Dikke overwinning vv Dongen had groter kunnen zijn

Na afloop vele blijde en opgeluchte gezichten bij de aanhang van Dongen.De laatste weken zijn diverse wedstrijden onnodig verloren. Na het laatste fluitsignaal van afgelopen zondag thuis tegen het Limburgse Groene Ster stond een duidelijke uitslag op het scorebord: 4-1. Criticasters blijf je toch houden. Een hogere uitslag lag volgens hen in de lijn van de mogelijkheden. Klopt. In de 31e minuut (stand: 2-0) joeg Fatih Kamaci vanaf rand zestien meter de bal net naast. Kort hierna was het Floris Wouters die, na een prima combinatie tussen Kamaci en Robert Mutzers, de bal niet lekker raakte en ook deze kans over zag gaan. 

Dongen had de tactische lijnen goed uitgestippeld. Floris Wouters werd opgeofferd om voormalig Roda-prof Dave Zafarin te schaduwen. De kleine Limburger kwam er deze middag niet aan te pas. Een pluim voor Floris. Daarnaast lijken enkele Dongen spelers weer langzaam het oude vertrouwde niveau van weleer te gaan bereiken. Kamaci is er een van. Mogelijk geholpen door de wind draaide hij in de negende minuut een vrije trap richting tweede paal. Iedereen, ook Groen Ster doelman  Willem Jan Thijssen, verkeek zich op deze inzet. Dongen rook meer en onder luidde aanwijzingen van trainer Timmers werd er vroeg druk op de verdediging van Groene Ster gezet. Ruim tien minuten later stuurde Kamaci met een prima steekpass de man-of-the match Remon Koenen de ruimte in. Hij twijfelde geen moment, omspeelde doelman Thijssen, en nog voordat de bal in het doel lag veerde de geelblauwe aanhang al op. 2-0, wat een weelde! Dongen verzuimde door te drukken. Zoals eerder al werd aangehaald, werden mogelijkheden om verder uit te lopen niet benut.
sxdlchfxkrz8tgrktyddskhqd
Een domper, want de thuisploeg moest zelfs in de 30e minuut de aansluitingstreffer incasseren. Twee spelers van Groen Ster stonden vogelvrij in het centrum. Wie haalt de trekker over? Uiteindelijk was het Kenny Tokaya die doel trof. Dongen leek aangeslagen en was even de weg kwijt. Groene Ster wisselde linkerverdediger Amir Ayadi voor Roy Goossens. Ayadi had geen greep op de snelle Koenen.  
De tweede helft kroop Dongen tot tweemaal door het oog van de naald. Eerst soleerde Roel Schirra langs een aantal Dongenspelers richting doelmanTimen Beijes. Deze wist de Limburger van het scoren af te houden. Een kwartier later een benarde situatie voor het Dongendoel. Een voorzet van Schirra belandde op de lat stuitte terug in het veld op het hoofd van Eloy Cox. De kopbal van de Groene Ster speler werd in een kluwen van spelers van de doellijn gehaald. Groen ster rook bloed en bracht een extra spits in het veld, voor middenvelder Tokaya. Dit alles of niets offensief was in de kaart van Dongen. Kort na deze wissel was het Sander de Bont die langs zijn directe tegenstander glipte en vanuit een moeilijke hoek via de verre paal de 3-1 voor zijn rekening nam
uuc2htx16ew007nlgk9683agq 
Groene Ster had geen antwoord op de snelle uitvallen van Dongen. Het was achterin een open huis waardoor er mogelijkheden waren voor Revy Rosalia en Koenen. Dit duo zorgde ook voor de 4-1. Met een bekeken steekpass zette Rosalia de weg startende Koenen in scorende positie. Na deze voorsprong was het tijd voor de publiekswissels. Revy Rosalia maakte ruimte voor Safi Esmati, Yeswindum Gire verving Remon Koenen en Lars Jansens kwam voor Daan Poelmans. Zondag gaat Dongen op bezoek bij Schijndel, de nummer drie van de ranglijst. Een gevaarlijke tegenstander, die afgelopen zondag verloor van nummer laatst Deurne. Schijndel aast gegarandeerd op revanche. Dongen is dus gewaarschuwd! 
o7muhu4sf9r2i0ogznnmwexvy
Foto’s: Giel Klaasse- HoofdklasseBzondag