Dongen speelt gelijk, OJC Rosmalen morele winnaar

OJC en Dongen lijken iets met elkaar te hebben. Afgelopen zondag speelden zowel Dongen 1 als Dongen 2 tegen de club uit Rosmalen. Voor de reserves van Dongen stond de strijd om de bovenste plaats op het spel. Nadat een vroege achterstand was weggewerkt en Dongen 2 de tweede helft begon met een 2-1 voorsprong ontspon zich een wedstrijd met een bizar slot. Met nog een vijftal minuten te gaan plus extra tijd vanwege blessurebehandelingen, leek een knappe overwinning in het verschiet. Het was 4-2 voor Dongen 2. Uiteindelijk putte Rosmalen 2 nog een sprankeltje hoop toen zij op 4-3 kwamen. Dongens 2 kreeg in blessuretijd het bekende deksel op de neus. 4-4 eindstand. Dongen 1 zou hieruit leergeld moeten betalen.

Beide eerste elftallen kwamen goed gemotiveerd uit de startblokken. De wedstrijd was nog geen minuut oud of Remon Koenen toonde dat hij in goeden doen was. Via een snelle aanval kwam de rechtervleugelspits in prima schietpositie maar vond de OJC doelman op zijn weg. De tegenaanval van OJC, via een verre ingooi, mocht er ook zijn. Nu was Dongen doelman Timen Beijes de sta in de weg. Een vrije trap van Fatih Kamaci werd door OJC doelman Bart Tinus tegengehouden, maar geen enkele Dongenspits reageerde op de afgeslagen bal. Dongen zette OJC vroeg onder druk waardoor de ploeg de lange ballen ging hanteren. OJC schroomde niet met enig fysiek Dongen te intimideren. Met name linkerspits Robert Mutzers had af en toe grote problemen met zijn directe tegenstander Guus Habraken. Knietjes, porren in de rug en praten zorgden er voor dat de kleine Mutzers uit de wedstrijd werd gespeeld. ,,Ik zit in een dip. Het gaat niet zoals ik wil,” verontschuldigde Mutzers zich na afloop.
Het kostte hem in de tweede helft een gele kaart toen hij twee keer kort achter elkaar tegen het gras aanviel. Schwalbe, oordeelde scheidrechter Spinhoven uit Rotterdam. De scheidsrechter van dienst drukte duidelijk zijn stempel op de wedstrijd toen hij in de 25e minuut rood gaf aan Armand Selmani. De jonge OJC’er  tikte  de doorgebroken Mitchell van der Stappen van achteren aan. Direct rood volgens leidsman Spinhoven. OJC met 10 man. Het thuispubliek ging er voor zitten. Dongen buitte deze overtalsituatie, vooral voor rust, niet goed uit. Buitenspelers kropen naar binnen, koren op de molen van OJC. De bezoekers braken af en toe zelfs gevaarlijk uit. Na rust bracht trainer Ron Timmers Paul van Zon in de ploeg voor de geblesseerde Jaap van der Waarden. Centraal stond nu het koppel Van der Stappen en Mathieu Kops. ,,Ik wilde nu over de flanken spelen, met opkomende verdedigers,” legde Timmers na afloop zijn aanvallende tactiek uit.
Ondanks het overtal was er weinig overleg in de aanvallen. Hoge voorzetten vanaf de flanken bereikten niet hun doel. De ploeg sloeg vele malen het middenveld over en vergat daardoor Revy Rosalia in het spel te betrekken. Aanvoerder Kamaci kwam vele keren de bal achterin ophalen om vervolgens via een sneaky steekpass zijn spitsen te lanceren. Zij kwamen er niet aan. OJC gooide de deur op slot. Een punt met tien man zou een kroon op het werk zijn van een ploeg die niet wilde voetballen. Dongen bleef pompen en creëerde een aantal kansen waaronder zelfs een tweetal honderd procent kansen. Eerst was het Revy Rosalia die op een steekpass van Koenen alleen op doelman Tinus werd afgestuurd. Zijn diagonaal laag schot ging net voorlangs. Even daarna was het Sander de Bont, hij vocht menig robbertje uit met zijn directe tegenstander, die te veel tijd nodig had om een voorzet van Mutzers af te ronden, Dongen bracht twee jongelingen, Tom Kolkert (18) en Djordi Smout (19), voor Mutzers en De Bont. Ook zij konden het tij niet keren, waardoor de wedstrijd eindigde in een bloedeloze 0-0. ,,We hebben kansen zat gehad. Als we er een maken, dan lopen we er overheen,” was na afloop het commentaar van Timmers en vult aan: ,,En dat heeft met kwaliteit te maken.” Zondag staan inhaalwedstrijden op het programma. Dongen speelt dan uit tegen Schijndel.