Christ van der Linden Kampioen 5e klasse Bandstoten De Valk

Foto:

Dit jaar vindt voor de 39e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk. In het toernooi spelen in totaal 92 biljarters, die zijn onderverdeelt in 6 klassen.Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart om een leuke prijzenpot in de superfinale.

Vorige week werd de finale verspeeld in de 5e klasse. Alle deelnemers dienden 15 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale. Christ van der Linden opende de finale met winst in 14 beurten op Adrie de Bruijn. Jos Michielsen had ook 14 beurten om Corné van Beijsterveld te verslaan. Clubgenoten Peter Dingemans en Brendy van Wingerden speelden hierna tegen elkaar. Brendy won voor de verandering ook in 14 beurten. Corné van Beijsterveld wist vervolgens te winnen van Christ van der Linden in 12 beurten. Brendy van Wingerden en Adrie de Bruijn deelde vervolgens de punten in 22 beurten. Een ontketende Peter Dingemans won daarna in 11 beurten van Jos Michielsen. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Christ van der Linden en Brendy van Wingerden, in 15 beurten bracht Christ Brendy de eerste nederlaag toe. Na dag 1 dus geen enkele speler meer die ongeslagen was.
Peter Dingemans  begon prima op dag 2 met winst op Corné van Beijsterveld in 16 beurten.
Adrie de Bruijn pakte haar 1e winst in 11 beurten tegen Jos Michielsen met 3 series van 4 in de laatste 3 beurten. Brendy van Wingerden klopte vervolgens Corné van Beijsterveld in 15 beurten. Adrie de Bruijn klopte in een marathon partij Peter Dingemans in 33 beurten. Jos Michielsen en Christ van der Linden hielden elkaar in evenwicht dat gebeurde in 16 beurten.
Nog 4 kanshebbers voor de titel met ingaan van de laatste speelronde. Alleen Jos Michielsen en Corné van Beijsterveld hadden geen kans meer op het kampioenschap. Adrie de Bruijn verloor van Corné van Beijsterveld in 21 beurten en was uitgeschakeld voor de titel. Brendy van Wingerden deed zijn plicht tegen Jos Michielsen in 18 beurten en kwam uit op 7 punten. Een aantal dat alleen Christ van der Linden ook nog kon halen door Peter Dingemans te kloppen. Bij winst van Peter zou Brendy de nieuwe kampioen zijn. In een spannende strijd won Christ in 19 beurten en kam ook uit op 7 punten. Dat betekende een barragepartij tussen Brendy en Christ. In deze wedstrijd was Christ de beste en won in 13 beurten, Brendy achterlatend op 9 caramboles en werd de nieuwe kampioen, proficiat.
Door dit kampioenschap is Christ ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, Dit van Loon, kampioene in de 6e klasse is daar ook al voor geplaatst.
Peter Dingemans pakte de prijs van de beste partij in 11 beurten en Brendy van Wingerden had de hoogste serie met 7. Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.
biljart04112
Komend weekend wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 4e klasse.

foto boven v.l.n.r. Adrie, Brendy, Peter, kampioen Christ, Corné en Jos