Olympia’60 struikelt in kwartier over koploper Giessen

Zaterdag stond de ontmoeting met koploper Giessen op het affiche van hekkensluiter Olympia’60. Met opnieuw tal van afwezigen lukte het Olympia toch om een respectabel elftal op de been te krijgen. Na 15 minuten stond de eindstand 4-0 al op de borden.

Nadat Olympia totaal werd overrompeld in de eerste 15 minuten herpakte het zich en wist het met enkele tactische omzettingen de koploper met vlagen moeilijk te maken. Olympia deed wat het moest doen de laatste 75 minuten en was zeker niet de mindere. In de tweede helft moest de net ingevallen Rolf Schmitz het veld verlaten nadat hij tegen een rode kaart aanliep wegens vermeend natrappen. Zelfs met 10 man bleef Olympia gevaarlijk en kreeg het in de slotminuten nog een terechte penalty toegekend. Dylan van der Elzen werd in de 16 gevloerd en eiste zelf de bal op. Helaas belandde zijn inzet op de paal waardoor de verdiende eretreffer uitbleef.
Het hechte Olympia collectief verloor opnieuw maar kon met opgeheven hoofd het veld verlaten met de wetendheid dat met hard knokken voor elkaar veel te bereiken valt.
Volgende week komt het Tilburgse Nordea op bezoek bij Olympia. Ook die tegenstander zit in zwaar vaarwater en wist tot dusver ook maar  één punt te vergaren. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.