Spanning in topwedstrijden jeugdteams De Vennen

Foto:

Zowel het meisjes als het jongens onder 15 team van ZV De Vennen speelde afgelopen weekend een heuse topper. De meisjes deden dat als nummer 1 tegen nummer 2, SBC2000 terwijl de jongens als ongeslagen nummer 2 op bezoek gingen bij de eveneens ongeslagen nummer 1, TRB/RES.

De meisjes hadden voorafgaand en tijdens het duel in Breda te kampen met de nodige blessures (gescheurde hamstring, gekneusde ribben) of kwaaltjes en konden dus niet voluit gaan tegen de fysiek spelende thuisploeg van SBC2000. Na de openingstreffer door Ilse Mulder wist SBC2000 al snel gelijk te maken en daarna ook op voorsprong te komen, ook doordat De Vennen een strafworp miste. In de tweede periode nam De Vennen dan toch het heft in handen en kreeg SBC2000 weinig ruimte om uit te breken. De druk door De Vennen leidde tot de gelijkmaker door Dymfie Kop waarna tijdens een overtalsituatie Kimberly Looijmans de bal perfect bij Iris Flipsen wist te krijgen die De Vennen weer op voorsprong zette. Nadat keepster Sacha Kimenai de gelijkmaker wist te voorkomen zorgde Ilse Mulder er voor dat de marge 2 werd, 2-4.
Volle aandacht voor de coach
In de derde periode bleef De Vennen goed druk zetten. Dit gebeurde af en toe iets te fel in de ogen van de scheidsrechter maar de Dongense meiden overleefden enkele uitsluitingen en zagen via treffers van Merel Slot, Ilse Mulder en Daphne Schalk de voorsprong oplopen tot 3-6. In de slotperiode werd het echter toch weer spannend. Opnieuw enkele uitsluitingen en de blessures begonnen De Vennen op te spelen en SBC2000 kroop dichterbij en op 6-6 zelfs langszij. De Vennen weigerde echter zich gewonnen te geven en in een zinderende slotfase zorgden Tessa Kimenai met een schot in de kruising en Ilse Mulder voor de beslissing, 6-8. De aanval op de eerste plaats is dus afgeslagen.
id
De jongens hadden op papier een lastiger klus te klaren. Het Tilburgse TRB/RES had de eerste 6 wedstrijden ruim gewonnen, zo ruim dat ze met een doelsaldo van 126-4 aan het duel tegen De Vennen begonnen. Het Dongens/Bredase combiteam was echter eveneens nog zonder puntverlies en dus zeker van plan de huid duur te verkopen. In die opzet is het zeker geslaagd want in de eerste twee periodes vielen er aan beide zijden kansen te noteren. Helaas was het alleen TRB/RES dat er daarvan enkele wist te benutten, zodat halverwege de wedstrijd een 4-0 stand in Tilburgs voordeel op het bord stond.
Nadat net als eerder in de wedstrijd lat en paal de eerste Vennentreffer hadden weten te voorkomen bracht Matthijs Schalk bij een 5-0 stand die eerste treffer alsnog op het bord, waarna TRB/RES verder uitliep naar 7-1. De Vennen legde zich niet bij de pakken neer en wist in de slotperiode die marge toch nog behoorlijk te verkleinen: Lars Dirven (7-2), Matthijs Schalk uit een man-meer (7-3) en Mart Graauwmans (8-4) wisten de eindstand een alleszins draaglijk karakter te geven. Een leuke, spannende pot voor beide ploegen en volop reden om uit te kijken naar de volgende onderlinge confrontaties.
Dat uitkijken naar de volgende onderlinge confrontatie doet dames 1 allicht minder. Afgelopen zaterdag kregen zij koploopster De Warande op bezoek en mede door een aantal blessures waren de dames niet in staat enige weerstand van betekenis te leveren. De Oosterhoutse speelsters verdedigden bijzonder secuur en fel en de dames van De Vennen wisten zich daar geen raad mee en leden dus om de haverklap balverlies. Het is dat keepster Naomi van Bragt af en toe, o.a. bij een strafworp, nog redding wist te brengen, anders was De Warande waarschijnlijk wel aan de 20 treffers geraakt. Nu eindigde het helaas eenzijdige duel bij 3-15, met eerreddende treffers van Merel v.d. Heijkant, Ilse Mulder en Laura Evers.
Komende zaterdag, 16 november, staan de volgende thuiswedstrijden op het programma:
16.00u junioren onder 11 – De Warande
16.45u dames 1         – De Treffers
17.45u heren 2 – SWNZ 1
18.30u dames 2          – Brunssum 1
19.15u heren 3 – Hieronymus 2