Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje draait het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi inmiddels op volle toeren. Afgelopen week zette Rijenaar Ton van Oijen het beste algemeen gemiddelde neer met 0.627. Hij zette met 1.375 ook de beste partij neer. Carel Eykens (Udenhout) speelde het meest boven zijn gemiddelde. Hij speelde liefst 47% boven zijn gemiddelde. 

Dongenaar Jos Hamers deed het met een percentage van 35% boven zijn gemiddelde, eveneens uitstekend. Beide spelers plaatsten zich voor de kwartfinales. Ook Ad Smolders (Moergestel), Ad Faro (’s Gravenmoer), Ton van Oijen (Rijen), Huub Schlangen (Tilburg), Christ Brekelmans en Jacco Nieuwenhuizen (beiden Kaatsheuvel) plaatsten zich voor de volgende ronde. De hoogste serie kwam deze week op naam van Ad Smolders en de kampioen van vorig jaar May Hamers. De titelverdediger werd echter in de voorronde uitgeschakeld. De Dongenaren Gerard Gabriëls, Toon van Gool, Frans en Wilma Kemmeren werden uitgeschakeld. Ook Arie Chabot (’s Gravenmoer) ging niet door. Komende week worden de kwartfinales gespeeld. 
Biljartsport Landelijke derde divisie
Opnieuw winst Autobedrijf Lion van Loon 
Team autobedrijf Lion van Loon Dongen is er in Goirle in geslaagd om een 2-6 overwinning te pakken. De enige die verloor was reserve Ton Kemmeren. Lange tijd hield hij gelijke tred, maar in de slotfase moest hij capituleren. Op de andere tafel speelde Jurgen Sauvillers een wereldpartij. Hij was al na 33 beurten bij de finish. Hij liet het voortreffelijke gemiddelde van 0.909 voor zich noteren. Ook Arnoud van Rooij zette zijn beste beentje voor. Hij had slechts 40 beurten nodig om de partij uit te spellen. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.875. Ook kopman Marrie Groeneveld speelde uitstekend. Hij kwam uit op het prima gemiddelde van 0.744. Ook dit was ruim voldoende voor de winst. Door dit resultaat is het team met als thuisbasis sportcafé ’t Vaartje opgerukt naar de vierde plaats. 
Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Winst Hazenberg De Moer op koploper
In Waalwijk pakte team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 26-29 op koploper B.S.V. De enige die verloor was dit keer kopman Charles Mekes. Hij kwam echter maar twee luttele caramboles te kort. Hij kreeg ook maar 42 beurten en liet het fraaie gemiddelde van 0.833 voor zich noteren. Winst was er voor Embert Broekhoven en Jan Smeekens. Jan pakte weer eens de winst. Hij speelde een degelijke partij en loodste deze bekwaam naar de finish. Ook Embert speelde een puike partij. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.425. Door dit resultaat handhaaft het team met als thuisbasis sportcafé ’t Vaartje zich op een fraaie vijfde plaats. De achterstand is teruggebracht naar 20 punten.  
Biljartsport districtscompetitie libre
Verlies AK Deur & Interieur 
In sportcafé ’t Vaartje verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 27-29-25 van team D.K.S. uit Tilburg. De enige winstpartij kwam op naam van Johan Ligtenberg. Johan excelleerde. Hij maakte onder meer een prima serie van 24 caramboles. Hij was al na 23 beurten bij de finish en liet het sublieme gemiddelde van 3.260oor zich noteren. Verlies was er voor vader Jan Ligtenberg en broer Edwin Ligtenberg. Edwin kwam maar drie caramboles te kort. Jan was niet in zijn beste vorm, maar wist de schade desondanks te beperken. Hij maakte ook nog een mooie serie van twaalf. Door dit resultaat zakt team AK naar de negende plaats.
Aankondigingen
Biljartsport Landelijke vierde divisie
Brabant-Service Zonwering speelt thuis  
Op woensdagavond 20 november speelt team Brabant-Service Zonwering thuis. Dan wordt aangetreden tegen team De Eekhoorn uit Oosterhout. Een goed resultaat is nodig om aansluiting te behouden. Team Brabant Service Zonwering Tilburg bestaat uit kopvrouw Anja Verbogt, Gerard Gabriëls, Anton Smulders en Jos Hamers. Drik v.d. Kaa en Wim van Beijsterveldt staan reserve bij dit team.  De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.