ONI verdient een punt maar krijgt niets

Tussen de mistflarden door hebben Sparta’30 en ONI er een spannende wedstrijd van gemaakt. De wedstrijd die gaandeweg een heroïsche karakter kreeg gezien de wazige omstandigheden werd er één met een hele zure afloop voor ONI.

ONI opende goed in Andel, maar vergat de daad bij het woord te voegen en kreeg een enorme domper te verwerken doordat Tim Antheunisse al na 20 minuten spelen met direct rood van het veld moest. In een normaal sprint duel kruiste de spits van sparta voor hem langs en sloeg de rechter voet van de spits van Sparta tegen het bovenbeen van Tim. Door deze ongelukkige aanraking struikelde de spits en klonk het fluitje, een overtreding was de uitleg van de leidsman en tot ieders verbazing een direct rode kaart, omdat Tim de spits van Sparta een scoringskans had ontnomen op een onjuiste manier. Hoezo een onjuiste beslissing! of het moet door de mist zijn gekomen dat de leidsman het niet goed heeft ingeschat.
ONI moest dus met 10 man verder en was de weg even kwijt, zeer mondjesmaat kwam het spel bij vlagen even voor de dag en moest men proberen om de rust te halen met 0-0
Helaas gelukte ONI dit niet, een vrije trap in het voordeel van ONI werd te vlug en te onnauwkeurig genomen wat leidde tot balverlies. Sparta maakte dankbaar gebruik van deze geboden kans. De volgende domper was een feit, ONI moest met een 1-0 achterstand de rust in en zette in deze rust de punten wederom op i.
Na deze welkome rust zag men een geheel ander ONI, nu zag men een voor iedere meter strijdend ONI en wist Sparta hier niet goed op te reageren. De onrust op de Sparta bank nam toe, en ONI ging er vol voor en kreeg een 100% scoringskans, nu was het de vele meters makende Jory Boreders die een dot van een kans niet wist te verzilveren na amper 6 minuten spelen in het 2e bedrijf. Deze kans gaf ONI wel de juiste dosis adrenaline om het tempo nog hoger op te schroeven en dat ondanks een man minder. Wel was het oppassen op de snelle counters van sparta die er dan ook kwamen, en uit éen van deze counters kreeg ONI het deksel op de neus.
Een schot van sparta werd niet klemvast gehouden door de verder prima keepende doelman van ONI en kaatste terug het veld in voor de voeten van de Sparta spits. Dankbaar verzilverde hij deze geboden kans en zette sparta op een ruime 2-0. De buit was binnen dachten ze bij Sparta schijnbaar, maar dat ze zich lelijk vergisten werd al snel duidelijk.
ONI joeg op alles wat Geel Zwart was deze middag en presteerde het om Sparta wel degelijk aan het wankelen te krijgen. De werklust van ONI werd dan ook verdiend beloond met een geweldige treffer van Jory Broeders. Een enorme uithaal belandde boven de keeper van Sparta in het dak van het doel en gaf ONI nog meer boost.
ONI met nog ruim een kwartier te gaan op 2-1 en de betere ploeg, Sparta moest zich beperken tot counters en kreeg hiermee ook enkele goede mogelijkheden om ONI definitief de nekslag te geven, maar men faalde oog in oog met de doelman van ONI.
ONI speelde alles of niets en had in de 78 minuut een zeer zekere penalty moeten krijgen, nu zag de leidsman het ineens niet zo zwaar in en wuifde de protesten van een half ontklede Elroy Vereggen weg. De strijd werd grimmiger en grimmiger zonder dat één van de teams over de schreef ging, maar toch presteerde de leidsman het om ONI rijkelijk te belonen met kaarten omdat men iets riep tegen de dienstdoende man in het grijs paars.
Ook aan Sparta zijde bleef het onrustig, men wist niet goed om te gaan met de dadendrang van ONI en moest alle zeilen bijzetten om zich ONI van het lijf te houden.
Eerlijk is eerlijk, ook Sparta verdiende vlak voor tijd een pingel, maar ook hier schatte de leidsman het allemaal niet juist in en stond de stand qua niet geven pingels weer gelijk.
Ook een vrije doortocht voor Elroy Vereggen werd tot ieders verbazing teruggefloten wegens vermeend buitenspel, wat het in de verste verte niet was, oorzaak de mist!?
ONI kreeg nog een allerlaatste kans middels een vrije trap, deze werd afgevuurd door Jory Broeders en werd met het grootst mogelijke gevaar voor de eigen gezondheid door een speler van Sparta weggekopt, mocht hij dit niet gedaan hebben, dan had de bal als een granaat in de touwen gevlogen bij sparta.
ONI heeft zich kranig en dapper verweerd in een wedstrijd die men 70 minuten lang met 10 man heeft moeten spelen, het eindresultaat was niet wat men er van verwacht en verdiend had maar men kan toch met opgeheven hoofd vooruit kijken naar de cruciale uitwedstrijd van a.s zaterdag als men afreist naar Zuilichem.
PROGRAMMA ONI  
23 NOV
14.30    ONI 3 – MVV’58
12.30    ONI B – WILHELMINA’26
12.00    ONI C1 – SCO/TOFS
10.00    ONI C2 – KLUNDERT
14.30    ZUILICHEM – ONI 1
14.30    VEERSE B – ONI 2
14.30    VEERSE B – ONI A
13.00    RAAMSDONK – ONI D
09.00    OLYMPIA’60 – ONI E2
ONI 2 TROTSE KOPLOPER NA RUIME 5-0 OVERWINNING OP BAARDWIJK.
Het 2e elftal van ONI ligt op mogelijke titelkoers na een klinkende overwinning in hun thuis wedstrijd tegen Baardwijk. Het elftal van Rini Netten en Pieter Dekkers staat met 22 punten uit 8 wedstrijden alleen aan kop en is de te kloppen ploeg in de 4e klasse. Ook in de Beker spreekt het 2e Elftal nog mee, men heeft tijdens het schrijven van dit verslag de wedstrijd uit bij DESK 3 nog voor de boeg, deze werd afgelopen dinsdagavond gespeeld in Kaatsheuvel. Nu maar hopen dat ook hier een positief resultaat is behaald en dat men verder bekert.