Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje is het gerenommeerde Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi van start gegaan. Het was meteen al spannend, waarbij de deelnemers elkaar geen duimbreed toegaven. Jan Versprille uit Breda werd met vijf punten (!) de nummer één. Jan speelde liefst 25% boven zijn gemiddelde. In zijn beste partij liet hij het mooie gemiddelde van 0.900 voor zich noteren. De tweede plaats ging naar Jos van Osch (Rosmalen), die drie procent boven zijn gemiddelde speelde. Beide spelers plaatsten zich voor de volgende ronde. Henk IJpelaar (’s Gravenmoer), mag hier nog hoop op koesteren. Hij werd derde en kan mogelijk als één van de beste derden door naar de volgende ronde.  Embert Broekhoven (Dongen) en Ton Kemmeren (Dongen-Vaart) werden uitgeschakeld. Ton heeft voorlopig nog wel de leiding in het klassement voor de hoogste serie. Hij kwam uit op vier. 

2e divisie driebanden-groot:
Winst installatiebedrijf Bart Hultermans 
In Tilburg won team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen met 2-6 van team Setpoint. De enige verliespartij kwam op naam van Patrick Adams. Hij kwam slechts één luttele carambole te kort. Winst was er voor Jack Wijnen, Bart Hultermans en Willie Damen. Jack speelde een puike partij en was al na 33 beurten bij de finish. Hij liet het goede moyenne van 1.212 voor zich noteren. Bart speelde een solide partij. Hij hield de verdediging goed in het oog en zag de winst niet in gevaar komen. Willie Damen maakte het succes compleet. Met gering verschil pakte hij de winst met het degelijke gemiddelde va 0.660. Hij hield aan de meet een marge van vier caramboles over. Jack, Bart en Willie maakten allen een serie van vijf. Door dit resultaat handhaaft het team met alst thuisbasis sportcafé ’t Vaartje zich in de kop van het klassement.  
 
Biljartsport vierde divisie:
Winst C. v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken 
In sportcafé ’t Vaartje pakte team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg de eerste winst. Van team Michielsen uit Breda werd met liefst 8-0 gewonnen. Leo Loonen was met het fraaie gemiddelde van 0.531 de beste man. Embert Broekhoven deed het met 0.463 eveneens uitstekend. Ook Toon verbunt pakte bekwaam de winst. In een degelijke partij speelde hij solide naar de eindstreep. Ad Faro hield de controle over de partij en zette deze bekwaam om in winst. Door dit resultaat stijgt team v.d. Nieuwenhuizen naar de tiende plaats.
Brabant Service verliest
In Oosterhout verloor team Brabant Service Zonwering Tilburg met 6-2 van koploper de Eekhoorn. De enige winst was voor Gerard Gabriëls. Anja Wijnen, Anton Smulders en Jos Hamers moesten allemaal een dik verlies incasseren. Door dit resultaat is het team met als thuisbasis sportcafé ’t Vaartje afgezakt naar een zesde plaats.   
Gelijkspel ‘t Vaartje
In Oosterhout speelde team team ’t Vaartje met 4-4 gelijk tegen de Eekhoorn. Winst was er voor Patrick Schrijver en Ton Kemmeren. To was de beste man. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde  van 0.512. Hij was daaree de beste man van zijn team. Patrick deed hier met 0.490 niet veel voor onder. Jan Ligtenberg speelde goed. Hij kwam uit op 0.491 en maakte een mooie serie van vijf. Hij had kans op de winst. In de na-beurt miste hij van acquit, waardoor hij één luttele carambole te kort kwam. Piet Kamp redde het in een slopende partij niet. Door dit resultaat klimt ’t Vaartje naar de achtste plaats. 
Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Verlies Hazenberg De Moer 
In Oosterhout verloor team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 26-24. Opnieuw was er winst voor kopman Charles Mekes. Verlies was er voor Embert Broekhoven en Jan Smeekens. Charles kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.902. Hij liet zijn opponent kansloos. Embert kreeg maar 42 beurten. Dit was deze keer te kort om in zijn spel te kunnen komen. Jan kwam dicht bij de finish. Aan de eindstreep kwam hij slechts drie caramboles te kort. Door dit resultaat handhaaft team Hazenberg zich op de vijfde plaats. De achterstand op de koploper is nu al opgelopen tot 23 punten.  
Biljartsport districtscompetitie libre:
Mooie winst AK Deur & Interieur 
In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 28-25 van team D.O.T. uit Waalwijk. De enige verliespartij was voor reserve Anton Smulders. Winst was er voor Edwin Ligtenberg en vader Jan Ligtenberg. Jan zette het mooie gemiddelde van 2.962 neer. Hij maakte ook nog een mooie serie van veertien. Edwin kwam uit op 2.333. Door dit resultaat handhaaft team AK zich op de achtste plaats.
Aankondigingen

Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
Hazenberg thuis 
Op dinsdagavond 11 november speelt team Hazenberg de Moer Bestrating & Grondwerkzaamheden in eigen huis. Het treedt dan aan tegen team ’t Steegje uit Made. Het betreft een wedstrijd in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Het belooft een interessante ontmoeting te worden. Beide teams staan vrijwel op gelijke hoogte. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Embert Broekhoven en Jan Smeekens. Daarnaast beschikt het team over verschillende reserves. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje  begint om 19.30 uur.