DVVC krijgt lesje in effectiviteit

DVVC heeft zondag weer de deksel op haar neus gekregen. In de eerste 45 minuten werd de thuisploeg met regelmaat zoek gespeeld en werden de vele kansen niet verzilverd. Be Ready had beduidend minder kansen nodig om tot scoren te komen en won met 2-0

De eerste 10 minuten van de wedstrijd was er aan beide kanten veel balverlies maar gaande de wedstrijd kwam DVVC steeds beter in haar spel. Met mooie combinaties werden vele kansen gecreëerd en het was wachten op de eerste goal. De mooiste aanval was een combinatie tussen Osman Cemrek, Koen Swanen en Dennis Kras maar ook deze aanval bleef zonder resultaat. Telkens lag inval keeper Remco Stevens van de thuisploeg in de weg die uiteindelijk zich tot matchwinnaar mocht noemen. Dit in tegenstelling van DVVC doelman Rian Vermeulen die in de eerste 45 minuten niet of nauwelijks in actie hoefde te komen. Ook een prachtig ingeschoten vrije trap van Kevin Zijlmans was een prooi voor de thuisdoelman. Hiervoor was de doorgebroken Osman Cemrek neergehaald wat slechts bestraft werd met een vrije trap net buiten de 16 meter. Daar DVVC steeds combinerend ten aanval trok, hanteerde de thuisploeg vaak de lange bal wat uiteindelijk tot niets leidde.
De tweede helft begon als de eerste, veel balverlies aan beide zijde en kansen werden er niet  gecreëerd. Voor DVVC zat er toch een naar smaakje aan de thee want het vijandelijk doel was ver te zoeken. Ook Be Ready kon geen potten breken tot aan de 75e minuut . Eén van de weinig uitgespeelde aanvallen werd wel koelbloedig afgerond en de thuisploeg stond geheel tegen de verhouding in op voorsprong. Hierna was DVVC even de kluts kwijt en begon Be Ready pas te voetballen. Doelman Rian Vermeulen moest nu wel enkele keren tot het uiterste om een grotere achterstand te voorkomen. DVVC ging hierna alles of niets spelen en leidde uiteindelijk tot niets. In de slotfase kreeg DVVC een tweede treffer te incasseren vanaf de penaltystip. Laatste man Marc Gitz trok aan de noodbel buiten het bewuste penaltygebied maar de scheids bestrafte de actie met een penalty en rood.  Na afloop uiteraard teleurgestelde gezichten aan DVVC zijde.
Zondag a.s. geen competitiewedstrijd voor DVVC 1, zondag 1 december de belangrijke thuiswedstrijd tegen Noordhoek, aanvang 14:30 uur op sportpark “Dongekant”
Opstelling DVVC:
Stefan Celi, Marc Gitz, Jan-Willem Siemons, Maikel van Bragt, Kevin Zijlmans, Willem van Riel, Dennis Kras, Koen Swanen(Mustafa Deveci), Osman Cemrek en Raymond de Bruin(Justus Heesbeen)
Uitslagen DVVC senioren/G
Be Ready 1 DVVC 1 2-0
SSW 2 DVVC 2 1-1
DVVC 3 OVV’67 2 2-1
DVVC 4 TSC 8 8-2
DVVC VR1 WDS’19 VR2 2-1
Oosterhout 5 DVVC 2 zat. 5-0
Programma DVVC senioren/G
Zaterdag 23 november
DVVC G1 Moerse Boys G1G 10:30
DVVC 2 zat. Good Luck 5 15:00
Dongen Vet. DVVC Veteranen 15:00
Zondag  24 november
DVVC 2 IFC 4 12:00
Viola 3 DVVC 3 11:00
Irene’58 4 DVVC 4 10:00
Bavel VR4 DVVC VR1 10:00