. Team AK Deur & Interieur is een gezinsteam en bestaat uit vader Jan Ligtenberg en de zonen Johan, Edwin en Erwin. Anton Smulders en Embert Broekhoven staan reserve bij dit team. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje  in Dongen-Vaart begint om 20.00 uur.  
Biljartsport Landelijke vierde divisie driebanden-groot:
Brabant-Service Zonwering speelt thuis  
Op woensdagavond 4 december speelt team Brabant-Service Zonwering thuis. Dan wordt aangetreden tegen team ’t Steegje uit Made. Een goed resultaat is nodig om zich in de middenmoot te handhaven. Team Brabant Service Zonwering Tilburg bestaat uit kopvrouw Anja Verbogt, Gerard Gabriëls, Anton Smulders en Jos Hamers. Drik v.d. Kaa en Wim van Beijsterveldt staan reserve bij dit team. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.