Dongense Darts Competitie

Ronde 10 van de Dongense Darts Competitie is alweer gespeeld en tijd om de schade op te nemen. Het Karrewiel 1 heeft toch wel een tikkie gehad. Vorig week de kop kwijt in de Tweede Divisie en nu weer een verliespartij. 

 Uit bij De Bluffers ging het lang gelijk op, maar besliste De Bluffers de partij met 7-6. Voor De Bluffers gooide Sjef van Delft een 180 en gooide Kees-Jan van Kuijk 99 uit. Het Vaartje heeft maar kort van de eerste plaats kunnen genieten. Nie te Pijle was thuis te sterk en won ruim met 9-4. HBHB begint steeds beter in vorm te komen. Nu werd TROTS terug gestuurd met een 9-4 nederlaag op zak. Roy Roomer van HBHB noteerde een 120 uitworp. DVDVD dat al 3 nederlagen op rij had gescoord pakte nu wel een overwinning mee. No Score kwam nog wel met 3-1 voor, maar DVDVD won toch de wedstrijd met 7-6. De 180 teller staat nu op 6. Nie te Pijle heeft door de goede overwinning op Het Vaartje de kop overgenomen. Het Karrewiel 1 en No Score volgen op plaats 2.
De Tobbers spelend in de Eerste Divisie lijken zich wat te herstellen na verlies van vorige week. De derby tegen Louwe Geeuw werd overduidelijk gewonnen. Uitslag was 10-3 met een 92 check-out voor Marco Verschure. Falcon heeft misschien de vrije val kunnen stoppen met een winst op Het Karrewiel 2. Het was wel een kleintje, want het werd 7-6 voor Falcon. Jeroen de Jong van Het Karrewiel gooide 102 uit. Op Dreef 3 dat vorig week goed won kon dat niet doortrekken naar deze wedstrijd. Tegen Vrolijke Bull werd er na een 4-4 stand geen punten meer gehaald en kon Vrolijke Bull dus doorlopen naar een 9-4 winst. Voor Op Dreef 3 gooide Remko Pooters 101 uit Marcel Pruijssers finishte 115. De Salamander begon matig aan de wedstrijd tegen Mooi(e) laatste. 3 singles werden ingeleverd en dan moet je dus in de achtervolging. Dat lukte deels, want Mooi(e) laatste wist te winnen met 7-6. 4P dat vorig week een dikke nederlaag te verwerken kreeg moest het nu opnemen tegen Pijloos. 4P begon gelijk met 4 singlewinsten en bouwde dat uit tot een 10-3 overwinning. De koplopers speelde op Donderdag al tegen Het Karrewiel 13. Game on was duidelijk sterker en zonder genade won het met 11-2. De 180 teller blijft staan op 10 stuks. Game on blijft bovenaan met Vrolijke Bull op de 2-e plaats met nog altijd een wedstrijd minder. De Tobbers vinden we terug op plaats 3.
In de Ere Divisie scoorde New Bundy’s de 2-e winst op rij. Werd vorig week Gijle Peile verslagen, nu was BSEIDREN aan de beurt. Na een 4-4 tussenstand ging New Bundy’s er vandoor en won met 8-5 de wedstrijd. Theo in ’t Groen van New Bundy’s gooide een 180. Triple Trouble ontving WICO en Triple Trouble pakte de 5-e overwinning op rij. WICO werd met 10-3 verslagen. The Dartons haalde eens flink uit tegen Op Dreef12. Op Dreef 12 pakte eigenlijk alleen de 1001 teamronde en alle andere punten gingen bij The Dartons in de knip. 12-1 de winst dus met een 180 score voor Wiek Claassen en een 180 score voor Edwin Nuis. Gijle Peile speelde op het vertrouwde bordje tegen De Valk 1. In de koppels was De Valk net wat beter en won de wedstrijd met 8-5. Voor Gijle Peile scoorde Peter van Bragt een 180. De 180 teller staat na 10 ronden op een totaal van 37. De Valk 1 blijft aan de leiding. The Dartons staan weer terug op de 2-e plaats en Triple Trouble staan derde.