Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje zijn afgelopen week de laatste wedstrijden afgerond in de voorrondes. Vanaf deze week staan de kwartfinales op de rol. Deze week plaatsten de volgende spelers zich voor deze kwartfinale: plaatselijk favorieten Bart Hultermans, Toon Verbunt en Rini Netten (allen Dongen), Piet Kamp (Raamsdonk), Rien de Vaan (Vlijmen) en Wilfred Tempelaars (Made). Dongenaar Joze van de Ven en Henk Faro (’s Gravenmoer) werden uitgeschakeld. 

De beste partij kwam op naam van Wilfred Tempelaars met 2.250. Ook het beste algemeen gemiddelde was met 0.659 voor hem. Piet Kamp speelde het meest boven zijn gemiddelde. Hij kwam uit op een percentage van 125%. Grootste pechvogel was Peter Brekelmans (Kaatsheuvel). Hij speelde liefst 23% boven zijn gemiddelde. Hij verloor twee partijen op één carambole. Hij werd hiermee echter slechts vierde. Daarmee is hij uitgeschakeld.  Komende week worden de kwartfinales verder afgewerkt.
Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Hazenberg De Moer pakt volle winst
In sportcafé ’t Vaartje pakte team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen de volle winst. Het werd liefst 30-12 tegen ’t Steegje uit Made. Jan Smeekens presteerde uitstekend en was al na 34 beurten bij de finish. Hij liet het fraaie gemiddelde van 0.617 voor zich noteren. Het team was overigens als geheel erg op dreef. Embert Broekhoven had maar 45 beurten nodig om de partij uit te maken. Hij kwam uit op 0.511. Bovendien maakte hij een mooie serie van zes. Kopman Charles Mekes had zelfs nog een beurt minder nodig. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.840. Door dit resultaat komt team Hazenberg weer dicht bij het podium. De achterstand op de koploper bedraagt echter nog altijd 16 punten. 
Biljartsport districtscompetitie libre:
Winst AK Deur & Interieur 
In Raamsdonk pakte team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 25-29 de winst op het Vermaak. Alleen reserve Embert Broekhoven liet een puntje liggen. Embert kwam niet echt in zijn spel, maar wist de schade wel te beperken. Ook Edwin Ligtenberg speelde een moeilijke partij. Hij wist echter wel om de winst veilig te stellen. Vader Jan Ligtenberg was de beste man van zijn team met een moyenne van 2.758 zag hij de winst niet in gevaar komen. Edwin en Jan maakten allebei een prima serie van twaalf caramboles. Door dit resultaat klimt het team met als thuisbasis sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart naar de zesde plaats. De achterstand met de koploper is echter groot. Deze bedraagt liefst 40 punten. 
Aankondigingen:
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Sportcafé ’t Vaartje thuis
Op vrijdagavond 22 november speelt team sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd. In sportcafé ’t Vaartje wordt de strijd aangebonden met team ’t Steegje uit Made. Het belooft een zware opgave te worden tegen dit topteam. Team ’t Vaartje bestaat uit kopman Jan Ligtenberg, Piet Kamp, Patrick Schrijver, Willie v.d. Wiel en Ton Kemmeren. Wim van Beijsterveldt en Frans Kemmeren staan reserve bij dit team. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. 
Biljartsport Landelijke tweede divisie:
Installatiebedrijf Bart Hultermans thuis
Aanstaande zaterdag 23 november speelt team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen thuis. In sportcafé ’t Vaartje wordt de strijd aangebonden met team Boers en Roosenboom uit Hoensbroek. Team Hultermans zal er alles aan doen om de winst te pakken, waardoor het mee blijft doen in de strijd om de titel. Team Hultermans bestaat uit Jack Wijnen, Willie Damen, Dingeman Picocrie , Patrick Adams en Bart Hultermans. Daniël v.d. Geld, Gerbert v.d. Lee en Marrie Groeneveld staan reserve bij dit team. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart en begint om 13.00 uur.
Biljartsport derde divisie:
Autobedrijf Lion van Loon thuis
Op woensdagavond 27 november speelt team autobedrijf Lion van Loon in sportcafé ’t Vaartje tegen team De Eekhoorn uit Oosterhout. Team van Loon wil graag een goede prestatie neerzetten om de opmars voort te zetten. Het belooft echter een moeilijke opgave te worden want de tegenpartij staat op dit moment op een fraaie tweede plaats. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. Team autobedrijf Lion van Loon bestaat uit kopman Marrie Groeneveld, Geoffrey Dresselaerts, Jurgen Sauvillers, Raymond Lockkamper, en Arnoud van Rooij. Reserves zijn Ad Faro, Ton Kemmeren en Embert Broekhoven.